Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάγνωση Τοπογραφικού σχεδίου


Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο φροντιστήριο που να εξηγεί με ποιόν τρόπο διαβάζουμε ένα τοπογραφικό σχέδιο. Τελείωσα τώρα πολιτικός μηχανικός και θα δουλέψω σε εργατάξιο, όμως δεν έχω ιδέα πώς να διαβάζω σχέδιο, εκσκαφές, τομές κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ένα σχεδιο είναι για να το καταλαβαίνουν όλοι οι μηχανικοί. οτι δεν καταλαβαίνεις απλά θα το ρωτάς.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω σε υποτιμά ύστερα από χρόνια σπουδών να πας σε "φροντιστήριο" για να σου μάθουν να "διαβάζεις" ένα τοπογραφικό. Όπως είπε και ο συνάδελφος ότι δεν γνωρίζεις το ρωτάς, παράλληλα καλό είναι να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο.Υπάρχουν πάρα πολλά και καλά βιβλία ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ακόμα και σε μορφή τσέπης π.χ του Σχίζα που θα σε κατατοπίσουν σε μεγάλο βαθμό.

Link to comment
Share on other sites

Όπως γνωρίζετε και αν δε γνωρίζετε να σας πω, ότι το σχέδιο στους πολιτικούς μηχανικούς το διδασκόμαστε μόνο σε δύο εξάμηνα και είναι αρχιτεκτονικό. Εγώ απλώς ενδιαφέρομαι να αποκτήσω βασικές γνώσεις στο να μπορώ να κατανοήσω την κατασκευή μέσω ενός τοπογραφικού σχεδίου, καθώς τώρα τελείωσα και δεν έχω δουλέψει κάπου προηγουμένως.. Ευχαριστώ τον συνάδελφο που μου πρότεινε έστω και ένα βιβλίο, και δεν αφέθηκε μόνο σε σχόλια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνει τίποτα. Υπάρχουν πολλές επιλογές. "Μαθήματα ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ",του ΚΟΦΙΤΣΑ εκδόσεις ΙΩΝ. κ.α. ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ Ι, ΙΙ εξαιρετικό βιβλίο από το Ευγενίδειο Ίδρυμα αλλά πλέον είναι δυσεύρετο κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Freedom 82 μάλλον σε αδίκησα ως παλιότερος συνάδερφος, ( ξέχασα πως κάποιος τοπογράφος όταν νέοι μα προσέλαβαν σε τεχνική εταιρεία δεν ήξερε να « στήνει »

Γεωδαιτικό σταθμό) στους νέους συμβαίνουν αυτά.

 

Λοιπόν

Διαβάζουμε πρώτα τα βιβλία που έχουμε διδαχτεί.

Απλά αλλά πολύ πρακτικά και αναλυτικά έχει ο Ι.Δ. Κοφίτσας διάλεξε όποιο από αυτά σου κάνει έχει και πολλά σχέδια ( που ζητάς)

Link to comment
Share on other sites

του κοφιτσα το βιβλιο ειναι πολυ καλο...μας το δινουν στην σχολη, ειναι ευκολοδιαβαστο και πολυ κατανοητο..και εξηγει κ καποια βασικα στοιχεια που περιεχονται σε ενα τοπογραφικο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.