Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φυσικό αέριο


michael82

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!Είμαι μηχανολόγος μηχανικός ΤΕ και θα ήθελα να ασχοληθώ με μελέτες φυσικού αερίου σαν ελεύθερος επαγγελματίας!!!Είχα δουλεύσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μια εταιρία εγκαταστάσεων φυσικόύ αερίου, στο τμήμα των προσφορών.Ομως έχω αρκετες απορίες και μια απο αυτές είναι το εάν μπορούμε να υπογράψουμε εμεις οι τεχνολόγοι μηχανικοί οποιαδήποτε μελέτη φυσικού αερίου. Εχω άδεια εξασκήσεως την οποία έβγαλα πριν ένα χρόνο. Υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις?????? Γενικά θα ήθελα να συζητήσω το θέμα με κάποιους συναδέλφους οι οποίοι θα το επιθυμούσαν!!!!!ευχαριστώ.......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σαφώς και μπορείς να υπογράψεις μελέτες φυσικού αερίου συνάδελφε. Βέβαια καλό θα είναι να διευρύνεις λίγο το φάσμα της παροχής των υπηρεσιών σου, γιατί μόνο αυτό δεν αρκεί να κρατήσει ένα τεχνικό γραφείο.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με marko..προσπαθησε να μην μεινεις μονο στο φυσικο αεριο...παρολαυτα,κανε τον κοπο και διαβασε τις 217 σελιδες του τεχνικου κανονισμου για φυσικο αεριο,πιεση μεχρι 1 bar ,και μετα το μονο που θα χρειαστεις ειναι να παρεις τα τυποποιημενα αρχειακια word και excel μια οποιαδηποτε μελετης απο καποιον συναδελφο,το autocad και εισαι ψιλο ετοιμος..

αν δεν ξερεις καλα autocad εχει κατι tutorials στο youtube,που εγω μεσα σε μια μερα εμαθα αρκετα καλα το προγραμμα,για να μπορω να σχεδιαζω για φ.αεριο..οτι αλλο χρειαστεις,εδω ειμαστε...:D

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι για τις απαντήσεις σας!!!Ξέρω ότι τεχνικό γραφείο δεν κρατάς έτσι....όμως πρέπει απο κάπου να ξεκινήσω...να μπώ στον χώρο!!!Ηδη έχω στα χέρια μου το autocad 2008 και έναν οδηγό εκμάθησης!!!και ένα χρήσιμο...πολύ χρήσιμο βιβλιαράκι το οποίο περιλαμβάνει όλο τον κανονισμό!Μια επαφή την έχω με τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, μιας και έκανα προσφορές... όμως δυστυχώς καμία επαφή με την τόσο πολύτιμη μελέτη!!!Επίσης έψαξα και βρήκα κάποιες μελέτες τις οποίες τις έχω...εκτυπωμένες όμως...!!!!τίποτα πρότυπο excel ή word!!!Η αλήθεια είναι ότι μου λείπουν οι γνωριμίες στο χώρο γιατί έχω απομακρυνθεί εδώ και ένα χρόνο....:)...Δεν ξέρω λοιπον που θα μπορούσα να βρώ έναν συνάδελφο να μου αποκαλύψει τα μυστκά του...;)

Link to comment
Share on other sites

ρωτώντας πάνε στην πόλη. Η μελέτη φ.αερίου είναι πολύ τυποποιημένη και αυτό την κάνει εύκολη υπόθεση. Ξεκίνα και εμείς (αλλά και οι μηχανικοί του αερίου) εδώ είμαστε :).

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει κάποιος να μου πεί κάτι πιο συγκεκριμένο!!!κάποια links, κάπου που θα μπορούσα να βρώ κάποια πράγματα!!!!Αφού είπαμε ρωτώντας πας στην πόλη....:D!!!θέλω γνώμες και συμβουλές!!!!Είμαι υπόχρεος....:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

θα πας και θα βρεις εναν μηχανολογο που ασχολειται με μελετες φ αεριου..θα εχεις μαζι σου και ενα flash-ακι να σου δωσει 2-3 μελετες,να της περασεις μεσα και να σου επεξηγησει που βαζεις σφραγιδες-υπογραφες και ποια σημεια τροποποιουνται στην καθε μελετη...συμβουλευτικα σου λεω παντως οτι το φ αεριο ειναι σχεδον καθαρα εμπειρικο κομματι του τομεα της μηχανολογιας,οποτε ειναι αρκετα ευκολο στην εκμαθηση του...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε michael82 καλημέρα.Το Autocad είναι αρκετό για σχεδιαστικό πρόγραμμα.Αυτό που θα σε βοηθούσε πολύ είναι και το πρόγραμμα της 4Μ για το φυσικό αέριο.Είναι αρκετά φθηνό και κάνεις τη δουλέιά σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.