Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σε υφιστάμενο προ του 1955


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα την γνώμη σας. Θέλω να βγάλω μία άδεια προσθήκης κατ'επέκταση σε κατοικία που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου-εντός ζώνης (4στρεμμάτων). Η υφιστάμενη κατοικία δεν έχει άδεια, αν απόδείξω ότι είναι πριν του '55 μπορώ εν συνεχεία να προχωρήσω στην άδεια προσθήκης?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

victyts,μπορείς να κάνεις πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος της υπάρχουσας κατοικίας πρό του 1955, και μετά να κάνεις προσθήκη. θα σου ζητηθούν όμως φωτογραφίες. σου το λέω γιατί στην δική μου πολεοδομία, οι φωτογραφίες είναι πολλές φορές ο λόγος που δέν δίνεται η πιστοποίηση (υπάρχουν κατασκευές που "φωνάζουν" ότι δέν είναι πρό του 1955)

Link to comment
Share on other sites

ζητάνε:

1) Τοπογραφικό διάγραμμα

2) Διάγραμμα κάλυψης

3) Φωτογραφίες

4) μία κάτοψη - μία τομή

5) Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για τον χρόνο κατασκευής

6) Δήλωση αντοχής απο 2 Πολ. μηχανικούς

7) Τεχνική Έκθεση

αυτά ζητούν σε εμάς, συμβόλαιο δέν απαιτείται

Link to comment
Share on other sites

Nik, αυτά τα ζητάνε για την πιστοποίηση.

ο καθένας κινείται ανάλογα με την περίπτωση που έχει. άν έχει πρόσφατο συμβόλαιο εννοείται οτι θα κολλήσει. άν έχει τίτλο απο τη διανομή μάλλον δέν θα έχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Σε άδεια που είχε εκδοθεί το 1977 για διώροφο κτίριο, φαίνεται μέσα στο οικόπεδο κτίριο χαρακτηρισμένο ως «Προϋφιστάμενο του '55», και η άδεια έχει εκδοθεί κανονικά.

 

Τώρα ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κάνει προσθήκη κατ' επέκταση στο διώροφο κτίριο (που είχε αδειοδοτηθεί το '79), αλλά δεν έχει κάποια πιστοποίηση περιγράμματος για εκείνο το κτίριο προ του '55, ενώ και ο φάκελος από το αρχείο της πολεοδομίας έχει χαθεί, ώστε να αναζητηθεί εκεί το όποιο πιστοποιητικό νομιμότητας για το κτίριο προ του '55...

 

Το ερώτημα είναι αν απαιτείται να ξαναγίνει και πάλι διαδικασία πιστοποίησης νομίμου περιγράμματος για το προ του '55, ή μπορεί να φανεί στο νέο τοπογραφικό απλά, θεωρώντας ότι εφόσον υπάρχει στην εκδοθείσα του '79 άδεια, συμπεραίνεται ότι έχει πιστοποιηθεί η νομιμότητά του από τη δημόσια υπηρεσία;

Link to comment
Share on other sites

εγώ αν ήμουν ΔΥ ελεγκτής θα το χειριζόμουν όπως εικάζεις στην τελευταία σου πρόταση.

 

Καλύτερα να μιλήσεις με τον ελεγκτή καθώς έχει και φάκελο χαμένο άρα μήπως σου ζητήσει και ανασύσταση φακέλου για το άλλο.

 

Αν επιτρέπεται σε ποια πολεοδομία μπας και ξέρω να βοηθήσω ?8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.