Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτες εγκαταστάσεων φωτισμού


konstantily

Recommended Posts

Γεια σας. Ειμαι καινουριος στο site και ειμαι ενθουσιασμενος. Αξιζει ενα πολυ μεγαλο μπραβο στους διαχειριστες αλλα και στους χρηστες αυτου του forum. Η ερωτηση μου ειναι που θα βρω πληροφοριες για μελετες εγκαταστασεων φωτισμου. Δεν με ενδιαφερει τοσο το υπολογιστικο κομματι καθως ειμαι καλυμμενος απο αυτο, αλλα με ενδιαφερουν οι ενδεδυγμενοι τυποι λαμπτηρων για καθε εφαρμογη (γραφεια, ξενοδοχεια, μουσεια κ.α.). Βρηκα αυτο που θελω στο ktirio.gr αλλα πρεπει να γινω μελος και να πληρωσω 99 ευρω. Οποιος μπορει να με βοηθησει σας παρακαλω γιατι προκειται για πτυχιακη εργασια. Α και το σημαντικοτερο ψαχνω αυτες τις πληροφοριες στα ελληνικα.

 

Σας ευχαριστω εκ των προταιρων.

Link to comment
Share on other sites

προτεινομενες τιμες φωτισμου

 

xoisnic σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου και βεβαια γι'αυτο που ανεβασες. Μηπως υπαρχει κατι πιο αναλυτικο και οχι μονο τιμες; Σε ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

xoisnic σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου και βεβαια γι'αυτο που ανεβασες. Μηπως υπαρχει κατι πιο αναλυτικο και οχι μονο τιμες; Σε ευχαριστω και παλι.

αν εχεις ποσοτητα και θερμοκρασια φωτος που απαιτειται, μετα επιλεγεις λαμπτηρες απο τα χαρακτηριστικα τους(καθε εταιρεια δινει τα στοιχεια) και απο τα χρηματα που διαθετεις

μπορεις να κατεβασεις το dialux,εινει δωρεαν και στα ελληνικα και εχει καποια στοιχεια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αγαπητέ φίλε

 

Ο φωτισμός από μόνος του είναι μια ολόκληρη επιστήμη. Σου συνιστώ το βιβλίο του Φ. Δημόπουλου "Φωτοτεχνία" αν και λίγο παλιό έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Τώρα, σε πρακτικό επίπεδο. Σε κτίρια γραφείων, χρησιμοποιούνται κατά το πλείστον λαμπτήρες φθορισμού Τ8 ή Τ16 και αρκετά πρόσφατα λαμπτήρες Τ5. Επίσης λαμτπήρες TCL, TC-DEL, TC-TEL κλπ (συμπαγής) (18, 26 kai 32 Watt συνήθως) Τα πλέον συνηθισμένα φωτιστικά είναι (για τυπικό ύψος από 2.7-3.5 μ) :

 

1 Φωτιστικά 4x18 W 60x60cm (4 λαμπτήρες Τ8, των 18 Watt)

2. Φωτιστικά PL (στρογγυλά ή τετράγωνα, διαμέτρου 200-220mm με λαμπτήρες TCL, TC-DEL, TC-TEL συνήθως 2x26W, 2x18W, 2x32W.

3. διάφορα άλλα φωτιστικά φθορισμού με άλλους τυποποιημένους λαμπτήρες

 

Για βιομηχανικά κτίρια με μεγάλα υψη, αποθήκες εκθέσεις κλπ (μεγάλα ύψη πάνω από 5μ)

 

1. Φωτιστικά σώματα τύπου καμπάνας ή και χωνευτά με λαμπτήρες HIT (Metal Halide) (αλογονιδίων μεταλλικών ατμών) με ισχύ από 70W ή 100 ή 150W.

2. Κρεμαστά φωτιστικά με λαμπτήρες φθορισμού μεγάλης συνήθως ισχύος.

 

Για μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής κλπ, το θέμα θέλει μεγάλη προσοχή. Συνήθως ο φωτισμός γίνεται με φωτιστικά τύπου σπότ κατευθυνόμενης στενής ή ευρείας δέσμης ώστε να τονίζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Λαμπτήρες αλογόνου (πυράκτωση) μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της καλή χρωματικής απόδοσης. Θέλει επίσης μια προσοχή σε ότι αφορά την επίδραση του φωτισμού πάνω στα έργα τέχνης.

 

Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή με ευχαρίστηση να βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εξαρτάται. Ένα εργοστάσιο έχει πολλά τμήματα και τομείς. Μιλάς για τα γραφεία, για χώρους όπου μπορεί να απαιτηθούν λεπτές εργασίες, για το χώρο των μηχανών, τι ?

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.