Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλου για Ν 4495/17


Recommended Posts

@SxediaGeorge Η  άδεια από πού έχει εκδοθεί; Αυτές οι άδειες από το Τ.Α.Σ δεν έβγαιναν; Σίγουρα έψαξες καλά; Σχέδια αποτύπωσης μη συνδεόμενα με διοικητική πράξη ανεβάζουμε μόνο στα προ 55 ακίνητα. Εδώ, όπως λες υπάρχει οικοδομική άδεια. Οπότε να εξαντλήσεις πρώτα την έρευνα. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η άδεια έχει εκδοθεί από τμήμα ανέγερσης σεισμοπλήκτων και όχι από το ΤΑΣ. Δεν έχει διαφορά από μια κανονική οικ. άδεια. Έχω εξαντλήσει την έρευνα. Μπορεί να γίνει τακτοποίηση και να εκδοθεί ητκ μόνο με κάτοψη? 

Link to comment
Share on other sites

Τακτοποίηση δίχως πλήρη εγκεκριμένα σχέδια δεν γίνεται διότι για παράδειγμα πως θα συγκρίνεις αν υπάρχει υπέρβαση ύψους χωρίς την τομή, αν υπάρχει λανθασμένη θέση ανέγερσης οικοδομής, αν δεν έχεις δ. κάλυψης. Πως θα συγκρίνεις αν το οικόπεδο είναι αυτό της άδειας κλπ. Τώρα, αν το κτίριο είναι παλιό, προ 75 καλύτερα να το βάλεις ως χωρίς Ο.Α και να ξεμπερδεύεις, διότι αλλιώς μπλέχεις. Έτσι με μια απλή τακτοποίηση και παράβολο κατηγορίας 1, έχεις οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση και εισάγεις στην ΗΤΚ τις κατόψεις αποτύπωσης που προσαρτώνται στην περαιωμένη δήλωση υπαγωγής χωρίς άλλα στοιχεία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο έχει κατασκευαστεί το έτος 1970 αλλά υπάρχει μια προσθήκη που έγινε το έτος 1985. Το σύστημα των αυθαιρέτων ζητάει τοπογραφικό, τομή & δκ τα οποία δεν υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Οι επιλογές είναι γνωστές. Αν το πας χωρίς Ο.Α έχεις πρόβλημα διότι δεν επιτρέπεται να γίνει υπαγωγή σε κατηγορία 5. Τώρα, για "ανασύσταση' το πράγμα μπλέκει και ειδικά αν μιλάμε για άδεια επισκευής. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ,

Έχω αναλάβει την συμπλήρωση ΗΤΚ για μεταβίβαση Ο.Ι.

Η περίπτωση είναι η εξής:

Ισόγειο τριώροφου κτιρίου με χρήση κατοικίας που έχει κατασκευαστεί σε άρτιο κι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση γεωτεμάχιο εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.

Η πρώτη οικ.άδεια εκδόθηκε το 1950 για 38τμ, η δεύτερη το 1957 για “προσθήκη ενός δωματίου στο βάθος” και η τρίτη το 1978 για ανέγερση προσθήκης στο ισόγειο, δύο ορόφων και εσοχής. Συνολικά δηλαδή υπάρχουν 4 επίπεδα, ισόγειο και 3 όροφοι.

Από τα αρχεία της Υδομ διασώζονται μόνο τα στελέχη των αδειών, με βεβαίωση απώλειας ως προς τα περιεχόμενα του φακέλου. Δεν έχω στα χέρια μου λοιπόν καμία μελέτη, μόνο διάγραμμα κάλυψης – σκαρίφημα – του 1978 και τοπογραφικό με επιφάνεια γεωτεμαχίου 126,31τμ. και συνολική επιφάνεια κάλυψης 62,30τμ

Στις συμβολαιογραφικές πράξεις ανά τα χρόνια (1963 σύσταση, 1987 κληρονομητήριο, 1994 αγοραπωλησία, 2008 κληρονομητήριο) τα μεγέθη των επιφανειών αναγράφονται, το μεν γεωτεμάχιο 115,62τμ και η Ο.Ι. ως 65τμ.

Το 2019 στην δήλωση του κτηματολογίου το γεωτεμάχιο καταχωρήθηκε 125τμ με αποδεκτή απόκλιση ±8,72 και η Ο.Ι. 65τμ.

Το 2022 συνάδελφος αποτυπώνει την Ο.Ι. όπου η εμβαδομέτρηση της επιφάνειας ισούται με 61,85τμ. και του γεωτεμαχίου 126,31τμ.

Στο τώρα, σε συνεννόηση με συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει την σύνταξη της μεταβίβασης προκύπτει η προβληματική του ότι δεν μπορεί να μεταβιβαστεί παρά το ακριβές μέγεθος που έχει αναφερθεί στις προηγούμενες πράξεις δλδ τα 65τμ. και όχι η νέα μέτρηση, τα 61,85τμ. ούτε τα 62,30 του ΔΚ

Προτείνει λοιπόν να γίνει τροποποίηση σύστασης.

Υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί στηρίζοντας την μεταβολή της επιφάνειας στην απόκλιση του 2% ;

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται; η διάταξη που βρίσκω να αναφέρεται – ως τωρα - είναι στον 4759/20 αρ.60 παρ. 10 γ) και δ) και αφορά ενημέρωση φακέλου.

Ποια διάταξη ορίζει – αν υπάρχει – τα ανεκτά όρια αποκλίσεων στις Ο.Ι.?

Ευχαριστώ,

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 Ευχαριστώ για την ανακατεύθυνση

Από αυτά που διάβασα σε προηγούμενα ποστ συμπεραίνω πως για την παραπάνω περίπτωση χρειάζεται να κάνω ανασύσταση φακέλου και μετά να προχωρήσω στην ΗΤΚ.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα τη βοήθειά σας αν κάποιος ξέρει.

Σε περίπτωση που στο φάκελο της πολεοδομίας δεν υπάρχουν όλα τα σχέδια και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τα βρει, τί συμβαίνει με την ηλεκτρονική ταυτότητα;

Απλά βάζω ό,τι υπάρχει; Η πολεοδομία δεν δίνει χαρτί πως ο φάκελος του αρχείου της είναι μισός για να μην πω σχεδόν κενός διότι υπάρχει.....

Συγκεκριμένα, λείπουν από άδεια του 2000: διάγραμμα κάλυψης, τομές, όψεις, στατικά και μηχανολογικά. Τις κατόψεις τις βρήκαμε μαζί με το τοπογραφικό.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

H Πολεοδομία οφείλει να εκδώσει βεβαίωση απώλειας αν στο φάκελο της Ο.Α δεν υπάρχουν σχέδια. Από κει και πέρα. Το δ. κάλυψης είναι βασικό σχέδιο. Δεν μπορεί να μην ανέβει. Ανασύσταση φακέλου θα πρέπει να γίνει αφού πρώτα βεβαιώσει η Πολεοδομία την απώλεια των σχεδίων που λείπουν από το φάκελο. Πάντως, η άδεια δεν είναι τόσο παλιά για να μην βρίσκονται. Λάβε το στέλεχος της Ο.Α από το αρχείο της Υπηρεσίας και δες στα οπισθόφυλλα μήπως έχει γίνει κάποια αναθεώρηση. Ενδέχεται από λάθος να δημιουργήθηκε νέος αριθμός άδειας λόγω αναθεώρησης και να τα έβαλαν στο νέο φάκελο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.