Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόρριψη αίτησης & πρόστιμο νομιμοποίησης


Recommended Posts

@dimla Το πρόβλημα διαπιστώθηκε στο τελευταίο στάδιο όπου ελέγχονται όλα τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί εξαρχής.

@dryianni λόγω πίεσης στο γραφείο θα διαβάσω πιο προσεκτικά αργότερα την απάντησή σου. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

και εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο «πιθανό»  πρόβλημα επειδή ακόμα δεν έχουμε ολοκλήρωση την διαδικασία .

η αίτηση μας υποβλήθηκε οριστικά στις 10/4/2018

το παράβολο για την ένταξη σε υπαγωγή πληρώθηκε 29/3/2018 (και όχι 29/4/2018 που γράφω εκ παραδρομής στο  παρακάτω mail)

ολο το πρόστιμο πληρώθηκε 17/4/2018.

εστειλα mail την 1/10/2018 όπως συνημμένα φαίνεται παρακάτω πρώτου ξεκινήσουν οι εργασίες. 

απο ότι κατάλαβα η απάντηση ήταν επι της ουσίας ότι ελεχθηκε, δεν έχει πρόβλημα και προχωρά, (διαφορετικά δεν θα εκτελούνταν οι εργασίες....)

Σε άλλη ημερομηνία που έχω καταγράψει τηλεφωνικώς μου είπαν ότι εφόσον το προγραμμα σε άφησε να προχωρήσεις , δεν έχεις πρόβλημα... 

Θεωρώ οτι με βάση αυτά τα δυο στοιχεία σε περίπτωση απένταξης, ίσως να γίνει δεκτή μια ένσταση...

ADB91F26-C3DD-4269-B2F8-C0F5CE740AE6.jpeg

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μία ένσταση που έχει γίνει σε άλλη περίπτωση εδώ και ένα μήνα δεν έχει απαντηθεί καν...

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, Maria Electrical Engineer said:

Μία ένσταση που έχει γίνει σε άλλη περίπτωση εδώ και ένα μήνα δεν έχει απαντηθεί καν...

Οι χρόνοι που ορίζει ο οδηγός στην παράγραφο 8.3 είναι ... οπότε αναμονή 2 μήνες

Β. Κατά την υλοποίηση της πράξης
Β.1 Κατά της διαδικασίας ανάκλησης απόφασης υπαγωγής, που δύναται να προκύψει από τους ελέγχους που διενεργούνται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και για τις οποίες προκύπτει δημοσιονομική διόρθωση και υποχρέωση επιστροφής ενίσχυσης, οι ωφελούμενοι δύνανται να υποβάλλουν ένσταση.
Η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως προς την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης απόφασης δημοσιονομικής διόρθωσης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση του πορίσματος του ελέγχου.
Η ένσταση εξετάζεται από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή τόσο ως προς τη νομιμότητα της πράξης, όσο και ως προς την ουσία της υπόθεσης. Η απόφαση επί της ένστασης εκδίδεται από τη Διαχειριστική Αρχή εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της ένστασης.
Β.2 Σε περίπτωση ανάκλησης απόφασης υπαγωγής των ωφελουμένων που δύναται να προκύψει από ελέγχους που διενεργούνται μετά την απόφαση υπαγωγής και για τις οποίες δεν προκύπτει δημοσιονομική διόρθωση, οι ωφελούμενοι δύνανται να υποβάλλουν ένσταση. Η ένσταση υποβάλλεται εγγράφως προς το Δικαιούχο εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση του πορίσματος του ελέγχου για τις περιπτώσεις που δεν υφίσταται δάνειο και εξήντα (60) ημερών για τις περιπτώσεις που έχει ληφθεί δάνειο και απαιτείται για την υποστήριξη της ένστασης υποβολή στοιχείων που εκδίδει ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός.
Η ένσταση εξετάζεται από το Δικαιούχο τόσο ως προς τη νομιμότητα της πράξης, όσο και ως προς την ουσία της υπόθεσης. Ο Δικαιούχος εισηγείται την απόρριψη ή αποδοχή αυτής προς την Επενδυτική Επιτροπή. Η απόφαση επί της ένστασης εκδίδεται από το Δικαιούχο εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την υποβολή της ένστασης.

Edited by Georgia S
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν έχουμε απάντηση ακόμα, όσο αφορά την δική μας περίπτωση. Και εχουν περάσει οι 60 ημέρες.

Προσπαθούν για μια συνολική ρύθμιση μέσω υπουργείου ώστε και στο Α κύκλο να γινουν δεκτές οι υπαγωγές που έχουν πληρώσει το 30 % όπως και στο Β κύκλο, λόγω ισότητας και ισονομίας , λαμβάνοντας υπόψην πως δεν δημιουργήται δημοσιονομική διόρθωση ούτε επιβάρυνση του εγκεκριμένου προυπολογισμού. Το ζήτημα ειναι πολιτικό, ανεξαρτήτως κομμάτων, εννοώ πολιτική απόφαση.

Πρόκειται για το 4,4% των δηλώσεων υπαγωγής του Α κύκλου περίπου. Δεν ειναι λίγες. Από 1000 έως 1500 υπαγωγές. Το πρόγραμμα κακώς έδωσε έγκριση στο εκάστοτε ιδιοκτήτη και τον υπέβαλε σε μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία, που περιελάμβανε συμβάσεις, δανειοδότηση μέσω της…………… Τράπεζας, εργολάβους, κατασκευές, τιμολόγια, κλπ. Θα πρέπει να υπολογίσουν πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν θα είχαν άλλως την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενεργειακή αναβάθμιση με αποτελεσμα η απόριψη της υπαγωγής στο τελικό στάδιο οδηγεί σε απρόβλεπτα αποτελέσματα ως προς την οικονομική εξέλιξη των έργων, την αποπληρωμή του δανείων, των αναδόχων - υλικών, και εν τέλει την οικονομική καταστροφή των οικογενειών αυτών.

Τα εργα έχουν υλοποιηθεί οπότε μιλάμε για οικονομική καταστροφή  πολλών προμηθευτών αφού μετά την απόρριψη των υπαγωγών οφείλουν να προβούν σε διαταγές πληρωμής ενάντια στους πελάτες τους. Και ότι πάρουν από αυτά ισως και μετά από δικαστικό αγώνα.

Το χειρότερο είναι η δυσφήμιση του προγράμματος μέσα στην αγορά.

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα!! 

έχει κάποιος νεότερο από απάντηση ένστασης για το εν λόγω πρόβλημα;  

(έχω κάνει ένσταση από το Νοέμβριο και δεν έχω λάβει καμιά απάντηση)

έχει κάποιος καμιά   πληροφορία σχετικά με την αντιμετώπιση αυτών των αιτήσεων από τους υπεύθυνους ???

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

Ίσως ο covid-19  μας σώσει τελικά.

Υπάρχει πληροφορία πως ετοιμάζεται  ολοκληρωτική ρύθμιση ώστε και για το Α κύκλο (αναδρομικά) να προβλέπεται  εξόφληση των προστίμων  έως και την ολοκλήρωση του έργου στο πρόγραμμα.  Μέσα στον Απρίλιο θα γινει για να προλάβουν το νέο πρόγραμμα με το καλό όταν ξεμπερδέψουμε με τα υπόλοιπα.

Ίσως γιαυτό μάλλον δεν προχωράνε τις ενστάσεις. Είναι περισσότερες από 1200 συνολικά για θέματα αυθαιρέτων και προστίθενται συνεχώς. Έξαλλου πλέον όλες οι επιτροπές λειτουργούν με τηλεδιασκέψεις και τα έγγραφα υπογράφονται χέρι με χέρι.  ( μετά την επιτροπή του ΕΤΕΑΝ θα περάσουν και κάποια γνωμοδοτική ( τυπική) του Ανάπτυξης.)

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθήσετε, να πιέσετε, να τηλεφωνείτε.

Νομίζω πως όλοι το καταλαβαίνετε. Μόνο η πίεση από όλους μας θα αλλάξει τα δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! Μόλις είδα ότι βγήκε τροποποίηση και για το εξοικονομώ του Α κύκλου και διαγράφει την υποχρέωση της ολοκλήρωσης εξόφλησης του προστίμου ...κ.λπ. Λέτε να ισχύσει αναδρομικά και για όσους είναι σε απένταξη για τον λόγο αυτό;

Edited by Maria Electrical Engineer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.