Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος σύνδεσης με το δίκτυο της Δ.Ε.Η.


Recommended Posts

Καλησπέρα , ψάχνω κάποιο τιμολόγιο όσον αφορά το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο της Δ.Ε.Η. γιά επαρχία και για σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, μήπως κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του γιατί το google απέτυχε;:confused:

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς για να γίνει καινούρια γραμμή (νέες κολώνες) ή απλώς να συνδεθείς στο δίκτυο που περνά από μπροστά σου;

 

Για να γίνει νέα γραμμή και να μπούν νέες κολώνες, ο ανάδοχος της ΔΕΗ που πρόκειται να κατασκευάσει την γραμμή, κάνει έναν προϋπολογισμό, ανάλογα με το είδος και την διαμόρφωση του εδάφους, την απόσταση και το πλήθος των κολώνων, το καλώδιο, κτλ, και αυτό είναι όλο.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου, άρα για ένα μήκος 3 χιλιομέτρων εν διαμέσω δασικής περιοχής και σχετικά πετρώδους εδάφους ένα κόστος γύρω στα 60.000€ είναι λογικό;

Link to comment
Share on other sites

Βγαίνουμε εκτός θέματος, αλλά αν η ισχύς που θέλεις είναι σχετικά μικρή, π.χ. για οικιακή χρήση, ίσως θα άξιζε να ψάξεις εναλλακτικές λύσεις (π.χ. ντηζελογεννήτρια ή και άλλες λύσεις )

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ κοστολογεί το έργο της για την επέκταση του δικτύου και ένα τμήμα (που είναι ανάλογο της απόστασης του καταναλωτή από τον πλησιέστερο υποσταθμό) το χρεώνεται ο πελάτης.

Συν το κόστος σύνδεσης το οποίο είναι το ίδιο με το αν υπήρχε γραμμή έξω από το σπίτι σου!

Δυστοιχώς, το κόστος αυτό το πληρώνει μία φορά ο πρώτος πελάτης της περιοχής και οι γείτονες θα το βρουν έτοιμο.....

Στην περίπτωσή σου που είναι και δασική περιοχή... η κατασκευή είτε εναέρια, είτε υπόγεια είναι αρκετά ακριβή.....

Μήπως πρέπει να περιμένεις να χτίσει και κανένας άλλος εκεί κοντά;;;!!!!! χιχιχι

Link to comment
Share on other sites

Λευτέρη αυτό το 30 ευρώ μπορούμε (προσεγγιστικά) να το θεωρήσουμε ως κόστος και για προέκταση στη Μέση Τάση ? π.χ. προέκταση δικτύου ΔΕΗ για σύνδεση σε Μ.Τ. με Φ/Β σταθμό ?

Link to comment
Share on other sites

Το σκεπτικό είναι όπως το λέει ο lefterism. Δεν παίζει ρόλο το τι έργο πρέπει να κάνει η ΔΕΗ αν μιλάμε για παροχές μέχρι Νο6.

 

Για παροχή μέχρι Νο3 πληρώνεις ευθεία απόσταση από την πλησιέστερη γραμμή ΧΤ (τιμή γύρω στα 30/μέτρο, εντελώς ενδεικτικά)

Για παροχή μέχρι Νο6 πληρώνεις ευθεία απόσταση από τον πλησιέστερο Υ/Σ ΜΤ/ΧΤ (τιμή γύρω στα 40/μέτρο, εντελώς ενδεικτικά)

Για παροχή Νο7 πληρώνεις όπως στη Νο6 + ένα μέρος του κόστους του έργου.

 

Για μέση τάση πληρώνεις απόσταση από Υ/Σ ΥΤ/ΜΤ. Δεν ξέρω αν μετριέται η ευθεία απόσταση και αν λαμβάνεται υπόψιν ο πλησιέστερος Υ/Σ ή αυτός από τον οποίο θα τροφοδοτηθείς. Ενδεχομένως να πληρώνεις και έργο.

 

Ενδεχομένως να μπαίνουν και κάποια άλλα στοιχεία στον υπολογισμό και να υπάρχουν κάποιες υποπεριπτώσεις, αλλά χοντρικά έτσι έχει το πράγμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.