Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση W.C


evan2k

Recommended Posts

Λίγο ασυνήθιστο αυτό που θα ρωτήσω. Θα μπορούσα να βελτιώσω τη θερμομόνωση ενός WC εσωτερικά;  Γνωρίζω κάποιους τρόπους εσωτερικής θερμομόνωσης (π.χ. γυψοσανίδα με μόνωση), Υπάρχει κάτι άλλο, όπως πούμε κάποιο πλακάκι με θερμομονωτικες ιδιότητες κατάλληλο για WC;

 Ασφαλώς θα απευθυνθώ σε ειδικό, άλλα θα ήθελα μια κατεύθυνση. Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

'ολα τα υλικά έχουν κάποια θερμομονωτική ικανότητα. Το υλικό από τα πλακάκια σε συνδυασμό με το πάχος δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Για να μην χρειασθεί λοιπόν να γεμίσεις όλο το χώρο του WC για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμομόνωση, τότε χρησιμοποιούμε τα γνωστά και κλασικά μονωτικά υλικά. Ένας τρόπος είναι η ανθυγρή γυψοσανίδα με πετροβάμβακα εσωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, maneni said:

....Το υλικό από τα πλακάκια σε συνδυασμό με το πάχος δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. ...

Ισχύει αυτό που σου λέει εδώ ο συνάδερφος, να συμπληρώσω δε ότι για να κάνεις θερμομόνωση σε τουαλέτα ανοίγεις μεγάλο μερεμέτι με όλα τα υπόλοιπα σχεδόν.

Ενδεικτικά αν η μόνωση θα είναι από 3 – 5 εκ + 1.5εκ περίπου η επικάλυψη θα μικραίνει η κάθε διάσταση (3 έως 5 +1,5 )Χ2 η κάθε πλευρά.

Επίσης όλα τα εξαρτήματα (νιπτήρες, βρύσες, γούρνες κλπ.) θέλουν προσαρμογή στο νέο πάχος τοίχου

Γενικά ανοίγεις μεγάλο μπελά και δεν ξέρω αν το θερμικό όφελος που θα έχεις θα το αξίζει. Πιθανά να μεγαλώσεις λίγο το σώμα θέρμανσης στον χωρο να βολεύει.

Και αν προχωρήσεις θα συνιστούσα αντί γυψοσανίδας ανθυγρής να μπει ινοσανίδα και αντί πετρομάμβακα να μπουν συνθετικά υλικά (αυτά για λόγους υψηλής υγρασίας του χώρου)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.