Μετάβαση στο περιεχόμενο

laser radiation από total station


Recommended Posts

Εξαρτάται την κλάση του laser. Γενικά τα laser από επώνυμες εταιρείες είναι ελεγμένα ώστε να μην είναι επιβλαβή για το μάτι του παρατηρητή. Προσωπικά εγώ και ας έχω total station Laser class I (η πιο "ανώδυνη") εντούτοις την ώρα που μετράω ένα σημείο ... αποφεύγω να κοιτάζω μέσα από το τηλεσκόπιο.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

οι σοβαρές εταιρείες-οίκοι κάνουν εκτενείς αναφορές και εννοείται αφού έχουν ISO ότι τα θέματα αυτά έχουν αντιμετωπισθεί.

Για κάποια όργανα αμφίβολης ποιότητας δεν μπορεί κανένας να είναι σίγουρος.

Προφανώς και θα πρέπει να προσέχουμε,δεν είναι ανάγκη να σκοπεύουμε στο μάτι του στοχοφόρου π.χ,ούτε να σκαπεύουμε με laser επιφάνειες όπως καθρέπτες,το κάτοπτρο κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που αναφέρεται είναι για reflectorless αν κατάλαβα καλά, για αυτά που δεν είναι reflectorless λογικά είναι πιο ακίνδυνα? το ρωτάω γιατί υπάρχουν σταθμοί που απο την στιγμή που πάρουν την πρώτη μέτρηση στην συνέχεια συνεχίζουν να εκπέμπουν laser λογικά μικρής ισχύος και όποιον πάρει ο χάρος.;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι έτσι είναι ακριβώς... Το σήμα είναι χαμηλής ισχύος αλλά (εξαρτάται από το όργανο) στο δικό μου πχ όταν πέσει το σταυρόνημα εντός του πρίσματος ακούω το ηχητικό σήμα ότι έχω "χτυπήσει" πρίσμα και έχω επιστροφή σήματος. Για τα παλιά όργανα με EDM πιστεύω πως δεν υπήρχε πρόβλημα με τη σκόπευση. Στα σημερινά η μέτρηση με πρίσμα ή χωρίς γίνεται από μια μονάδα εκπομπής laser η οποία ανάλογα με τον στόχο αυξομειώνει την ισχύ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση καλό είναι στα δευτερόλέπτα που γίνεται η μέτρηση να μην κοιτάμε μέσα από το τηλεσκόπιο καθώς επιστρέφει η ανακλώμενη ακτινοβολία.

Link to comment
Share on other sites

Για τον στοχοφόρο έχετε καμία συμβουλή?, στα γρήγορα μπορώ να πω εγώ ότι καλό θα είναι το ύψος του πρίσματος να είναι μεγαλύτερο απο το ύψος αυτού που κρατάει το κοντάρι για να μην τον χτυπάμε στα μάτια μιας και εκπέμπει πάντοτε ο σταθμός για να ακούσουμε το ηχητικό σήμα, κάτι άλλο μήπως έχετε να προτείνεται, γυαλιά ηλίου κάνουν τίποτα? γυαλια προστασίας λασερ έχετε χρησιμοποιήσει?

Link to comment
Share on other sites

Για τον στοχοφόρο έχετε καμία συμβουλή?

 

 

Ναι . Μην τον λυπάσαι και τόσο πολύ !!! Γιατί σύντομα θα σου ζητήσει αύξηση και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας . Επίσης μπορείς να τον εκπαιδεύσεις να κρατάει το πρίσμα, γυρισμένος πλάτη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.