Μετάβαση στο περιεχόμενο

προβλημα με το εξοικονομω


transit

Recommended Posts

Στις παρεμβασεις που θα γινουν στην κατοικια μου εγιναν λαθος καταχωρησεις απο τους υπευθυνους του εργου.

Για λογους αγνωστους προς εμε, δεν περαστηκαν οι μπαλκονοπορτες και τωρα το εγκεκριμενο κονδυλι βγαινει περιπου σχεδον 2000 μειον.

Με διαφορα μαζεματα η ζημια θα μειωθει στο μισο και κατι αλλα σιγουρα δεν θα εξαφανιστει.

Για να μην πω οτι θα εχω περικοπη στις ποιοτητες των υλικων αλλα αυτο ας το βαλω δευτερο.

Εγω ρωταω τα εξης:

Ας υποθεσουμε οτι εισαστε υπευθυνοι εργου σε καποιο εξοικονομω,

και κανετε τετοια πατατα, ποιος αναλαμβανει την ευθυνη για οτι ειναι αδυνατον να καλυφθει?

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, cve20126 said:

Με τον χαμό που έγινε τον Μάρτιο και που είσαι ενταγμένος στο εξ οικονομώ το σταυρό σου να κάνεις.. 

Εντάξει να τον κάνω το σταυρό μου αλλά παράλληλα να βάλω και το χερι στην τσέπη μου πιο βαθιά?  Εγώ αυτό ρώτησα :)

Edited by transit
Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ λάθος την απάντηση "πάλι καλά που μπήκες στο πρόγραμμα".

Είμαστε μελετητές και οφείλουμε να μελετούμε σωστά και εάν δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε λόγω χρόνου, φόρτου εργασίας , γνώσεων του αντικειμένου κτλ ας μην αναλαμβάνουμε την υπόθεση.

Στη περίπτωση του φίλου ναι, λάθη γίνονται αλλά οι παρεμβάσεις προτείνονται από τον υπεύθυνο μηχανικό και συμφωνούνται με τον ιδιοκτήτη.

Εάν λοιπόν η συμφωνία ήταν να αντικατασταθούν και οι μπαλκονόπορτες και έγινε λάθος στη καταχώρηση την ευθύνη τη φέρει ο μηχανικός, εφόσον πάντα πληρώθηκε για αυτή την εργασία και δεν είχε συμβουλευτικό ρόλο στη διαχείριση της πλατφόρμας.

Σας υπενθυμίζω ότι η αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή αφορά μόνο την ενεργειακή επιθεώρηση και την πρόταση παρεμβάσεων και όχι την συμπλήρωση των στοιχείων στη πλατφόρμα, κάτι που γίνεται τυπικά από τον ιδιοκτήτη με τα στοιχεία εισόδου από το taxisnet του.

Η απόδειξη παροχής υπηρεσιών που σας παρέδωσε τι αναφέρει ως αντικείμενο?

Ποιόν έχετε ορίσει ως σύμβουλο έργου (που μπορεί κάλλιστα να είναι διαφορετικός από τον ενεργειακό επιθεωρητή) ?

Σε κάθε περίπτωση εάν η αμοιβή του ενεργειακού επιθεωρητή περιελάμβανε και την συμπλήρωση των στοιχείων στη πλατφόρμα του εξοικονομώ, τότε αλλάζει το θέμα και υπάρχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης του.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Την συμπλήρωση στοιχείων στην πλατφόρμα την είχαν από κοινού ο ενεργειακός επιθεωρητής μαζί με τον σύμβουλο έργου,  για αυτό τον λόγο τους είχα δώσει και τους κωδικούς του ταξί.  Ίσως έχω ένα μερίδιο ευθύνης γιατί δεν έκανα και εγώ ένα έλεγχο αν και αμφιβάλλω αν θα καταλάβαινα κάτι....  Προχθές έμαθα τί σημαίνει εξωστοθυρα οπότε τι να λέμε τώρα.... 

Απο ότι κατάλαβα σε αυτές τις περιπτώσεις ελάχιστοι θα είναι αυτοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη. Απόδειξη ακόμα δεν έχω πάρει για κάτι όμως την εισαγωγή στοιχείων ήταν σαφές ότι την είχε αναλάβει ο σύμβουλος έργου εκτός από το υπόλοιπο συμβουλευτικο του έργο. Συνεπώς από ότι κατάλαβα είναι πολύ απίθανο να αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη του λάθος που έγινε, Αυτό κατάλαβα εγώ από την μέχρι στιγμής συζήτηση..... 

Link to comment
Share on other sites

Το(-α) συμφωνητικό(-ά) που έχετε κάνει με τους εμπλεκόμενους τι ακριβώς αναφέρει(-ουν) ? Απόδειξη θα έπρεπε να είχατε τουλάχιστον για το μέρος της σχετικής αμοιβής που καθίσταται απαιτητό για τις υπηρεσίες που σας έχουν παρασχεθεί ή το μέρος του έργου που έχει ολοκληρωθεί.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να ψάξω να το βρω, 

Ο σύμβουλος έργου παραδέχεται ότι είναι δικό του λάθος και του επιθεωρητή μηχανικού, αλλά μέχρι εκεί... Δεν τους είδα ζεστούς να μου λένε μην ασχολείσαι θα το αναλάβουμε εμείς.... 

Δυστυχώς θα την πληρώσω εγώ γιατί θα κάνουν διάφορα παπατζιλικια για να καλύψουν την ζημιά. 

Πολύ απλά θα τελειώσω το πρόγραμμα και στο τέλος θα τους ρίξω ένα χεστηριο όλο δικό τους. Δεν βλέπω και καλύτερο να κάνω. 

Μάλλον ένα χουνέρι μπορώ να το κάνω,όταν θα έρθει ο επιθεωρητής για το τελικό πεα και το υπογράψει,  θα του πω.... Έχει πλάκα να θες και λεφτά Ε? 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το σύστημα του "Εξοικονομώ" δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές. Το ποσό που έχει εγκριθεί είναι το ανώτατο και δεν μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω. Και δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε και σε εμάς τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και τους Συμβούλους Έργου υποστήριξη τηλεφωνική ή με κάποιον άλλο τρόπο τέλος πάντων! Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω κανένα συνάδελφο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και όσοι ασχολούμαστε με το αντικείμενο το έχουμε νιώσει για τα καλά. Βέβαια και από την άλλη, πολλοί ιδιώτες, οι οποίοι τελικά είναι αυτοί που πατούν (ή πρέπει να πατούν) το τελικό κουμπί για την αποστολή στοιχείων κλπ, είναι ευθυνόφοβοι και μετακυλύουν όλες τις ευθύνες στους Μηχανικούς, χωρίς αυτό βέβαια να το λέω για εσάς συγκεκριμένα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα ήθελα να αποποιηθω ευθυνών ούτε στο κατ ελάχιστο... 

Επέλεξα να έχω την συμβολή ενός μηχανικού γιατί αν και έχω τεχνικές γνώσεις σε διάφορα θέματα, είναι της άποψης ότι αν προσπαθούμε να γίνουμε ειδικοί στα πάντα θα τα κάνουμε χειρότερα από τον πιο χειρότερο επαγγελματία του είδους. 

Αν επέλεξα να χειριστώ μόνος μου την πλατφόρμα του εξ οικονομω μόνος μου θα τα έκανα πολύ χειρότερα... 

Συνεπώς κατόπιν συνεννόησης δεν πάτησα κανένα κουμπί ποτέ, ούτε εξ αρχής ούτε στο τέλος.

Αλλά τελικά σε όλους τους κλάδους θα το βρεις αυτό,  όταν γίνει η πατάτα που δεν διορθώνεται κάνουμε όλοι τους Κινέζους και σε αυτό δεν εξαιρούνται και οι μηχανικοί. 

 

Τη κάποια στιγμή άκουσα μια γελοία δικαιολογία, ότι μπερδεύτηκαν γιατί μια τους έλεγα ότι ήθελα αλουμίνια και την άλλη pvc... Γιατί δεν ήξερα τι συμφέρει και ήθελα λεπτομέρειες... Βέβαια όταν είπανε οκ θέλω pvc  triplex, εγώ τα είπα εγώ τα άκουσα.... Sorry παίδες αλλά δεν γίνονται έτσι οι δουλειές.  Το που θα καταλήξει γι όλη φάση θα φανεί σε κάνα μήνα όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Edited by transit
Link to comment
Share on other sites

Οκ έχεις τον πόνο σου αλλά πρόσεχε τις εκφράσεις σου περί μηχανικών και Κινέζων γιατί εδώ ούτε κινέζους έχουμε ούτε κινέζικες συμπεριφορές ανεχόμαστε ενώ προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε χάνοντας από τον ελεύθερο χρόνο μας.

Φιλικά πάντα και καλή συνέχεια.

 

Το θέμα κλειδώνει μέχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής της κατηγορίας.

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.