Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή αμοιβής


Recommended Posts

Πολύ σωστά στα λένε η myri και ο ilias.Με τίποτα τα χρήματα πίσω .

Ότι έχεις δουλέψει πρέπει να το πληρωθείς !!! Από τη στιγμή που τα έχεις ήδη πάρει τα χρήματα άσε αυτόν να τρέχει και να πληρώνει και έξοδα δικηγόρου τσάμπα . Μην σε φοβίζει ο δικηγόρος το δίκιο είναι με το μέρος σου : εσύ δεν πληρώνεσαι για τη διεκπεραίωση της άδειας αλλά για τη σύνταξη των μελετών .

Ασχετα που πολύ κακώς του είπες τόσο λίγο χρόνο και βγάζεις και κακό όνομα και σε μας τους υπολοίπους που κάνουμε λογικά αρκετά περισσότερο και είναι και φυσιολογικό .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το ενδεχόμενο της δυσφήμισης δεν το σκέφτεστε;

Δεν ξέρω είναι λίγο λεπτό το θέμα.. πιστεύω ότι αυτό τον προβληματίζει περισσότερο και είναι λογικό...

(Εννοείται ότι νομικά είναι καλυμμένος να μην δώσει ευρώ πίσω)

Link to comment
Share on other sites

Μα και βέβαια το σκεφτόμαστε . Αλλά στα αλήθεια πιστεύεις πως όλοι οι πελάτες σου θα είναι ικανοποιημένοι μετά και την κατασκευή της οικοδομής τους ? Αργά ή γρήγορα όλο και κάποιος θα βγει και θα πει πράγματα δυσφημιστικά για σένα και ας μην έχουν βάση . Για όλους τους μηχανικούς της περιοχής μου , μου έχουν έρθει πελάτες και μου έχουν πει τα μύρια . Φαντάζομαι πως και για μένα όλο και κάτι θα έχει ειπωθεί και ας μην το έχω μάθει ...

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα ναι adadim, και από την στιγμή που έχει πάει σε δικηγόρο ο πελάτης.. δεν υπάρχει επιστροφή.. οπότε δραχμούλα πίσω καμία (ευρουλάκι τέλος πάντων), αν και τελικά ο ίδιος θα αποφασίσει, εξαρτάται και τι σχέσεις έχει με τον πελάτη...κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

φιλε dargi αυτο ακριβως ειναι το προβλημα μου. Ειπα κατι και δεν εγινε. Εγω σαν ασχετος θα ζητουσα τα λεφτα μου πισω...σωστα απο την πλευρα μας αυτα που λεν οι συναδελφοι και σιγουρα κι εγω ετσι θα συμβουλευα καποιον αλλο μηχανικο - αλλα οταν ο αλλος σου ζηταει την γνωμη σου, που ειναι η επαγγελματικη μας γνωμη, λεμε κατι και τελικα βγαινουμε τελειως λαθος (δεν περασαν 2-3 μερες, εδω παει να κλεισει δευτερος μηνας) αισθανομαι πολυ ασχημα να πω "δεν δινω τιποτα πισω". Μια στο εκατομμυριο να ΜΗΝ πουλαν τρελα και να μην τους ενδιαφερει πραγματικα για τον οποιοδηποτε λογο, ουσιαστικα θα με λεν μια ζωη απατεωνα, οτι τους εφαγα τα λεφτα κλπ...

 

το σκεφτομαι ακομη...

Link to comment
Share on other sites

παντως συναδελφοι να πω και τον πονο μου για το θεμα του χρονου γιατι βλεπω επιμονη απο την πλευρα σας (ορθη) παρολο που εχω αναφερει 3 φορες ο ιδιος οτι εκανα επιπολαιοτητα και σαφεστατο λαθος που ειπα 25 μερες...

 

η αδεια ηταν προσθηκη περγκολας. Χωρις απαγορευση απτον κανονισμο, με συμφωνη γνωμη συνιδιοκτητων, γενικα ολα ρολοι εξ αρχικης μελετης του φακελου. Εγω θεωρησα οτι και το 25 που ειπα μου εδινε ανεση.

 

καταθεση + 2 μερες χρεωση + 2 μερες τοπο + 3 μερες χρεωση + 5 μερες αρχιτεκτονικα + 5 μερες επαε (για σιγουρια) + 1 μερα υπολοιπα + 1 μερα τρεξιμο + 1 μερα διαφορα = 20 μερες εργασιμες.

 

Τωρα τι εγινε στην πραγματικοτητα στην πολεοδομια, αλλο καπελλο...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι ακριβώς σχέση έχεις με τον πελάτη σου, αλλά ίσως να το πάρεις πιο διπλωματικά το πράγμα, να συναντηθείς ίσως μαζί του και να του εξηγήσεις ψύχραιμα πως έχουν τα πράγματα και πως αν πάει σε άλλον μηχανικό για την ίδια άδεια η πορεία που θα ακολουθήσει ο φάκελος θα είναι ακριβώς η ίδια, οπότε δεν έχει να κερδίσει σε χρόνο σίγουρα. Επίσης ούτε σε χρήμα θα κερδίσει αλλά αυτό προφανώς δεν τον ενδιαφέρει αφού αυτός ενδιαφέρεται για τον χρόνο κυρίως σύμφωνα με τις πράξεις του.

όπως και να χει αν τελικά αποφασίσει να μην συνεχίσετε και αποφασίσεις να του επιστρέψεις καποια χρήματα μην του τα επιστρέψεις όλα. Υπολόγισε περίπου τι ξόδεψες και φυσικά θα κρατήσεις τουλάχιστον το φπα και το φεμ για να μην μπεις και μέσα.. είπαμε.. Θα του το πεις σαν συνολικό ποσό, θα του κόψεις και την απόδειξή του κανονικότατα για όσα κατέθεσες στην ΕΤΕ και θα τον αφήσεις να αποσύρει τον φάκελο. Απλά βεβαιώσου ότι τον απέσυρε ... και ίσως να τον βάλεις να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμεί πλέον να συνεχίσεις με την διεκπεραίωση του φακέλου ή κάτι τέτοιο..

(φίλη είμαι όχι φίλος, για το τυπικό του πράγματος)

και φυσικά να του δώσεις να καταλάβει ότι του κάνεις χάρη που του επιστρέφεις τα όποια χρήματα (αν αυτό αποφασίσεις τελικά)

Link to comment
Share on other sites

από τη στιγμή που υπογράψατε την ανάθεση...τέλος!!πληρώνεσαι σίγουρα για τις μελέτες...το ποσό για την επίβλεψη δε μας νοιάζει...ας πάει πίσω.Αυτό που δε μπορω να καταλάβω είναι πως στην αρχή σε εμπιστεύτηκε τόσο ωστε να τα πληρώσει όλα και τώρα ξαφνικά τα θέλει πίσω...τελσπα συμφωνώ με ολα τα παραπάνω φαντάζομαι..μην μας αγχώνει κανενας δικηγόρος!!η "ευελπίδων" δεν συγκρίνεται με την πολεοδομία!!!χιχι

αυτό που δεν ήξερα είναι οτι δεν ειναι υποχρέωση μας η διεκπεραίωση...ΑΛΗΘΕΥΕΙ???δηλαδή με τις αμοιβες αυτές υποτίθεται οτι παιρνει την άδεια ο πελάτης ας πούμε και την διεκπεραιωνει???

Link to comment
Share on other sites

Και προτεινε στονν δικηγορο για πιο ολοκληρωμενη πληροφορηση να μιλησει με ΤΕΕ να καταλαβει οτι η υποχρεωση σου ειναι η εκπονηση της μελετης και οχι η διεκπαιρεωση του φακελου στην πολεοδομια.. Αρα τυπικα εχεις ολοκληρωση την εργασια που οφειλες..

Link to comment
Share on other sites

αγαπητη dargi (συγγνωμη για το λαθος) ολα αυτα που γραφεις τα εκανα ηδη - ακρη δεν εβγαλα με την κουβεντα και επειδη εχω κι αλλες δουλεις πιο σοβαρες δεν καθομαι αλλο να ασχολουμαι με τοσο περιεργους πελατες (μιλαμε οτι μια βδομαδα που μαλωνουμε η αδεια θα ειχε βγει). λυπαμαι τον συναδελφο που θα παει να βγαλει ακρη, αν συμβει κατι τετοιο.

 

πολυ χρησιμες οι αποψεις ολων - still on the fence. ευχαριστω παντως για τις συμβουλες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.