Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΕΑ


Elena Stefanaki

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω κι εγώ να κάνω ανάκληση σε ένα ΠΕΑ γιατί θέλει να μπεί στο εξοικονομώ και θέλω να διορθώσω κάποιες απροσεξίες...¨Ομως δεν ξέρω αν μου το εγκρίνουν , αν υπάρχει πρόβλημα επειδή έγινε συμβόλαιο πώλησης....?

Ο παλιός ιδιοκτήτης θα δεχτεί να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση για την ανάκληση του ΠΕΑ...πάντως

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ...

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, tetris said:

ΠΕΑ που έχει χρησιμοποιηθεί σε συμβόλαιο ΔΕΝ ανακαλείται

Δεν ισχύει αυτό συνάδελφε.

Έχω ζητήσει 3 φορές ανακληση ΠΕΑ για ΕΚΟ (1 το '18 και 2 το '19), που το είχαν κάνει άλλοι συνάδελφοι και έκαναν δεκτά τα αιτήματα των ιδιοκτητών.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα ερώτημα στο [email protected] και μου απάντησαν το εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση όπου έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κτήριο κατοικίας ανεξαρτήτου λόγου έκδοσης και ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί την έκδοση νέου Π.Ε.Α. για την υπαγωγή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ», τότε το εν ισχύ Π.Ε.Α. θα πρέπει ανακληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 του ν.4122/2013 (Α΄ 42), όπως ισχύει. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Π.Ε.Α. είναι δεκαετούς ισχύος και ανακαλείται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή που το έχει εκδώσει σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην παρ. 1 και 4 του άρθρου 19 του ως άνω νόμου.

Κατά τα λοιπά σχετικά με την τροποποίηση των συστάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε εν ισχύ Π.Ε.Α. κτηρίων κατοικιών, ισχύει η διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικού προσαρτήματος, όπως αυτή περιγράφεται στις από 09.11.2020 οδηγίες της υπηρεσίας μας.

Η υπηρεσία μας κατ’ εξαίρεση των παραπάνω διατάξεων ανακαλεί τα ΠΕΑ των ΕΕ που δεν έχουν πρόσβαση στο Αρχείο Επιθεωρήσεως Κτηρίων.

 

Επίσης, η ανάκληση του ΠΕΑ λόγω αίτησης του ιδιοκτήτη δεν προσμετράται στο 5% των ανακλήσεων διότι δεν αποτελεί ευθύνη του ΕΕ.

 

Τέλος, στην ΥΔ του ιδιοκτήτη που θα υποβληθεί στο Αρχείο Τεκμηρίωσης του αιτήματος ανάκλησης θα αναγράφεται ο νέος ΑΠ του ΠΕΑ ακόμη και εάν δεν έχει υποβληθεί οριστικά από τον άλλο ΕΕ προκειμένου η υπηρεσία μας να συνδέσει εν ισχύ ΠΕΑ με το νέο ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα ,

οπότε καταλαβαίνω ότι θα μου δεχτούν την ανάκληση και ας έχει γίνει συμβόλαιο πώλησης....?

την αίτηση ανάκλησης θα την υπογράψει ο παλιός ιδιοκτήτης ή ο καινούριος...?

Επίσης , επειδή βλέπω ότι τα παράθυρα στο πρώτο ΠΕΑ ήταν ξύλινα ενώ τώρα ο νέος έβαλε αλουμινίου μήπως έχω το δικαίωμα να εκδώσω νέο ΠΕΑ  αφού έχουν γίνει αλλαγές....?

 

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω ότι σας κουράζω...μα θα ήθελα μια επιβεβαίωση....

Την Υ.Δ την υπογράφει ο νέος ιδιοκτήτης....?

και στην αίτηση εκεί που γράφω αναφορά παράδοσης θα βάλω τα στοιχεία του παλιού ιδιοκτήτη που έχει παραλάβει το ΠΕΑ ή πάλι του νέου....?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.