Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Εκπαίδευση Μηχανικών σε Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ)


Recommended Posts

Αν έδωσες τα 50€, δεν γίνει το μάθημα και δεν στα δώσουν πίσω, τότε η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι φτωχή... Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο, τουλάχιστον "δώσε" τους εδώ στεγνά, να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται το μηχανικό, ο οποίος είναι ο μόνος που δε φταίει σε τίποτα γι' αυτό το χάλι...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έκανα εγγραφή σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και δεν έδωσα δεκάρα τσακιστή.

Αν δε ξεκινήσουν τα μαθήματα , πάλι δεκάρα τσακιστή δε θα δούν.

Από την άλλη το ΙΕΚΕΜ είχε την απαίτηση και να ταξιδέψω 60Κμ , αλλά και να τους δώσω και προκαταβολή για κάτι το οποίο δε το εγγυόταν.... Βρε δε πάτε μη σας στείλω...

 

Μακρυά από τους κομπογιαννίτες

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

το πρόγραμμα e-Μηχανικοί είναι μια νέα πρωτοβουλία στα χρονικά όχι μόνο του ΤΕΕ αλλά νομίζω οποιουδήποτε συλλογικού φορέα κι ως εκ τούτου πατάει σε "ανεξερεύνητες περιοχές".

 

Οπωσδήποτε ο μικρός αριθμός των δικαιούχων σε συνδυασμό τους 600+ φορείς εκπαίδευσης δημιουργεί δυσκολίες που αναφέρθηκαν όπως μεγάλη διασπορά.

Όμως δεν παύει να δίνει την ευκαιρία στους ..τυχερούς ενδιαφερόμενους συναδέλφους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις & τις δεξιότητές τους με μηδαμινό κόστος.

Παράλληλα, ακόμα πιο σημαντικό για μένα είναι το γεγονός ότι το θέμα εκπαίδευση και διά βίου μάθηση βγήκε στο προσκήνιο. Εάν ως επαγγελματίες δεν ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις της επιστήμης μας, κάποια στιγμή ίσως κινδυνεύσουμε να μείνουμε 'εκτός παιχνιδιού'.

 

*

 

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, να προσθέσω εδώ ότι υπάρχει ο στόχος και προοπτική να υπάρξουν πρόσθετοι κύκλοι εκπαίδευσης ώστε να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι.

 

Τέλος, σε επόμενη φάση, τα προγράμματα που ανέπτυξε το ΤΕΕ προβλέπεται να προσφέρονται και εξ' αποστάσεως σε κάθε ενδιαφερόμενο (e-learning).

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν οι ..τυχεροί επιλαχόντες της 1ης φάσης του e-Μηχανικοί, θα 'θελα να προσθέσω ένα σχόλιο για το θέμα της επιλογής προγράμματος και ειδικότερα για το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

 

Καταρχήν, συνιστώ σε όλους τους συναδέλφους που θα κληθούν να επιλέξουν να ζητήσουν πληροφορίες και να εξετάσουν πέραν του περιεχομένου όλες τις παραμέτρους ποιότητας ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, όπως:

  • το εκπαιδευτικό σενάριο (πως ποιον τρόπο θα μάθω; ),
  • το είδος του προγράμματος (θεωρητικό ή πρακτικό; )
  • τον εξοπλισμό του φορέα (π.χ. εργαστηρίων Η/Υ)
  • τη μέθοδο εκπαίδευσης (σε τάξη, e-learning ή μικτή μάθηση; )
  • το προφίλ των εκπαιδευτών
  • την εμπειρία και την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού φορέα κλπ.

 

Κάθε σημείο έχει την σημασία του, θα σταθώ μόνο στο ζήτημα της μεθόδου εκπαίδευσης. Φυσικά η επιμόρφωση με έναν έμπειρο εκπαιδευτή-αστέρι είναι πάντα μια αποδοτική διαδικασία μάθησης.

Όμως και η τηλεκπαίδευση (e-learning) όταν σχεδιάζεται και υλοποιείται ορθά(!), έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχήν να σημειωθεί ότι από επιστημονικής απόψεως, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες η ηλεκτρονική μάθηση ως μέθοδος από μόνη της δεν υστερεί σε τίποτα έναντι της παραδοσιακής διδασκαλίας. Αντίστροφα, προσφέρει δυνατότητες πλατύτερης και βαθύτερης μάθησης.

Δεύτερον, στην περίπτωσή μας, προσφέρει το σημαντικό ατού της απαλλαγής της υποχρεωτικής παρουσίας σε αίθουσες.

Διότι από πλευράς μεν του ΤΕΕ ορθώς υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς φορείς να να προσφέρουν τη τηλεκπαίδευση από Η/Υ στον χώρο τους, ώστε να καλύψει π.χ. και όσους συναδέλφους δε μπορούν να δουλέψουν στην πλατφόρμα από το σπίτι/γραφείο, όμως υποθέτω* ότι μπορείς να μπαίνεις στο περιβάλλον e-learning στο διαδίκτυο από οπουδήποτε.

 

Σε ό,τι αφορά τα όποια προσφερόμενα πακέτα e-learning και την ποιότητά τους, συνιστώ να μπείτε στη σελίδα της κάθε πλατφόρμας και να (ζητήσετε να) δείτε μαθήματα demo ώστε να διαπιστώσετε οι ίδιοι την ποιότητα τους!

 

Τέλος, μια συνδυαστική λύση, την οποία και προσωπικά θεωρώ ιδανική επιλογή, είναι ο συνδυασμός όλων των θετικών στοιχείων παραδοσιακής και εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, η μικτή μάθηση (blended learning).

Σε μια πλατφόρμα CAD που σχεδίασα και ανέπτυξα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά με μαθήματα γνωριμίας και παραγωγικής χρήσης της πλατφόρμας στην τάξη και συνεχίζεται on-line. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μάθημα σε τάξη με μίνι προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης.

 

Σε κάθε περίπτωση, καλή επιλογή και καλή εκπαίδευση σε όλους! :)

Link to comment
Share on other sites

Σημερινή ανακοίνωση του ΤΕΕ:

 

 

21/07/2009 - ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Σήμερα Τρίτη 21/07/2009 ξεκινά η δεύτερη φάση των εγγραφών στο πρόγραμμα και αφορά τους επιλαχόντες που προέκυψαν απο την κλήρωση. Θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 29/07/2009. Οι επιλαχόντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα παραλάβουν τον 16-ψήφιο κωδικό τους ηλεκτρονικά. Τα μηνύματα θα αποσταλούν στα προσωπικά e-mail που έχουν δηλώσει κατα την εγγραφή τους.

 

Όσοι τους βολεύει η περιοχή της Δυτικής Αθήνας, ας τσεκάρουν εδώ. Λόγω μικρού αριθμού συμμετεχόντων (που αν παραμείνουν ως έχουν αυτή τη στιγμή, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα), γίνεται η προσφορά για όσους δεν είναι δικαιούχοι ούτε ως επιλαχόντες, τα προγράμματα κατηγορίας 1 να στοιχίζουν 400€ και τα κατηγορίας 2 στη μισή τιμή από την κανονική (την οποία βλέπετε πατώντας στο "ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ" που υπάρχει στους σχετικούς πίνακες). Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών η Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Link to comment
Share on other sites

22/07/2009 - ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση των εγγραφών στο πρόγραμμα και αφορά τους επιλαχόντες που προέκυψαν απο την κλήρωση. Θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 29/07/2009. Οι επιλαχόντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα παραλάβουν τον 16-ψήφιο κωδικό τους ηλεκτρονικά. Τα μηνύματα θα αποσταλούν στα προσωπικά e-mail που έχουν δηλώσει κατα την εγγραφή τους.

 

Όσοι τους βολεύει η περιοχή της Νότιας Αττικής (Περιοχή Βούλας), μποορεί να ενημερωθεί απο το link:http://www.dimosvoulas.gr/portal/page/portal/Voula/citizen_view_new?newID=66

 

 

Λόγω μικρού αριθμού συμμετεχόντων (που αν παραμείνουν ως έχουν αυτή τη στιγμή, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα), γίνεται η προσφορά για όσους δεν είναι δικαιούχοι ούτε ως επιλαχόντες, τα προγράμματα κατηγορίας 1 .

 

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών η Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Link to comment
Share on other sites

ωραίο πράγμα η ελεύθερη αγορά όταν λειτουργεί με κριτήρια ανταγωνισμού και όχι με κριτήρια ομερτά και μαφίας.

8-)

Link to comment
Share on other sites

Μικρή υπενθύμιση: οι κληρωθέντες μηχανικοί έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν μία φορά

- εκπαιδευτικό πρόγραμμα (στον ίδιο φορέα) ή/και

- εκπαιδευτικό φορέα

Link to comment
Share on other sites

Εντύπωση μου προκάλεσε το πρόγραμμα εκμάθησης του "Πόλις 2009" της Civiltech, διάρκειας 40 ωρών και κόστους... 1.200€!!!

Εγώ θα έκανα ένα πρόγραμμα με θέμα: "Πώς η γραφειοκρατία (βλ. νομοθεσία αμοιβών) παράγει ΑΕΠ"

ή "Πώς σαν χώρα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα και έχουμε ΑΕΠ κοντά 250*10^9€ απομυζώντας τους κουτόφραγκους".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.