Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση Τοπογραφικού σε αγροτεμάχιο


Marios Papoutsakis

Recommended Posts

Δεν ξέρω εάν έβαλα στο σωστό ΦΟΡΟΥΜ, το θέμα μου!

Όμως ήθελα να ρωτήσω,

σε περίπτωση που υπάρχει συμβόλαιο αγοραπωλησίας σε αγροτεμάχιο 200 τ.μ. περίπου, αλλά δεν υπάρχει τοπογραφικό, μπορεί να γίνει εκ των υστέρων (τοπογραφικό); και πως "μπαίνει" στο συμβόλαιο; συμπληρωματικά; ή είναι ανεξάρτητο του συμβολαίου; και πως ορίζονται τα ακριβή σύνορα με του γείτονα, αφού την στιγμή που πουλήθηκε, είχε έναν τράφο φάρδους 2 μέτρων και μήκους σχεδόν 10μ, όσο το μήκος του αγροτεμαχίου στο σύνορο με τον γείτονα! Όμως δεν διευκρινίζεται στο συμβόλαιο ούτε συμπεριλαμβάνεται σαν τετραγωνικά (ο τράφος) και τον διεκδικεί και ο γείτονας! ο οποίος δεν έχει συμβόλαιο και μάλλον ούτε τοπογραφικό! Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση; Τον μοιράζομαι; αφού όμως ήταν φτιαγμένος από τον πατέρα αυτουνού που μας το πούλησε; και για διάστημα 8 χρόνων περίπου, δεν μου άγγιζαν τα σύρματα, ενω τώρα τον τελευταίο χρόνο μου τα ξήλωσαν και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν

Link to comment
Share on other sites

ο μηχανικος σου θα κανει "εφαρμογη" του τιτλου σου, με βαση τις διαστασεις και το εμβαδον του συμβολαιου[και των διπλανων]

Εαν και εφοσον  ο "τραφος" περιλαμβανεται στο "πωληθεν"

εχεις ολα τα δικαιωματα του πωλητη σου, να στραφεις δικαστικα κατα του "καταπατητή"

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Marios Papoutsakis said:

.....

σε περίπτωση που υπάρχει συμβόλαιο αγοραπωλησίας σε αγροτεμάχιο 200 τ.μ. περίπου, αλλά δεν υπάρχει τοπογραφικό,...

τσέκαρε με προσοχή αν ο τίτλος που έχεις (το συμβόλαιο) μνημονεύει κάποιο Τοπογραφικό απο προηγούμενο τίτλο ή διανομή....  Αν ναι με βάση τα αρχεία των συμβολαιογράφων το αναζητάς και λαμβάνεις αντίγραφο.

Σημαντικό και χρονολογικά του πότε είναι.

Πέραν αυτών και εάν υπάρχουν προστριβές με όρια σου (σας) συνιστώ να γίνει ανάθεση σε Τοπογράφο να συντάξει νέο Τοπογραφικό με σωστή αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης, να μπούν τα όρια υλοποιημένα στην γη ή νοητά μεταξύ σας και να κάνετε μία απο κοινού δήλωση στο Τοπογραφικό οι ιδιοκτήτες "αποδοχή ορίων" επι του νέου Τοπογραφικού.

Με αυτό κάνετε και μια συμβολαιογραφική πράξη και θα υπάρξει και ένα κόστος συμβολαιογραφικά ή για πιο σόφτ δέσμευση υπογραφή με στο Τοπογραφικό με γνήσιο υπογραφής και ανάλογη Υπέυθ. Δήλωση.

 

Κίνηση πρώτη λοιπόν, ανάθεση σε Τοπογράφο-Μηχανικό ή σε Τεχνικό Γραφείο με σχετική ενασχόληση. να τα τσεκάρει αυτά και να προχωρήσεις ανάλογα τα δεδομένα.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Βέβαια , δεν υπάρχει τοπογραφικό ούτε από τον γείτονα (απ΄όσο ξέρω). Η αγοραπωλησία έγινε το 1981! από την μητέρα μου, ο τράφος δεν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο! και επειδή για πολλά χρόνια είχε πολλά καλάμια (ως διαχωριστικό από τον γείτονα, του πρώην πωλητή) η μητέρα μου πριν από 10 χρόνια τον "καθάρισε" και ¨άδειασε" ο χώρος από τα καλάμια! βάλαμε σύρματα και στύλους, μέχρι και το τέλος του ορίου του τράφου και δεν είχανε θέμα μέχρι πριν από 2 χρόνια περίπου (το ανακάλυψα τυχαία φέτος που πέρασα να το δω) δυστυχώς δεν επισκεπτόμαστε συχνά το χωραφάκι!!! είναι χέρσο! και μάλλον "άνοιξαν" οι ορέξεις του γείτονα!!

Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, Marios Papoutsakis said:

Βέβαια , δεν υπάρχει τοπογραφικό ούτε από τον γείτονα (απ΄όσο ξέρω)

Οπότε σας συνιστώ να συντάξετε τοπογραφικό με κοινή δήλωση αποδοχής ορίων.

Ως επιχείρημα για τη χρησιμότητα αυτού σας συνιστώ και στο γείτονά σας να το πείτε ότι αν δεν το κάνετε θα κάνετε χαρούμενους εμάς τους μηχανικούς και τους δικηγόρους όταν εσείς θα αρχίσετε τους καβγάδες .... για την ΑΟΖ σας 😀

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εμένα αρχικά με παραξένεψε, το έψαξα και έμαθα ότι:

Ο τράφος, καμιά φορά και η τράφος, είναι μια λέξη του αγροτικού λεξιλογίου και έχει πάρει πολλές σημασίες. Η αρχική σημασία είναι «το χαντάκι» και από εκεί καταλαβαίνουμε και την ετυμολογία της λέξης, ότι προέρχεται από την τάφρο, με μετάθεση. Στη μονομαχία του Διγενή με τον Χάροντα, «Όπου χυπάει ο Διγενής το αίμα αυλάκι κάνει / και όπου χτυπάει ο Χάροντας το αίμα τράφο κάνει». Με την ίδια σημασία στον Παλαμά: «Βαλτόνερα, θολά νερά και τράφοι / και πνιγμένη στ’ ακάθαρτα η καρδιά μου».

Κατ’ επέκαση, τράφος είναι το ανάχωμα κατά μήκος χαντακιού (τάφρου) που δημιουργείται από το χώμα που έχει εκσκαφεί. Και από εκεί, στις Κυκλάδες και στη Μάνη, τράφος είναι η κατακόρυφη πλευρά στη γη που καλλιεργείται με αναβαθμίδες και, κατά άλλη μια επέκταση της σημασίας, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, τράφος είναι ο χαμηλός λιθόκτιστος τοίχος, χωρίς κονίαμα, η ξερολιθιά. Τράφοι όμως λέγονται και οι φυσικοί ανεμόγλυφοι σχηματισμοί της Σαντορίνης.

Στο Κακό συναπάντημα του Κονδυλάκη, ο Σηφογιάννης τις γιορτές έκανε μόνο λαφριές δουλειές, π.χ. «διόρθωνε κανένα τράφο που ΄χε χαλάσει». Και στην Οδύσσεια του Καζαντζάκη, ο ποταμός «ρίχνει τους λασπερούς που σήκωναν οι νοικοκύροι τράφους για να χωρίσουν τα χωράφια τους».

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σας ευχαριστώ και πάλι....οι απαντήσεις σας είναι από πολύ καλές έως τέλειες!!

 

Υ.Γ1 Αυτό με την ΑΟΖ ..."έγραψε"...ακόμη γελάω!

Δεν τα βρίσκουμε οι Έλληνες μεταξύ μας, σιγά μην τα βρούμε με τους Τούρκους!!!

 

Υ.Γ.2 Ευχαριστώ και για την ανάλυση της λέξης τράφος!! πολύ καλό!!

Edited by Marios Papoutsakis
Link to comment
Share on other sites

Α!! και για την ιστορία του θέματος!! τελικά θα κάνουμε την "πιο σόφτ δέσμευση υπογραφή με στο Τοπογραφικό με γνήσιο υπογραφής και ανάλογη Υπέυθ. Δήλωση."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.