Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οριοθέτηση πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Καταρχήν χαίρετε, καθότι το 1ο μου μήνυμα.

Έδρα Χαλκιδική και για όποιον μπορώ να φανώ χρήσιμος στη διάθεσή του.

 

Θα ήθελα την τεχνική σας άποψη για ένα πρόβλημα που έχω να αντιμετωπίσω, η οποία μάλλον θα πρέπει να στηρίζεται και στην εμπειρία.

 

Πρέπει να οριοθετήσω κορυφές 15 ΟΤ σε μία περιοχή με πράξη εφαρμογής (ΠΕ) για την διάνοιξη δρόμων. Η ΠΕ είναι σε ΤΜ3 και ο μελετητής δεν έχει αφήσει ούτε ένα τριγωνομετρικό στην περιοχή. Επίσης η αποτύπωση είναι εσφαλμένη (αυτό είναι δεδομένο, αλλά τώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κάποιον τρόπο!!!) και οι οπισθοτομίες δεν λύνονται με ικανοποιητική ακρίβεια. Η μόνη διαθέσιμη εξάρτηση είναι σε ΕΓΣΑ και έχω μετατρέψει την ΠΕ με μετασχηματισμό ομοιότητας ώστε να μπορώ να οριοθετώ σε ΕΓΣΑ.

 

Το πρόβλημά μου είναι ότι σε κάποια ΟΤ που έχουν κατασκευασμένους φράχτες ή άλλες περιφράξεις, έχω διαφορετικές τιμές από τους συναδέρφους που προσπαθοντας να αντιμετωπίσουν προφανώς το ίδιο πρόβλημα εξαρτήθηκαν διαφορετικά.

 

Η εξαρτησή μου είναι από συνορθωμένο δίκτυο απο το δίκτυο της ΓΥΣ στην περιοχή και δεν πιστεύω ότι αυτό είναι πηγή προβλημάτων.

 

Περιμένω τις απόψεις σας, ειδικά από κάποιους που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, ΤΜ3, λάθος εκ παραδρομής, συγγνώμη!!! Το διορθώνω για να μη γίνει κανένα μπέρδεμα!

Link to comment
Share on other sites

Στάσεις υπάρχουν ?? δεν μπορεί να τις ξεπάτωσε όλες!!!

Εάν ναι και διαθέτεις διπλόσυχνο gps, τότε βρές τρεις τουλάχιστο στάσεις (όσες περισσότερες τόσο καλύτερο) που να καλύπτουν την περιοχή σου και μέτρησέ τες και μετά εφάρμοσε 7παραμετρικό μετασχηματισμό.

Μετά θα μετράς - χαράζεις σε ΤΜ3 με ικανοποιητική ακρίβεια.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε cuckas

η εφαρμογή πρέπει να γίνει απο το τριγωνομετρικό η πολυγωνομετρικό δίκτυο της μελέτης, αν δεν διασώζεται τίποτε τότα τα πράγματα είναι δύσκολα

διευκρίνισέ μας

1.Αν υπάρχουν έστω και διάσπαρτες στάσεις

2.Αν διαθέτεις τη μελέτη σε ψηφιακή μορφή

3.Ποιές είναι οι διαφορές με τους αλλους συναδέλφους

4.Ο μετασχηματισμός ομοιότητας έγινε με χρήση συντεταγμένων ΓΥΣ? αν ναι κάνε και έναν απευθείας μετασχηματισμό με το coords

5.έλεγξε άν υπάρχουν αξονοδιασταυρώσεις, θα έπερεπε κανονικά

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πέραν των άλλων που αναφέρουν οι άλλοι συνάδελφοι να υπενθυμίσω οτι μετά την παράδοση των στοιχείωντης ΠΕ, την οριστικοποιησή της και διανομή της σε υπηρεσίες για τα περαιτέρω, η συντήρηση, αντικατάσταση και αποκατάσταση των στοιχείων της (κορυφές ΟΤ, αξονοδιασαυρώσεις κλπ) ειναι αρμοδιότητα του δήμου.

Εφόσον παρατηρείς μεγάλες διαφορές υπάρχει πιθανότητα στα σημεία αυτά να ανασυνταχθεί τμήμα της ΠΕ και να ομαλοποιηθούν οι διαφορές εφόσον βέβαια δεν έχουν προβεί οι οικοπεδούχοι σε διακατοχικές πράξεις. Το πρόβλημα θα διαιωνίζεται κάθε φορά που θα ασχολείται κάποιος με οριοθέτηση και πρέπει να ληθεί συνολικά. Τυχόν επιφανειακές διαφορές αλλάζουν τα στοιχεία της ΠΕ.

Βάζεις στο παιχνίδι όλους αυτούς που τους αναλογεί ποσοστό ευθύνης.

jlivas.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο μετασχηματισμός ομοιότητας προϋποθέτει πως έχεις κοινά σημεία στα δύο συστήματα . Λες όμως πως η αποτύπωση δεν είναι καλή , άρα νομίζω θα υπάρχει πρόβλημα στο μετασχηματισμό .

 

Ρεαλιστικό σχέδιο είναι να πας και εσύ στην υπάρχουσα λογική των άλλων συναδέλφων με όσα λάθη έχουν κάνει και αυτοί . Αν θες να σηκώσεις το λάβαρο της επανάστασης κάνε ότι σου είπε ο grtopo και ετοιμάσου να βγάλεις το ανακόντα από την τρύπα !!!

 

Αν περιμένεις να βάλει ο Δήμος τις στάσεις καλύτερα να ζητήσεις να σου τις βάλει ο καλός Χριστούλης στην Β επανεμφάνιση του , να μπούνε και σωστά τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.