Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκουριασμένος θερμοσίφωνας


AG m

Recommended Posts

Το θέμα είναι μάλλον λίγο άκυρο :smile:, αλλά μήπως ξέρει κανείς τη λύση στο πρόβλημα;

Λοιπόν, ο θερμοσίφωνας του μπάνιου έχει προφανώς σκουριάσει εσωτερικά, γιατί το νερό που βγαίνει από εκεί (μόνο το ζεστό) είναι κόκκινο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα ή απλά πρέπει να αλλαχτεί;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι πολύ περίεργο. Γι' αυτό και το έθεσα σε post. Είναι θερμοσίφωνας howat glass, τοποθετημένος εδώ και 10 χρόνια περίπου. Υποτίθεται όμως ότι δεν σκουριάζουν εσωτερικά...

Link to comment
Share on other sites

1ο βήμα: Σε αποστειρωμένο μπουκαλάκι παίρνεις δείγμα νερού έχοντας ανοιχτό μόνο τον διακόπτη του δικτύου θερμού νερού. Έπειτα αποστολή προς ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους (κατάλογος διευθύνσεων)

2ο βήμα: Για την έγκαιρη αποτροπή εκτεταμένης διαρροής και υποψιαζόμενος τρύπα λόγω της σκουριάς προχωράς στην ακόλουθη ενέργεια. Κλείνεις τον κεντρικό διακόπτη νερού (συνήθως είναι στο μεγάλο μπάνιο), παίρνεις έναν κάβουρα και ξεβιδώνεις την είσοδο νερού του δικτύου στον θερμοσίφωνα. Προσοχή! Απαραίτητο το αδιάβροχο κατά την εκτέλεση της εργασίας! Έπειτα με εξαιρετική επιμέλεια εισάγεις "φώκια" που έχεις αγοράσει από αξιόπιστο βενζινάδικο. Πολλοί το γνωρίζουν και ως "σκατό της μαϊμούς" αλλά η πρώτη ονομασία είναι πιο ευγενική. Αν δεν βρεις, και είναι και Κυριακή βάλε έστω ένα λουκούμι Συριανό. Την ίδια δουλειά κάνει!

3ο βήμα: Μέχρι την επιστροφή των αποτελεσμάτων από το εργαστήριο απέφευγε τον καθαρισμό σώματος με ζεστό νερό, εκτός αν ο γιατρός σου έχει διαγνώσει έλλειψη σιδήρου. Ζεστά ροφήματα με χρήση ζεστού νερού δικτύου προφανώς είναι παντελώς εκτός συζήτησης.

4ο βήμα: Αν έχουν έρθει τα αποτελέσματα από το ΓΧΚ και επιβεβαιώθηκε η υποψία σου για υψηλές συγκεντρώσεις σκουριάς στο νερό τότε αποκαθηλώνεις τον θερμοσίφωνα, τον αποσυναρμολογείς επιμελώς, τρίβεις επίμονα την εσωτερική δεξαμενή με γυαλόχαρτο, ενισχύεις την τρύπα πάνω από το λουκούμι με εποξειδική κόλλα δύο συτατικών και τέλος το περνάς με ένα χρώμα φωτιάς. Γήινα χρώματα είναι προτιμότερα.

5ο βήμα: Συναρμολόγηση και επανατοποθέτηση

6ο βήμα: Αφού διαπιστώσεις ότι έχασες χρόνο και χρήμα αλλά έμαθες πολλά για ένα μεγάλο φάσμα τεχνικών θεμάτων, και αφού ούτως ή άλλως θα καλέσεις υδραυλικό να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που δημιούργησες παίζοντας, στα υδραυλικά του σπιτιού σου, του λες να σταματήσει στον δρόμο και να αγοράσει έναν άλλον θερμοσίφωνα.

Εκτός αν είναι γυάλινη η εσωτερική δεξαμενή, οπότε...δεν έχω ιδέα!

 

Χωρίς καμία διάθεση για ειρωνεία... με πολύ διάθεση για πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

...το θέμα είναι ότι ο γιατρός διέγνωσε έλλειψη σιδήρου, οπότε...μήπως να το εκμεταλλευτώ;

 

Επίσης, θα μπορούσα να το εκμεταλευτώ και εμπορικά, όπως οι πηγές με τα ιαματικά νερά στο Κάρλοβι Βάρυ της Πράγας...χμμ...

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε το εξής. Αν το κόκκινο χρώμα είναι σκουριά μήπως είναι από τις σωληνώσεις; Είναι πλαστικές; Χαλύβδινες; Χαλκού; Επίσης δεν εξηγείται ξαφνικά να γίνει κόκκινο το νερό. Θα πρέπει να υπήρχε μια διαβάθμιση με το πέρασμα του χρόνου αν είναι σκουριά. Όπως και να έχει ένας υδραυλικός χρειάζεται...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μήπως δεν είναι (μόνο) ο θερμοσίφωνας υπεύθυνος για το κόκκινο χρώμα του νερού;

Αν είναι γυάλινος,είναι κάπως δύσκολο να σκουριάσει.Βέβαια,μπορείς να το διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι ανοίγοντάς τον.Αν έχει αλάτι,αφαίρεσέ το και καθάρισέ τον.Αν πάλι το σμάλτο με το οποίο έχει περαστεί η εσωτερική επιφάνειά του,έχει χαλάσει,μπορείς είτε να τον επισμαλτώσεις είτε να βάλεις έναν καινούργιο...

 

Χάλασε ο θερμοσίφουνας που έλεγαν και οι παλιοί...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν είναι θερμοσίφωνας ή μπόιλερ?αν είναι απο σωληνώσεις στο κρύο νερό του σπιτιού βλέπεις σκουριά?

αυτό που μπορεί να σκούριασε είναι στην βάση της αντίστασης και όχι όλο το καζάνι!απλά θα τον αλλάξεις!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.