Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητάω πληροφορίες για δεύτερο υπόγειο


V.a.r.i.s

Recommended Posts

5 hours ago, Arche said:

Δηλαδή για να καταλάβω το κτίριο έχει φτιαχτεί ή πρόκειται να κατασκευάσεις κτίριο και ρωτάς αν στο κτίριο που θα κάνεις μπορεί να γίνει δεύτερος όροφος υπόγειο?

Σκοπεύω να χτίσω ένα νέο κτήριο και θέλω δεύτερο υπόγειο

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, V.a.r.i.s said:

1) Δεν με πειράζει αυτό

Πιστεψε με, σε πειράζει... Θα χτίσεις λιγότερα διαμερίσματα. Αρα δεν θα εξαντλήσεις το ύψος, αρα εχεις την δυνατότητα να κανεις πιο φτηνή υπεργεια κατασκευη... Ασε που η αποθηκη θα σου κοστίσει οσο ενα διαμέρισμα.  Τελειως λάθος η λογική σου, παραλογη. Χωρίς κανένα ιχνος κακίας στο λέω.

2) Σε αυτό εδώ το άρθρο λέει το εξής:

Ερώτηση: Όταν λέμε «δόμηση» λογικά εννοούμε συντελεστή σε αυτήν την περίπτωση, Σωστά; Αν ναι:

Ο ΣΔ ειναι ο συντελεστής που πολλαπλασιαζόμενος με το εμβαδόν του οικοπέδου σου δίνει την επιτρεπόμενη δόμηση. Αρα για το οικόπεδο σου: 510*Σδ (πχ 0,8) = 408μ2 επιτρεπόμενη δόμηση. Τοσο χτίζεις ( ± κατι άλλα μ2 τα οποία δεν έχει νόημα να τα λέμε).

α) Είπα ότι θέλω να βάλω αποθήκες και πάρκιν στο υπόγειο. Αν δω όμως ότι δεν μπορώ να βάλω αυτοκίνητα τότε θα βάλω μόνο αποθήκες και θα κάνω εξωτερικό πάρκιν. (Μιλάμε για κτίριο τεσσάρων ορόφων που ο κάθε όροφος θα έχει μόνο ένα διαμέρισμα και ο εξωτερικός χώρος φτάνει για 5 αυτοκίνητα. Ο λόγος που ήθελα να τα βάλω στο υπόγειο είναι για να έχω μεγάλο κήπο. Αν όμως δεν γίνεται τι να κάνουμε...) Αν όμως κάνω μόνο αποθήκες στο υπόγειο και επειδή το υπόγειο θα έχει ίση επιφάνεια με εκείνη που καταλαμβάνει το κτήριο λογικά ΔΕΝ θα συμπεριλαμβάνεται στον συντελεστή... Σωστά; (Σωστά, ομως για το πρώτο υπόγειο όπως είπαμε..., το 2ο μετράει, θα συμπεριλαμβάνεται... ) ΑΝ βέβαια οι αποθήκες θεωρούνται βοηθητική χρήση. Όμως τι θεωρούνται; Βοηθητικής χρήσης; (Λογικά ναι) Ναι.

β) Αν θεωρούνται βοηθητικής χρήσης αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ κάνω δεύτερο υπόγειο, (ο οποιος τρώει συντελεστή όπως ειπες, Σωστά, τρώει...) όχι επειδή θέλω να βάλω αυτοκίνητα αλλά επειδή θέλω ο κάθε όροφος να έχει την αποθήκη του (μα πόσα τμ αποθηκη θα εχει καθε όροφος????!!!) και να κρατήσω και ένα υπόγειο για μένα, τότε το δεύτερο υπόγειο που συγκαταλέγεται; Ξοδεύει συντελεστη ή όχι; Ναι, ειπαμε... Το έχουν προβλέψει αυτό; Αυτά τα έχουν προβλέψει, είναι πολύ απλά για να μην....

 

1) Αν το κόστος ενός υπογείου είναι «Χ» τότε το δεύτερο υπόγειο δεν θα είναι «Χ» εις διπλούν; Ή υπάρχουν έξτρα έξοδα;

Θα σε αφήσω να απαντήσεις μόνος σου... Αν καποιος ήθελε 4 ορόφους υπογειους ποιο πιστευεις οτι θα ήταν το κόστος; Χ4 ή Χ4+εξτρα κόστος;  Αν δυσκολευεσαι θα σε παρω στην παραλία με τα κουβαδακια κ θα σκάψεις... Ειναι πιο ευκολο να σκαψεις 10εκ ή 40; και σε τι εδαφος; σε λάσπη, σε βοτσαλο, σε στεγνη αμμο; και πως μπορείς να το κρατήσεις να μην πέσει και σκοτώσεις κανεναν ανθρωπο; (το "ευφορο" θεωρώ οτι καταλαβαίνεις πια οτι ειναι για τρολαρισμα κ μόνο!)

2) Κάπου διάβασα (νομίζω εδώ στο φόρουμ... αλλά πάει καιρός από τότε) πως το σκάψιμο κοστίζει από 16 έως 30 ευρώ το μέτρο. Σε αυτήν την τιμή συμεριλαμβάνεται η μεταφορά του χώματος ή όχι; 

Το κόστος δε είναι τόσο στο σκάψιμο αλλά στα υπόλοιπα... αντιστηρίξεις, μπετά, μονώσεις, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, διαχείριση υδροφόρου, κλιμακες, ραμπες, στάσεις ασανσερ, πυρασφάλεια κλπ κλπ κλπ.

1 Δεν γίνεται. Θέλω πυλωτή.

Εσύ μπορεί να θες πιλοτή αλλά μπορεί να απαγορεύεται από τους όρους δόμησης της περιοχής σου. Αν όμως επιτρέπεται, τότε βάζεις τα αυτοκίνητα...

2) Ακόμα και αν τις έκανα στο ισόγειο, υπόγειο θα έφτιαχνα γιατί θέλω ένα χώρο για μένα

και γιατί τον θες υπόγειο??? φαντάζομαι για να μην μετράει στην δόμηση... αρα το 2ο υπόγειο δεν σε καλυπτει!

Υπαρχουν πολλά συγκεχυμενα τα οποία λογικό ειναι να υφίστανται και να μην μπορείς να τα διαχειριστείς. Κ να σου πω την αλήθεια μπορεί κατι να κουτσομάθεις από καθε φορουμ αλλά όταν φτάσεις στο γραφέιο του μηχανικού σου θα σου τα ανατρεψει αυτός, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, και φυσικά το κόστος (και πολλά άλλα). Για αυτό που συζητας τωρα, το ποσό που πρέπει να σκεφτεσαι ειναι κοντά στα 700k. Αν δεν τα έχεις cash θα πρέπει να κοιτάξεις την δανειοδότηση για την οποία θα πρέπει να εχεις ενα αρκετά καλό εισόδημα... Οπότε φαντάζει λίγο οξύμωρο να ψάχνεις στα φορουμ ολοκληρωμένες απαντήσεις με σκοπό να δώσεις 700k και να χωθείς κατω στο υπόγειο... 

 

Link to comment
Share on other sites

αυτό με τα 700κ δεν το έχω ενοήσει. Ισως να μην έχω παρακολουθήσει πολύ στενά το θέμα, την κάθε παράμετρο του. Οσον αφορά αυτό που λες, το δεύτερο υπόγειο στις περιοχές που λες γίνεται. Το έχω κάνει εγώ, ήμουν ο Αρχιτέκτονας που έχει κάνει τα σχέδια της οικοδομής και επίβλεψη έχω κάνει μαζί με την κατασκευαστική εταιρία που έχτισε την οικοδομή και μπορεί να το ξανακάνει. Υπάρχουν τα σχέδια και η οικοδομή η ίδια, να δεις ότι στο Νέο Ψυχικό κατασκευή με δύο υπόγεια γίνεται. Η μελέτη είχε γίνει το 2004, μπορεί να γίνει ομως πάλι. Παρότι ο οικοδομικός κανονισμός άλλαξε το 2012, πιστευω ακράδαντα ότι στις περιοχές που ονομάτισες σίγουρα γίνεται δεύτερο υπόγειο. Parking σε εξωτερικό χώρο δεν θα κάνεις εύκολα, το οικόπεδο σου είναι επιμήκες και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται παράλληλα με τον δρόμο, πρασιά έχεις 6 μέτρα και το μεγαλύτερο μέρος αυτής πρέπει να φυτευεται ειδικά στις περιοχές που ονομάτισες. Το κόστος δεν είναι το ίδιο με το κόστος του πρώτου υπογείου, τα κόστη των υπογείων όμως δεν είναι μεγάλα, όταν μάλιστα τα υπόγεια χρησιμοποιούνται κυρίως για θέσεις στάθμευσης. Με προσοχή το κόστος κρατιέται σε επίπεδα οχι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

1) Δεν με πειράζει αυτό

Πιστεψε με, σε πειράζει... Θα χτίσεις λιγότερα διαμερίσματα. Αρα δεν θα εξαντλήσεις το ύψος, αρα εχεις την δυνατότητα να κανεις πιο φτηνή υπεργεια κατασκευη... Ασε που η αποθηκη θα σου κοστίσει οσο ενα διαμέρισμα.  Τελειως λάθος η λογική σου, παραλογη. Χωρίς κανένα ιχνος κακίας στο λέω.

Πληροφοριακά να πω:

1) Δεν με πειράζει να χτίσω λιγότερα διαμερίσματα. Δεν θέλω τσαπατσουλίες με διαμερίσματα-τρύπες των 50-60 τετραγωνικών. Έχω σκοπό το κάθε διαμέρισμα να είναι από 110-125τμ (ότι πει ο μηχανικός) συν άλλα 20 τμ το κλιμακοστάστιο. Άρα ο κάθε όροφος θα είναι το ανώτατο όριο 145τμ. Και σκοπεύω να χτίσω 4 ορόφους. (Ήταν 5 όροφοι πριν 25 χρόνια περίπου. Μετά το άλλαξαν σε 4. Αν άλλαξε κάτι από τότε δεν ξέρω γι' αυτό θα ήθελα να μου πεις κάποιο site (αν γνωρίζεις κάποιο) που να λέει πόσους ορόφους επιτρέπειται ανά περιοχή. Έψαξα και βρήκα 10 διαφορετικούς νόμους και δεν ξέρω τι ισχύει τώρα.)

2) Αν χτίσω 4 ορόφους τελικά επί 3 μέτρα ύψος ο όροφος = 12 μέτρα ύψος άρα μου περισσεύουν και κάμποσα μέτρα ακόμα (σύμφωνα με αυτό εδώ: http://www.opengov.gr/minenv/?p=3934 μπορώ να χτίσω ύψος μέχρι και 17,25 μιας και στην περιοχή μου ο συντελεστής είναι 1)

3) Δεν με πειράζει πόσο θα κοστίσει η αποθήκη. Χρειάζομαι μια αποθήκη και θα την φτιάξω. Και ας κάνω έναν όροφο λιγότερο. Τόσο απλά!

 

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

....επειδή θέλω ο κάθε όροφος να έχει την αποθήκη του (μα πόσα τμ αποθηκη θα εχει καθε όροφος????!!!)

Υπολογίζω γύρω στα 25. Εν ολίγοις: 25τμ η κάθε αποθήκη, από 1 αποθήκη για κάθε όροφο επί 4 ορόφους = 100 τμ. από τα 145 που θα έχει το υπόγειο. Και αφού είπαμε το υπόγειο θα έχει ίση επιφάνεια με εκείνη που καταλαμβάνει το κτήριο θα περισσεύουν 45τμ τα οποία θα είναι για τον διάδρομο και το κλιμακοστάσιο. Βέβαια ότι πει ο μηχανικός και ανάλογα με το σχέδιο του.

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

Ξοδεύει συντελεστη ή όχι; Ναι, ειπαμε...

Παρόλο που οι αποθήκες είναι βοηθητικής χρήσης άρα δεν ξοδεύουν συντελεστή; Αυτό είναι άδικο... :angry:

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

Αν καποιος ήθελε 4 ορόφους υπογειους ποιο πιστευεις οτι θα ήταν το κόστος; Χ4 ή Χ4+εξτρα κόστος;  ....... Ειναι πιο ευκολο να σκαψεις 10εκ ή 40; και σε τι εδαφος; σε λάσπη, σε βοτσαλο, σε στεγνη αμμο; και πως μπορείς να το κρατήσεις να μην πέσει και σκοτώσεις κανεναν ανθρωπο;

1) ΛΟΓΙΚΑ θα ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ. Απλά το κόστος ενός υπογείου το πολλαπλασιάζεις επί 4... τα έξτρα έξοδα που λες ποια είναι; Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά αν δεν μου πεις ποια είναι τα έξτρα έξοδα δεν μπορώ να υπολογίσω.

2) Ειναι πιο ευκολο να σκαψεις 10εκ ή 40; Θα ήταν το ίδιο εύκολο από άποψη τεχνολογίας αλλά πιο δύσκολο από άποψη κούρασης.

 

ΥΓ: Δηλ, οι λάσπες, τα βότσαλα και η στεγνή άμμος ισχύουν μόνο όταν θες να σκάψεις δεύτερο / τρίτο / τέταρτο υπόγειο και έχουν κόλλημα με το πρώτο; :P

ΥΓ2: Δηλ., όλοι όσοι σκάβουν πολλά υπόγεια (συνήθως σούπερ μάρκετ και τέτοια πολυκαταστήματα) σκοτώνουν ανθρώπους; (Και τον μηχανικό τι στο καλό τον χρειάζομαι τότε; Άμα είναι το κάνω και μόνος μου και γλυτώνω και τα χρήματα του μηχανικού :P)

 

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

Το κόστος δε είναι τόσο στο σκάψιμο αλλά στα υπόλοιπα..

Δεν διαφωνώ. Αλλά αυτήν την στιγμή με ενδιαφέρει κυρίως το σκάψιμο για διάφορους λόγους. Και δεν μου είπες: είναι με ή χωρίς την μεταφορά του χώματος;

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

Εσύ μπορεί να θες πιλοτή αλλά μπορεί να απαγορεύεται από τους όρους δόμησης της περιοχής σου.

Μα γι' αυτό ρώτησα αν ξέρει κανείς κανένα επίσημο site που να λέει τους όρους δομήσεως ανά περιοχή αλλά κανείς δεν μου είπε μέχρι στιγμής.

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

Αν όμως επιτρέπεται, τότε βάζεις τα αυτοκίνητα...

Είναι λίγος ο χώρος. :cry:

 

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

2) Ακόμα και αν τις έκανα στο ισόγειο, υπόγειο θα έφτιαχνα γιατί θέλω ένα χώρο για μένα

και γιατί τον θες υπόγειο??? φαντάζομαι για να μην μετράει στην δόμηση...

Ναι, ακριβώς γι' αυτό.
 

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

αρα το 2ο υπόγειο δεν σε καλυπτει!

Αν το κράτος δεν ήταν τόσο %$&*&%^%$& θα με κάλυπτε από την στιγμή που το δεύτερο υπόγειο θα ήταν βοηθητικός χώρος (αποθήκη)

 

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

Υπαρχουν πολλά συγκεχυμενα τα οποία λογικό ειναι να υφίστανται και να μην μπορείς να τα διαχειριστείς. Κ να σου πω την αλήθεια μπορεί κατι να κουτσομάθεις από καθε φορουμ αλλά όταν φτάσεις στο γραφέιο του μηχανικού σου θα σου τα ανατρεψει αυτός, οι όροι και οι περιορισμοί δόμησης, και φυσικά το κόστος (και πολλά άλλα).

Το ξέρω. Γι' αυτό συζητώ. Για να έχω κάποια ιδέα πρώτα. Όσο περισσότερα ξέρω τόσο καλύτερα

 

On 10/22/2019 at 11:49 PM, jbosdas said:

Για αυτό που συζητας τωρα, το ποσό που πρέπει να σκεφτεσαι ειναι κοντά στα 700k.

??? Πάρα πολλά λες. Ρώτησα άνθρωπο (μηχανικο) και μου είπε πως το κόστος με υλικά + εργασία = 400ευρώ το μέτρο. Εγώ υπολόγισα από 800 (το διπλάσιο για να είμαι καλυμένος) επί τον συντελεστή μου και μου βγήκε 400.000. Που βρήκες τόσα πολλά;

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Arche said:

αυτό με τα 700κ δεν το έχω ενοήσει. Ισως να μην έχω παρακολουθήσει πολύ στενά το θέμα, την κάθε παράμετρο του. Οσον αφορά αυτό που λες, το δεύτερο υπόγειο στις περιοχές που λες γίνεται. Το έχω κάνει εγώ, ήμουν ο Αρχιτέκτονας που έχει κάνει τα σχέδια της οικοδομής και επίβλεψη έχω κάνει μαζί με την κατασκευαστική εταιρία που έχτισε την οικοδομή και μπορεί να το ξανακάνει. Υπάρχουν τα σχέδια και η οικοδομή η ίδια, να δεις ότι στο Νέο Ψυχικό κατασκευή με δύο υπόγεια γίνεται. Η μελέτη είχε γίνει το 2004, μπορεί να γίνει ομως πάλι. Παρότι ο οικοδομικός κανονισμός άλλαξε το 2012, πιστευω ακράδαντα ότι στις περιοχές που ονομάτισες σίγουρα γίνεται δεύτερο υπόγειο. Parking σε εξωτερικό χώρο δεν θα κάνεις εύκολα, το οικόπεδο σου είναι επιμήκες και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται παράλληλα με τον δρόμο, πρασιά έχεις 6 μέτρα και το μεγαλύτερο μέρος αυτής πρέπει να φυτευεται ειδικά στις περιοχές που ονομάτισες. Το κόστος δεν είναι το ίδιο με το κόστος του πρώτου υπογείου, τα κόστη των υπογείων όμως δεν είναι μεγάλα, όταν μάλιστα τα υπόγεια χρησιμοποιούνται κυρίως για θέσεις στάθμευσης. Με προσοχή το κόστος κρατιέται σε επίπεδα οχι πολύ μεγάλα.

Καλημέρα Arche. Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες. Υποθέτοντας πως μιλάς σε μένα ... αχέμ... έχεις δίκιο, δεν διάβασες την κάθε παράμετρο του θέματος και εκανες μερικά λαθάκια:

1) Τα 700k δεν τα είπα εγώ τα είπε ο jbosdas

2) Το οικόπεδο είναι όντως μακρόστενο, όμως δεν είπα πως το μεγαλύτερο μέρος του βρισκεται σε δρόμο. Αντιθέτως η μικρή πλευρά έχει την πρόσοψη.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όμως Βάρη... μου μπήκε η ιδέα, γιατί να κάνεις το δεύτερο υπόγειο? Γιατί, όταν έχεις την πυλωτή και ένα υπόγειο μπορείς να βγάλεις ως δύο θέσεις στάθμευσης ανά κατοικία και αποθήκες, οπότε γιατί τόσο η εμμονή σου να κάνεις το δεύτερο υπόγειο?????

 

σοβαρα γιατι? Εγω βαζω στοιχημα οτι με ενα και πυλωτη και τρεις θεσεις αν α ιδιοκτησια που λες σου κανω!!!

Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, V.a.r.i.s said:

Πληροφοριακά να πω:

......

 

3) Δεν με πειράζει πόσο θα κοστίσει η αποθήκη. Χρειάζομαι μια αποθήκη και θα την φτιάξω. Και ας κάνω έναν όροφο λιγότερο. Τόσο απλά!

.....

 

Πληροφοριακά θα σου πω ότι εφ όσον ισχύει αυτό που παραθέτω δεν υπάρχει κανένα Τεχνικό Πρόβλημα που να μη μπορεί να λυθεί.

Αρκεί να μπορείς να το πληρώσεις.

Επίσης όσο και να έκτισαν οι δικοί σου πριν 30 χρόνια ή κάτι ανάλογο δεν μεταφέρθηκε καμία γνώση γονιδιακά και η όποια αναζήτηση σου να γίνεις και σύ πιο "σοφός" διαμέσου ερωτήσεων στο διαδίκτυο σπαταλάς την φαιά ουσία σου.

Ειλικρινά είναι πολλοί οι παράγοντες για το ζητούμενο σου που όταν θα το κάνεις και θα το έχεις ολοκληρώσει (με μηχανικούς, εργολάβους, μαστοράντζες, δημόσιο, υπηρεσίας κλπ κλπ) τότε μόνο θα μου δώσεις δίκιο στην παρατήρηση μου περί "σοφίας" που δεν θα την έχεις απο πριν όσες ερωτήσεις και όσες απάντησης πάρεις διαδικτυακά.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, V.a.r.i.s said:

Πληροφοριακά να πω:

....Δεν θέλω τσαπατσουλίες με διαμερίσματα-τρύπες των 50-60 τετραγωνικών. Το εμβαδόν δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με το εαν θα ειναι τσαπατσούλικη δουλεια...!!  Έχω σκοπό το κάθε διαμέρισμα να είναι από 110-125τμ (ότι πει ο μηχανικός) Αυτό θα το πεις εσυ κ αν όχι εσύ η αγορά, φαντάζομαι θες να τα πουλήσεις ή οχι?  συν άλλα 20 τμ το κλιμακοστάστιο. Αυτό προκύπτει από τα τμ των διαμερισματων (πληθυσμός κτιρίου, οδευσεις διαφυγης κλπ)   Άρα ο κάθε όροφος θα είναι το ανώτατο όριο 145τμ. Και σκοπεύω να χτίσω 4 ορόφους. (Ήταν 5 όροφοι πριν 25 χρόνια περίπου. Μετά το άλλαξαν σε 4. Δεν χτιζουμε πια με ορόφους... Αυτό ηταν μέχρι το 1985!!! Αν άλλαξε κάτι από τότε εχουν αλλάξει πολλά δεν ξέρω γι' αυτό θα ήθελα να μου πεις κάποιο site (αν γνωρίζεις κάποιο) που να λέει πόσους ορόφους επιτρέπειται ανά περιοχή. Έψαξα και βρήκα 10 διαφορετικούς νόμους και δεν ξέρω τι ισχύει τώρα.) Θα πρέπει να πας στην πολεοδομία να ζητήσεις όρους δόμησης, site δεν υπάρχει.

2) Αν χτίσω 4 ορόφους τελικά επί 3 μέτρα ύψος ο όροφος τσιμα τσίμα το πας το ύψος = 12 μέτρα ύψος άρα μου περισσεύουν και κάμποσα μέτρα ακόμα (σύμφωνα με αυτό εδώ: http://www.opengov.gr/minenv/?p=3934 μπορώ να χτίσω ύψος μέχρι και 17,25 μιας και στην περιοχή μου ο συντελεστής είναι 1 μην το δενεις σκοινί κορδόνι...μπορεί να εχεις ειδικά διατάγματα στο ΟΤ σου...)

3) Δεν με πειράζει πόσο θα κοστίσει η αποθήκη. Χρειάζομαι μια αποθήκη και θα την φτιάξω. Και ας κάνω έναν όροφο λιγότερο. Τόσο απλά! !!!! πολύ λαρτζ σε βλέπω!!! μιλαμε για χιλιάδες ευρωπουλακίων! 

 

Υπολογίζω γύρω στα 25. Εν ολίγοις: 25τμ η κάθε αποθήκη, από 1 αποθήκη για κάθε όροφο επί 4 ορόφους = 100 τμ. από τα 145 που θα έχει το υπόγειο. Και αφού είπαμε το υπόγειο θα έχει ίση επιφάνεια με εκείνη που καταλαμβάνει το κτήριο θα περισσεύουν 45τμ τα οποία θα είναι για τον διάδρομο και το κλιμακοστάσιο. Βέβαια ότι πει ο μηχανικός και ανάλογα με το σχέδιο του.

Παρόλο που οι αποθήκες είναι βοηθητικής χρήσης άρα δεν ξοδεύουν συντελεστή; Αυτό είναι άδικο... :angry: Ειπαμε! το δευτερο υπόγειο προσμετράται στην δόμηση. αδικο ξε-αδικο, αυτοί ειναι οι όροι του παιχνιδιού.

1) ΛΟΓΙΚΑ θα ήταν ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ. Απλά το κόστος ενός υπογείου το πολλαπλασιάζεις επί 4... τα έξτρα έξοδα που λες ποια είναι; Καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά αν δεν μου πεις ποια είναι τα έξτρα έξοδα δεν μπορώ να υπολογίσω. ΛΑΘΟΣ

2) Ειναι πιο ευκολο να σκαψεις 10εκ ή 40; Θα ήταν το ίδιο εύκολο από άποψη τεχνολογίας αλλά πιο δύσκολο από άποψη κούρασης. ΛΑΘΟΣ

ΥΓ: Δηλ, οι λάσπες, τα βότσαλα και η στεγνή άμμος ισχύουν μόνο όταν θες να σκάψεις δεύτερο / τρίτο / τέταρτο υπόγειο και έχουν κόλλημα με το πρώτο; :P

ΥΓ2: Δηλ., όλοι όσοι σκάβουν πολλά υπόγεια (συνήθως σούπερ μάρκετ και τέτοια πολυκαταστήματα) σκοτώνουν ανθρώπους; Οχι! πληρωνουν περισσότερα για την ασφάλεια σε πιο επικίνδυνα βαθη (Και τον μηχανικό τι στο καλό τον χρειάζομαι τότε; Άμα είναι το κάνω και μόνος μου και γλυτώνω και τα χρήματα του μηχανικού :P

 

Δεν διαφωνώ. Αλλά αυτήν την στιγμή με ενδιαφέρει κυρίως το σκάψιμο για διάφορους λόγους. Και δεν μου είπες: είναι με ή χωρίς την μεταφορά του χώματος; Αμαν με την μεταφορά του χώματος! φαγώθηκες! θες να χτίσεις ενα 4ωροφο με δυο υπόγεια να μην ειναι "τσαπατσούλικο", δεν σε ενδιαφέρει το κόστος ανεγερσης, ή αν θα χασεις διαμερίσματα προς πώληση της ταξης των 3000€/μ2 για να φτιάξεις αποθήκες και ρωτάς για το πόσο κανει η μεταφορά του χώματος!!!!!! Μιλάς για αγορά αυτοκινήτου κ αναρωτιέσαι πόσο κανει το παρφλού...

Μα γι' αυτό ρώτησα αν ξέρει κανείς κανένα επίσημο site που να λέει τους όρους δομήσεως ανά περιοχή αλλά κανείς δεν μου είπε μέχρι στιγμής. Αν εισαι χαλανδρι μπες στο gis του δήμου.

Είναι λίγος ο χώρος. :cry:

 

Ναι, ακριβώς γι' αυτό.
 

Αν το κράτος δεν ήταν τόσο %$&*&%^%$& θα με κάλυπτε από την στιγμή που το δεύτερο υπόγειο θα ήταν βοηθητικός χώρος (αποθήκη)

αν δεν είχε κανει αυτό η μισή αθηνα θα ήταν υπόγεια.... (κ θα ειχαμε χασει την πολιτιστική μας κληρονομιά)

Το ξέρω. Γι' αυτό συζητώ. Για να έχω κάποια ιδέα πρώτα. Όσο περισσότερα ξέρω τόσο καλύτερα

 

??? Πάρα πολλά λες. Ρώτησα άνθρωπο (μηχανικο) και μου είπε πως το κόστος με υλικά + εργασία = 400ευρώ το μέτρο. Εγώ υπολόγισα από 800 (το διπλάσιο για να είμαι καλυμένος) επί τον συντελεστή μου και μου βγήκε 400.000. Που βρήκες τόσα πολλά;

με 400€/μ2 παίρνει προκάτ τροχοβίλα κ δεν χρειαζεται να σκάψεις...

με το συμπάθιο παντα.... μπορεί να εισαι σε φόρουμ μηχανικών, αλλά κανουμε κουβέντα καφενείου.

 

εν κατακλείδι... στο βασικό ερώτημα σου:

το 2ο υπόγειο μετράει στην δόμηση, αν θες και εχεις χρήμα το κανεις.

Μπορει να υπαχθεις στους πελάτες που "θέλουν" αλλά και "έχουν". Δεν ξαπλώνουμε τους πελάτες σε καναπέ για να μάθουμε τον λόγο...

θελεις; έχεις; μπορώ!  :)

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση jbosdas, το δεύτερο υπόγειο πιά μετράει στη δόμηση??? Και γιατί αν έχει ένα υπόγειο parking δεν μπορεί να κάνει άλλο ένα??? Και τότε πως τόσες πολυκατοικίες στην Αθήνα και πολυκαταστήματα κάνουν και δεύτερο και τρίτο υπόγειο???

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Arche said:

Μια ερώτηση jbosdas, 1) το δεύτερο υπόγειο πιά μετράει στη δόμηση??? Και γιατί  2αν έχει ένα υπόγειο parking δεν μπορεί να κάνει άλλο ένα??? Και τότε 3) πως τόσες πολυκατοικίες στην Αθήνα και πολυκαταστήματα κάνουν και δεύτερο και τρίτο υπόγειο???

ας απαντήσω κι εγω αφου ρωτάει Μηχανικός και φυσικά ως συνάδερφος θα είναι συνοπτικες οι απαντήσεις διότι γνωρίζεις δεδομένα

οι ερωτήσεις σου δεν ήταν μια αλλά 3

1.) Ναι. Δες ΝΟΚ

2) Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί να κάνει άλλο ένα. Μπορεί όσα θέλει. Αρκεί να μπορεί να πληρώσει το κόστος

3) Είχαν περισσότερα κίνητρο απο Πολεοδομικές διατάξεις και άντεχαν όσοι το έκαναν το κόστος. Αρκετές φορές έχουμε κάνει περισσότερα του ενός υπογείου. Κανείς δεν λέει ότι είναι σπάνιο φαινόμενο.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.