Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαρακτηρισμός χώρων


caudillo

Recommended Posts

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη σε όλους,

είναι η πρώτη φορά (από όσο θυμάμαι) που γράφω στο φόρουμ για να ζητήσω τις γνώσεις σας. Προσωπικά δεν είμαι μηχανικός, αλλά βρήκα πολλές φορές ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις που γίνονται στο φόρουμ, έστω και σαν γενικές γνώσεις και πληροφορίες.

Το θέμα μου, αυτή την φορά, είναι μια διαφορά μου με τον Δήμο κατοικίας μου ως προς τον χαρακτηρισμό των ορόφων της οικίας μου ως κύριων ή βοηθητικών χώρων.

Μένω σε μια μονοκατοικία, η οποία είναι χτισμένη σε ορόφους - ημιυπόγειο, ανώγειο και 1ος όροφος. Σύμφωνα με τον λογιστή μου κύριος χώρος είναι το ανώγειο, ενώ ημιυπόγειο και 1ος είναι βοηθητικοί. Και έτσι τα δηλώναμε και στο Ε9. Τώρα ο Δήμος λέει ότι ανώγειο και 1ος είναι κύριοι χώροι και μόνο το ημιυπόγειο βοηθητικός. Να σημειώσω ότι ανώγειο και 1ος επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα (αν αυτό σημαίνει κάτι). Τελικά ποιός έχει δίκιο, ώστε αν χρειάζεται να κάνω τις απαραίτητες αλλαγές στο Ε9 ή αλλιώς να αποδείξω στον Δήμο το αβάσιμο του ισχυρισμού του;

Θα παρακαλούσα, αν μπορεί κάποιος, να με διαφωτίσει με συγκεκριμένες παραπομπές σε νόμο ή κανονισμό, ώστε να μπορώ να βασίσω κάπου τους ισχυρισμούς μου προς τον Δήμο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία και την βοήθειά σας. 

Link to comment
Share on other sites

Ούτε ο Λογιστής σου ούτε καν ο Δήμος μπορεί να έχει “άποψη” για την πολεοδομική χρήση που έχουν τμήματα του ακινήτου σου.

Ειδικά ο λογιστής αν μετέφερες σωστά ότι σου είπε να του συστήσεις να μη μπουρδολογεί τόσο ασύστολα όταν δεν ξέρει κάτι.

Καλείς Μηχανικό ή Τεχνικό γραφείο της εμπιστοσύνης σου να δει τα εγκεκριμένα Πολεοδομικά σχέδια που έχει το ακίνητο και αν εξ αυτών υπάρχουν αυθαίρετες αλλαγές χρήσεων (ή και κατασκευών) και θα μπορέσει να σε κατατοπίσει αναλυτικά το τι είναι το κάθε ένα ή τι πρέπει να κάνεις αν υπάρχουν καθ υπέρβαση της Οικοδομικής σου άδειας αλλαγές.

 

Το θέμα σου μεταφέρθηκε στην ενότητα για τους ιδιώτες.

Καλώς όρισες.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, Didonis said:

 

Ειδικά ο λογιστής αν μετέφερες σωστά ότι σου είπε να του συστήσεις να μη μπουρδολογεί τόσο ασύστολα όταν δεν ξέρει κάτι.

 

 

Το θέμα σου μεταφέρθηκε στην ενότητα για τους ιδιώτες.

Καλώς όρισες.

σωστος.....

[και να αλλαξει λογιστη...]:twisted:

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω τον λογιστή γιατί είναι ο μόνος από όσους έχουν εμπλακεί (μαζί με εμάς εδώ) που γνωρίζει τι δήλωσε, γιατί το δήλωσε και βασικό πότε (έτος δηλαδή) το δήλωσε έτσι...

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. 

Φίλε Didonis συμφωνώ με όσα λες, αλλά... Ο λογιστής δήλωσε (το 2012 για πρώτη φορά για να απαντήσω και στον φίλο Faethon11) το ανώγειο ως κύριο χώρο και τους υπόλοιπους ως βοηθητικούς. Το γιατί τα δήλωσε έτσι το γνωρίζει ο ίδιος (αν και τον ρώτησα κάποια στιγμή βάση ποιού νόμου το κάνει, δεν πήρα σαφή απάντηση). Από ότι μου είπε μεταγενέστερα, γνώριζε αντίστοιχο παράδειγμα σε άλλο Δήμο, όπου οι υπάλληλοι δέχτηκαν αυτό τον χαρακτηρισμό χωρίς μάλιστα πολύ χαρτούρα. Τώρα αν έκανε του κεφαλιού του ή βασίζει την επιλογή του κάπου μόνο αυτός το ξέρει. Και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να μάθω κι εγώ αν υπάρχει τέτοιος κανονισμός.

Φυσικά το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα ψάξω για μηχανικό ή τεχνικό γραφείο. Εκείνο που με προβληματίζει είναι το "μηχανικός εμπιστοσύνης" καθώς γνωστό δεν έχω και αν πάω ξεκάρφωτος σε κάποιον δεν ξέρω πόσο "σοβαρά" θα με πάρει.

Ευχαριστώ πάντως και πάλι για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, caudillo said:

...είναι το "μηχανικός εμπιστοσύνης" καθώς γνωστό δεν έχω και αν πάω ξεκάρφωτος σε κάποιον δεν ξέρω πόσο "σοβαρά" θα με πάρει.

...

δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη σε πάρει στα σοβαρά. Τις υπηρεσίες του ζητάς.

Το ζήτημα αυτό δεν είναι σπάνιο και συχνά πυκνά έχουμε ανάλογες καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.