Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιωάννης Αργύρης - πατέρας των πεπερασμένων στοιχείων


iovo

Recommended Posts

Με αφορμή την δημοσίευση του Baraccuda εδώ , θεώρησα σωστό να ανοίξουμε ένα θέμα για τον πατέρα των πεπερασμένων στοιχείων καθηγητή Ιωάννη Αργύρη που ως μελετητής της ΝΑSA έκανε την πρώτη εφαρμογή τριγωνικών πεπερασμένων στοιχείων το 1944 σε ηλικία 31 ετών!!!

 

Ελάχιστο φόρο τιμής αποτελεί αυτή η δημοσίευση για τον Μεγάλο αυτό Έλληνα που έφυγε από κοντά μας πολύ πρόσφατα 02-04-2004. Σε 2 μέρες θα έχουν περάσει 5 χρόνια από τον θάνατό του.

 

Άρθρο του καθ. του ΕΜΠ Μανόλη Παπαδρακάκη στο BHMA

Παραπομπή στην WIKIPEDIA

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την wikipedia, θείος του ήταν ο Κωνσταντίνος Καραθεωδορής. Ο Ιωάννης Αργυρίου φάνηκε να είναι αξιος συνεχιστής του θείου του.

Link to comment
Share on other sites

Διορθώνω Καραθεοδωρή χωρίς (ς)

Επίσης η πρώτη πρακτική εφαρμογή που έκανε στα π.σ. ήταν ο υπολογισμός των πτερύγων αεροσκαφών για τους συμμάχους.

Link to comment
Share on other sites

Η σύζυγος μου (Π.Μ) που είχε παρακολουθήσει το 1995 την τελετή αναγόρευσης του Ι. Αργύρη σε επίτιμο διδάκτορα μου είπε πως στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

 

Α) πως αποβλήθηκε από το ΕΜΠ ως "ανεπίδεκτος μαθήσεως" :confused::!: γιατί οι φωτεινοί και αλάθητοι παντογνώστες καθηγητές της εποχής εκείνης δεν καταλάβαιναν τις "άσχετες" θεωρίες του και προσβάλονταν από τις παρεμβάσεις - υποδείξεις του.

Β) ήταν και ολίγο πικρόχολος - ειρωνικός (και αρίστως έκανε) αναφέροντας στο κλείσιμο της ομιλίας του ότι το Πολυτεχνείο που κάποτε τον απέβαλε ... εκείνη την ημέρα τον αναγόρευε σε επίτιμο διδάκτορα.

 

Συγκρίνοντας τον Ι. Αργύρη και τον Einstein παγκόσμιες ιδιοφυΐες και οι δυό, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι και οι δύο στα πρώτα τους μαθητικά βήματα θεωρήθηκαν ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως, βλάκες κατά το κοινώς, κι αυτό γιατί οι κρίνοντες είχαν εκπαίδευση κατώτερη για να αναγνωρίσουν μιά διάνοια....

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.... Δεν είναι τυχαίο πως όσοι τόλμησαν και βγήκαν από τα σύνορά .... φωτίστηκε το άστρο τους.!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο και στον κ.Iovo και στον κ.Baraccuda.

Πρόκειται για ένα μέγα Έλληνα του οποίου η συνεισφορά στους τομείς της επιστήμης με τις οποίες ασχολήθηκε με ελάχιστους σύγχρονους συγκρίνεται.Οφείλω να ομολογήσω δε ότι δεν ήξερα ότι τον απέβαλαν από το ΕΜΠ και το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι το ίδιο είχε πάθει και ο Καραθεωδορή(ς) στο ΑΠΘ νομίζω όμως.Και γενικότερα υπάρχουν αρκετοί Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό σε μεγάλα πανεπιστήμια γιατί προφανώς στην Ελλάδα δεν είναι καλοδεχούμενοι καθώς η "πελατεία" θα δυσαρεστηθεί.Αναρωτιέμαι όμως πότε θα βάλουμε μυαλό και να στείλουμε τις 2 συμμορίες που εμείς επιλέγουμε να μας κυβερνάνε σπίτια τους.

 

 

Υ.Γ Ξέρει κανείς τον Γκιόλβα?Με βάση τις πληροφορίες μου ήταν και αυτός άλλος ένας μεγάλος επιστήμονας "ξεχασμένος" από την πατρίδα του την οποία όμως λέει υπηρέτησε κατασκευάζοντας διάφορα ισχυρά οπλικά συστήματα όπως το αντιαεροπορικό Άρτεμις.Ωστόσο δεν πιστεύω πως έχω βρει έγκυρες πηγές γιαυτό αν μπορεί κάποιος παρακαλώ να με φωτίσει :P

Link to comment
Share on other sites

Διορθώνω Καραθεοδωρή χωρίς (ς) ...

 

Ευχαριστώ για την διόρθωση. Χρησιμοποιείται η γενική του ονόματος (όπως λέμε π.χ. Ιωάννης Παπαπέτρου). Βλέπε και http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AE

Link to comment
Share on other sites

Ομολογώ ότι αν και είχα ακούσει το όνομα δεν γνώριζα το τεράστιο έργο του. Πολύ επιμορφωτική αναφορά. Οσο για τα υπόλοιπα δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα με καθηγητές σαν την Παναγιωταρέα!!! Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι και ας μην ακούγονται στα ΜΜΕ.

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.... Δεν είναι τυχαίο πως όσοι τόλμησαν και βγήκαν από τα σύνορά .... φωτίστηκε το άστρο τους.!!!

 

Εγώ καλύφθηκα πλήρως με όλα όσα διάβασα !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.