Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γίνεται να μην κατατίθενται όλες οι αμοιβές κατά την κατάθεση του φακέλου;


Recommended Posts

'Εχω αρκετές φορές αλλάξει προς τα πάνω τις αμοιβές και τα υπόλοιπα λόγω αλλαγής του λ και σε διαφορετικές πολεοδομίες . 'Ετσι πιστεύω πως είναι , δεν νομίζω να τα ζητάνε μόνο σε μένα .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιάννη,

εφοσον υπαρχουν αλλαγες κ θελεις νεο κωδικό τότε θα πας με το 115 γιατι δεν γινεται δεκτο απο το συστημα.

 

γιατι δεν κανεις ενα ερωτημα στο ΤΕΕ αν μπορεις κατ εξερεση να πας με 110 μιας και ειχες καταθεσει φακελο πριν την αλλαγη????

Link to comment
Share on other sites

Επειδη μου ετυχε προσφατα αυτη η περιπτωση, γινεται κατοχυρωση λ με την υποβολη του φακελου για πρωτοκολληση και ελεγχου πληροτητας.

Αν μετα τον ελεγχο των αρχιτεκτονικων αυξηθουν τα τετραγωνικα τοτε το ΤΕΕ απαιτει την εκδοση νεας εντολης πληρωμης με το ιδιο (κατοχυρωμενο) λ ΑΛΛΑ με την νεα ΕΤΑ στην οποια περιπτωση το ΤΕΕ ειναι αρμοδιο να βγαλει την διαφορα μεταξυ των εντολων πληρωμης !

Βασικα μια αφαιρεση κανει στα ποσα που αναγραφονται στο ΝΕΟ εντυπο αμοιβων του ΤΕΕ και της αποδειξης καταθεσης αμοιβων της ΕΤΕ.

Οσο αφορα για την επιβλεψη, παει με το τρεχων τριμηνο για λ και ΕΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με CVENG μετά από επικοινωνία με υπάλληλο πολεοδομίας και ΤΕΕ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι βγάζω και την επίβλεψη με το λ κατάθεσης του φακέλου (λέτε να το δεχτούν; )

 

Επίσης, κάτι άλλο: Το ΤΕΕ απαντάει άμεσα; Πως, με fax; Περιμένω 2 μέρες το αίτημα για εντολή πληρωμής της διαφοράς και δεν μου έχει στείλει... Για απογεύματα υπάρχει κανένα τηλέφωνο;

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον ... Μάλλον τότε κάποιοι στις Πολεοδομίες που κινούμαι δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα και με έβαζαν να κάνω τσάμπα αλλαγές . Κανένας που να έχει τη νομοθεσία που να το αναφέρει αυτό ?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με cveng μετά από επικοινωνία με υπάλληλο πολεοδομίας και ΤΕΕ. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι βγάζω και την επίβλεψη με το λ κατάθεσης του φακέλου (λέτε να το δεχτούν; )

 

Επίσης, κάτι άλλο: Το ΤΕΕ απαντάει άμεσα; Πως, με fax; Περιμένω 2 μέρες το αίτημα για εντολή πληρωμής της διαφοράς και δεν μου έχει στείλει... Για απογεύματα υπάρχει κανένα τηλέφωνο;

 

οχι δεν υπαρχει απογευματινο τηλεφωνο. την Παρασκευη που επικοινωνησα μαζι τους, ελεγχαν τις αιτησεις της προηγούμενης Δευτέρας δηλ. 4 μερες πισω ειναι, οποτε: υπομονη. Αν εχουν προβλημα, θα σε καλεσουν στο τηλ. που εδωσες, αν οχι, θα λάβεις με φαξ την εντολη πληρωμης.

Link to comment
Share on other sites

adadim το έψαχνα το έψαχνα αλλά το βρήκα....

βρες το παρακάτω κι αν δεν το βρεις θα το ανεβάσω αν δεν υπάρχει στα downloads..

 

Εγκ-17854/8/12-2-90 Εγκ-8/90 Ε-8/90

Παροχή οδηγιών σχετικά με το ΠΔ-515/89 (ΦΕΚ-886/Β)

και της Αποφ-81304/6083/89

(Βλ. και Εγκ-21/92)

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ-2

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ

ΠΔ-696/74, ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΔ-515/89.

 

λοιπον αναφέρει για αρχιτεκτονική μελέτη....(και στις υπόλοιπες μελέτες παρακάτω λέει ότι είναι ομοίως με την αρχιτεκτονική μελέτη..):

 

"5. λ: ο συντελεστής του Αρθ-4 παρ.2 του ΠΔ-696/74 στη χρονική περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού της μελέτης. Για την έκδοση οικοδομικής αδείας λαμβάνεται ο χρόνος υποβολής του φακέλλου σε αρμόδια υπηρεσία. "

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ dargi . Ωραία αν τώρα έχει αλλάξει το ΕΤΑ από το χρόνο υποβολής του φακέλου αλλά δεν έχουν αλλάξει οι επιφάνειες μου , τι παίζει ? Ξαναυποβάλλεται στο ΤΕΕ αίτημα με το νέο ΕΤΑ και το παλιό λ για να πάρουμε νέο κωδικό ή είμαστε οκ?

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά η αλλαγή του λ δεν είναι και κανένα σημαντικό ποσό. Το μόνο που προσφέρει είναι ταλαιπωρία και τρέξιμο σε μια σειρά υπηρεσίες για να ξαναπληρώνεις διαφορές της τάξεως του 2-3%. Δηλαδή, τον χρόνο και τις βενζίνες που χάνει ένας μηχανικός σε αυτά δεν τα έχει σκεφτεί κανείς. Επιτέλους, πρέπει να ισχύουν στάνταρ διαδικασίες τις οποίες να γνωστοποιήσουν σε όλους τους μηχανικούς και μετά ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

-Η νομοθεσία είναι ασαφής

-Το σύστημα παρακολούθησης αδειών είναι χρονοβόρο (Δηλαδή, δεν μπορεί να διευθετηθεί το σύστημα ώστε να μην περιμένουν οι μηχανικοί σαν τους ασθενείς στο ΙΚΑ με την μόνη διαφορά ότι το κάνουν σε καθημερινή βάση; )

-Ο κάθε υπάλληλος ερμηνεύει νοοθεσίες και ειρωνεύται ανάλογα με το πως ξύπνησε το πρωί ή ποιος είναι απέναντί του (αν του αρέσει η φατσα του...)

 

Αιιι! Ξέσπασα πρωί-πρωί...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.