Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογραφή ΥΔΕ εγκατάστασης ιδιοκτησίας του υπογράφοντος


StavrosData

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ και έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος αλλά όχι έναρξη στην εφορία επειδή εργάζομαι σαν μισθωτός. Μπορώ να υπογράψω επανελεγχο ΥΔΕ που έχει λήξει για το δικό μου σπίτι που μένω εγώ? εννοώ για τον εαυτό μου.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι δεν είναι μισθωτός αλλά ελ. επ. και διαθέτει σφραγίδα, το παραστατικό θα το κόψει στον εαυτό του;

Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, georgios_m said:

Έστω ότι δεν είναι μισθωτός αλλά ελ. επ. και διαθέτει σφραγίδα, το παραστατικό θα το κόψει στον εαυτό του;

Ναι ,  με  το ειδικό στοιχειο αυτοπαραδοσης......να συνεννοηθει  με τον λογιστη του

ΕΙΔΙΚΟ-ΣΤΟΙΧΕΙΟ-ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.doc

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που γνωρίζω ,μέσω της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. , είναι ότι εφόσον είσαι μέλος της και έχεις αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , έχεις το δικαίωμα για επανέλεγχο στην οικία σου , εφόσον είσαι ο ιδιοκτήτης , πάντα με πιστοποιημένο όργανο ελέγχου εγκαταστάσεων. Κάνε μια ερώτηση στο παράρτημα της πόλης σου , για πιο σίγουρη απάντηση.

@stelios-v δεν είναι και τόσο απαραίτητο, διότι πάντα υπάρχει η περίπτωση να μην έχουν τελειώσει οι εργασίες , με αποτέλεσμα να μην έχει κοπεί ΤΠΠΥ/ΑΠΥ . Θα μου πεις μπορείς να κόψεις ένα μόνο για την ΥΔΕ. Αλλά και πάλι, προσωπικά εμένα δεν μου έχουν αρνηθεί ΥΔΕ , επειδή δεν ανέφερα αριθμό παραστατικού , το οποίο εκδόθηκε αργότερα. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις δημόσιων έργων (σε αντλιοστάσια που εγώ ασχολούμαι), αυτό είναι ανέφικτο.

Edited by Stavros Perakis
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Stavros Perakis said:

δεν είναι και τόσο απαραίτητο, διότι πάντα υπάρχει η περίπτωση να μην έχουν τελειώσει οι εργασίες , με αποτέλεσμα να μην έχει κοπεί ΤΠΠΥ/ΑΠΥ . Θα μου πεις μπορείς να κόψεις ένα μόνο για την ΥΔΕ. Αλλά και πάλι, προσωπικά εμένα δεν μου έχουν αρνηθεί ΥΔΕ , επειδή δεν ανέφερα αριθμό παραστατικού , το οποίο εκδόθηκε αργότερα. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις δημόσιων έργων (σε αντλιοστάσια που εγώ ασχολούμαι), αυτό είναι ανέφικτο.

Σταύρο σε μια εγκατάσταση συννήθως κόβεις άλλο τιμολόγιο για την εγκατάσταση και άλλο για την ΥΔΕ. Εμένα προσωπικά μου έχουν επιστρέψει ΥΔΕ γιατί δεν αναγραφόταν ο αριθμός παραστατικού (και γι'αυτό το ανάφερα). Και εγώ ξέρω για την αυτοπαράδοση που αναφέρει ο Νίκος.

Πάντως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος κανονικά. Ας συννεοηθεί και με τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογραφή - τιμολόγιο !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.