Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φυσικό αέριο


michael82

Recommended Posts

Παιδιά, μια ακόμη ερώτηση.

 

Δεν έχω καταλάβει ακόμη που υπερτερούν τα λεβητάκια (επιτοίχια) με διπλό εναλλάκτη σε σχέση με αυτά με μονό - διθερμικό εναλλάκτη.

 

Γιατί θεωρούνται καλύτερα;

Αυτό, που έχω καταλάβει, είναι ότι δεν έχουν διαφορά στις "επιδόσεις", αλλά η υπεροχή οφείλεται σε δευτερεύοντα αίτια. Ποια είναι αυτά;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα, είναι η πρώτη μου μελέτη φυσικού αερίου (σε υφιστάμενο κτίριο). Αφορά μία μονοκατοικία. Αποτελείται από μια ξεχωριστή γκαρσονιέρα στο ισόγειο και μια μεζονέτα πρώτου και δεύτερου ορόφου. 'Όλη η κατασκευή έχει κεντρική θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου στο υπόγειο και θέλω να κάνω τη μετατροπή σε φυσικό αέριο. Καταρχάς θα ήθελα να διαχωρίσω τα κυκλώματα του νερού των τριών ορόφων και αυτό είναι εύκολο γιατί όλες οι διακλαδώσεις γίνονται στο υπόγειο πριν καταλήξουν στους συλλέκτες κάθε ορόφου. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ με έναν καυστήρα να εξυπηρετήσω και τα τρια ξεχωριστά (πλέον) κυκλώματα...Είναι δυνατόν με 3 διαφορετικούς και ανεξάρτητους θερμοστάτες χώρου να με εξυπηρετήσει ένας καυστήρας δίνοντας κάθε φορά που απαιτείται εντολή στον κυκλοφορητή του κάθε κυκλώματος?

 

Συγνώμη για την μακρηγορία μου.......

Link to comment
Share on other sites

ναι είναι εφικτό με ενα καυστήρα

αρκεί σε κάθε μια απο τρεις αναχωρήσεις του υπογείου, να βάλεις μια ηλεκτροβάνα που θα συνδέεται σε κάθε ένα χρονοθερμοστάτη που θα τοποθετηθεί στους αντίστοιχους τρεις χώρους

Link to comment
Share on other sites

'Όλη η κατασκευή έχει κεντρική θέρμανση με καυστήρα πετρελαίου στο υπόγειο και θέλω να κάνω τη μετατροπή σε φυσικό αέριο. Καταρχάς θα ήθελα να διαχωρίσω τα κυκλώματα του νερού των τριών ορόφων και αυτό είναι εύκολο γιατί όλες οι διακλαδώσεις γίνονται στο υπόγειο πριν καταλήξουν στους συλλέκτες κάθε ορόφου. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ με έναν καυστήρα να εξυπηρετήσω και τα τρια ξεχωριστά (πλέον) κυκλώματα...Είναι δυνατόν με 3 διαφορετικούς και ανεξάρτητους θερμοστάτες χώρου να με εξυπηρετήσει ένας καυστήρας δίνοντας κάθε φορά που απαιτείται εντολή στον κυκλοφορητή του κάθε κυκλώματος?

Όταν λες κεντρική εννοείς όχι αυτόνομη έτσι?

Αν μπορούν να διαχωριστούν τα κυκλώματα, το ηλεκτρολογικό κομμάτι λύνεται.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αλλά μου δημιουργήθηκαν και άλλες απορίες. Γιατί χρονοθερμοστάτης? Η διάταξη πως θα είναι?

Θα δίνει εντολή ο θερμοστάτης χώρου για την εκκίνηση του καυστήρα και έπειτα ο χρονοθερμοστάτης θα δίνει εντολή στην ηλεκτροβάνα η οποία θα βρίσκεται μετά τον κυκλοφορητή που μας ενδιαφέρει ώστε να κυκλοφορήσει το ζεστό νερό?

 

 

 

Αν ναι, τότε γιατί να εκκινούν όλοι οι κυκλοφορητές χωρίς λόγο? Δεν μπορεί ο θερμοστάτης χώρου να δίνει εντολή στον καυστήρα και στον αντίστοιχο κυκλοφορητή? Και σε περίπτωση ταυτόχρονης ζήτησης θέρμανσης για όλους τους ορόφους αν ικανοποιείται η θέρμανση σε κάποιον από αυτούς να δίνει σήμα στον αντίστοιχο κυκλοφορητή ώστε να κλείνει ενώ να διατηρεί τον καυστήρα αναμμένο για τη θερμανση των υπολοίπων χώρων. γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Μη μπερδεύεσαι με τη διάταξη. Οι ηλεκτροβαννες θα μπουν εκεί που χωρίζουν τα νερά. Κατά τα άλλα είναι όπως όλες οι αυτονομίες.

 

Συμπλήρωσε αν θελεις την ειδικότητα στο προφίλ σου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά όπα…Κάπου τα μπερδεύουμε τα πράγματα…

Ο φίλος μίλησε για ξεχωριστό κυκλοφορητής σε κάθε αυτονομία…

Αν είναι έτσι δεν χρειάζονται ηλεκτροβάνες.

 

Χρειάζονται.

Ένας πίνακας αυτονομίας 3πλός.

3 Κυκλοφορητές με ανεπίστροφα από πάνω.

Ένας μικτοδιαχωριστής για να διαχωριστούς τα κυκλώματα σε 2.

Πρωτεύων ο επίτοιχος με τον μικτοδιαχωριστής.

Δευτερεύων ο μικτοδιαχωριστής με την αυτονομία.

Η γνώμη μου είναι ότι είναι η καλύτερη επιλογή αρκεί να επιλεγεί επίτοιχος που να καλύπτει και τα 3 διαμερίσματα.

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω ότι επάνω στο λέβητα τοποθετείται ένα καντράν όπου ρυθμίζεις την θερμοκρασία του λέβητα και του κυκλοφορητή....σε αυτή λοιπόν την περίπτωση όταν ζητηθεί από κάποιον από τους θερμοστάτες θέρμανση τότε θα ανάψει ο καυστήρας και στην πορεία μόλις πιάσει την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία θα εκκινήσουν όλοι οι κυκλοφορητές ενώ εμείς χρειαζόμαστε μόνο έναν... έτσι δεν είναι? δεν είμαι και πολύ σχετικός περί αυτονομίας απ ότι κατάλαβες.. και επίσης η ηλεκτροβάνα από πού παίρνει εντολή?

Link to comment
Share on other sites

Εμένα ρωτάς ή τον slalom;

Εγώ σου είπα ότι δεν χρειάζεσαι ηλεκτροβάνα.

Ο θερμοστάτης δίνει στον πίνακα. Ο πίνακας στο λέβητα και στον συγκεκριμένο κυκλοφορητη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.