Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπαλκονόπορτες ισογείου και άλλα


Recommended Posts

@TheoTDM900

Εχω παρατηρησει οτι εχεις μπει σε καποιες συζητησεις με τα αυθαιρετα μονο για να βρισεις οποιον εκανε αυθαιρεσια. Με συγχωρεις αλλα αν ειναι τοσο φοβερο να μιλαμε για αυθαιρεσιες πρεπει να κλεισει η κατηγορια "αυθαιρετα" και να αποφασιστει οτι εδω μεσα δε μιλαει κανεις για παρανομιες. Απ' τη στιγμη που υπαρχει η κατηγορια, προφανως υπαρχει για να γινονται σχετικες συζητησεις.

 

 

Σκεψου δηλαδη τι θα πρεπε να κανει ο δικηγορος οταν παει να του ζητησει βοηθεια ενα δολοφονος. θα πρεπε να τον πνιξει επι τοπου.

Σκεψου ο γιατρος πως θα πρεπε να τα ψελνει σε εναν αρρωστο με εμφραγμα, επειδη εκανε κακη διατροφη, επειδη δεν γυμναζοταν οπως τον ειχε συμβουλεψει.

Εγω αλλιως το χω δει. θα ενημερωσω τον πελατη ή τον ενδιαφερόμενο τι μπορει να κανει και τι επιλογες εχει. Δε θα τον εβριζα ποτε επειδη εκανε παρανομια. Για την παρανομια του ειναι αυτος υπευθυνος, τα δικαστηρια θα του επιβαλλουν ποινη εφοσον συλληφθει, ειτε το εκανε απο αγνοια, ειτε εσκεμενα. Εμενα δουλεια μου ειναι να τον βοηθησω στην κατασταση που βρισκεται, οχι να τον βρισω επειδη βρεθηκε στην κατασταση αυτη.

 

 

Ξέρετε γιατί κλειδώθηκε

myri

Link to comment
Share on other sites

sakistsalikis

 

Ασκείς όντως επάγγελμα μηχανικού ή μας δουλεύεις?

 

Έχεις ενημερωθεί δηλαδή για τις διατάξεις περί αυθαιρέτων,ή για την υποχρέωση του ΚτΕ να εφαρμόσει την εκτελεστική πράξη που λέγεται ''οικοδομική άδεια'' ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ?

 

Αν ναι,τότε μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου....

 

Σε 5-6 χρονάκια θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να τα ξανασυζητούσαμε αυτά που θίγεις τώρα,να έχεις κάνει μερικές δουλειές παραπάνω,να έχεις φάει κ εσύ τα φεσάκια σου κ την εξαπάτηση από τον κοσμάκη που τόσο πολύ σου αρέσει να υπερασπίζεσαι-σύμφωνα πάντα με ''τις διδαχές που πήρες από το πολυτεχνείο'',όπως ανέφερες-.....

 

edit:Τώρα που ξαναδιαβάζω το ποστ σου τσαλικη,νομίζω ότι σε παρεξήγησα....ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχουν μηχανικοί με το ήθος σου,να κάνουν επανεκτυπώσεις,ενημέρωση φακέλου κ επαναδιεκπεραίωση με 50 ευρώ!!!!!!!!!Θα κάνεις θραύση τις υπεργολαβίες!!!!!Πρώτη μούρη θα γίνεις,αγνόησέ με σε παρακαλώ κ keep up the good work!!!! :lol::lol:

 

Στείλε μου τα στοιχεία σου ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.Σου δίνω ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ 3 δουλειές-εξυπηρετήσεις ΑΜΕΣΑ.Μετά από κάνα εξάμηνο τρεξίματος,θα πάρεις κ τα 150 ευρώ σου!!Εγώ δεν θέλω λεφτά,μου φτάνει η ηθική σου ικανοποίηση :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

sakistsalikis αυτά που γράφεις τα σκέφτεσαι πρώτα ?

 

Χωρίς παρεξήγηση αλλά ασχολείσαι με το επάγγελμα ή με κάτι άλλο στη Λευκάδα ?

 

1) Δεν βρίζω αν δεν με βρίσουν. Αρχή μου. Οπότε ανακάλεσε.Όχι ανακρίβειες.

 

2) Ναι κατηγορώ. Είμαι πολίτης πάνω από μηχ/κος.Σέβομαι τη νομοθεσία ακόμα και αν δε συμφωνώ. Και εγώ δε συμφωνώ με κάποια φανάρια αλλά δεν τα παραβιάζω. Και τρελάινομαι με τους εξυπνάκηδες ιδιοκτήτες που θα τους επιλύσουμε κιόλας τα προβλήματα που απέκτησαν ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ !!!!

Και τους μηχανικούς τους αγαπάω. Τους γουστάρω πως το λένε ? Και δεν γουστάρω τους μπαμπέσηδες οποιασδήποτε επαγγελματικής ιδιότητας.

 

Και μην αφήνεις εντυπώσεις λανθασμένες. Πότε αποπήρα συνάδελφο για διαδικαστικά και τεχνικά θέματα επί αυθαιρέτων?

αντιθέτως βοηθάω και με πμ.

Και η πορεία έχει αποδείξει ότι έχω απόλυτο δίκιο να μην μιλάω ή να μην βοηθάω ιδοκτήτες που έχουν διαπράξει αξιόποινες κατά την κείμενη νομοθεσία πράξεις.

Δεν κατάλαβα δλδ ? μπας και να τους λέω και μπράβο καμάρια μου που κάνετε ότι γουστάρετε επειδή είναι δικό σας ? και επειδή δλδ δεν μου αρέσει και δεν βρίσκω πρέπον να συζητιέται σε επιστημονικό φόρουμ αξιόποινη πράξη θα κελίσουμε το φόρουμ ?

 

3) Ποιος είναι ο κάθε ιδιοκτήτης που θα αποφασίσει το τι θα κάνει ? με ποια γνώση? ποιός τον όρισε υπεύθυνο ? Ποια η νομοθετική βάση ? ποιος θα τηρήσει τους ιερούς κανόνες της ασφάλειας και υγιεινής? Ξέρεις αν γίνει η στραβή το ΣΑΥ-ΦΑΥ δεν θα είναι απλά χαρτιά αλλά πέλεκυς στο κεφάλι σου. Ποιός θα τηρήσει τις τεχνικές ελάχιστες προδιαγραφές που θεσμοθέτησαν οι φορείς του κράτους ?

 

4) ποιοι μηχανικοί σκέφτονται μόνο τα λεφτά ? Δε ξέρω για το δικό σου γάιδαρο αλλά εγώ εδώ στην Αθήνα δεν έχω καν γάιδαρο. Είμαι πολιτικός μηχανικός και ασκώ το επάγγελμα αυτό. Αν εσύ κάνεις χόμπι μαγκιά σου. και εγώ θα το ήθελα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μηχανικοί , κυριως οι νέοι, στίβονται σαν τα λεμόνια στην Αθήνα και προσπαθούν να ζήσουν βγάζοντας αδειούλες και αναλαμβάνοντας ευθύνη για όλη τους τη ζωή. Σέβομαι τη γνώμη σου αλλά γνώμη μου είναι ότι αυτά που λες απέχουν χιλιόμετρα από την ωμή πραγματικότητα.

 

5) Στο τέλος αναφέρεις κάτι για υπευθυνότητα και ότι θα ενημερώνει ο μηχ/κος τον πελάτη για την στατική επάρκεια ή μη δημιουργία προβλήματος στατικότητας.

Νομοθετείς τώρα ?

Στείλε αυτά στο σύλλογό σου και στο ΤΕΕ τότε σαν μηχανικός και τεκμηρίωσε να λάβεις απάντηση πληρωμένη που λένε.

Δες και σε άλλες χώρες της ΕΕ τι ισχύει. Αν θες να κατακρίνεις τη γραφειοκρατία.....μαζί σου. Αλλά όχι ότι φταίει η αμοιβή των μηχ/κων. ΕΛΕΟΣ !!!

 

 

Στα άλλα...........

Τι να σου πρωτοαπαντήσω ?

 

Πόσα τέτοια πενηντάρικα που λες έχεις πάρει στην επαγγελματική σου καρριέρα ?

 

Για συμβουλές ? Για αυτοψία ?

Εμένα ΜΟΝΟ ένας μου τα πρότεινε μια φορά και συγκινήθηκα με την κίνηση.......... και δεν τα πήρα.

 

 

Οι γιατροί τα παίρνουν ?

Οι δικηγόροι χρεώνουν με την ώρα ?

Γιατί τα τσουβαλιάζεις ?

 

 

και κάτι άλλο. Ο μηχανικός δε δουλεύει με το μάτι αδελφέ.

Διαβάζει, μελετά, συντάσει και τεκμηριώνει πάντα βάσει νομοθεσίας και τεχνικών προδιαγραφών-απαιτήσεων. Μην τα παίρνεις ελαφριά κάποια πράγματα.

 

 

Και κάτι άλλο. Εγώ αρχές δεν πήρα από το ΑΠΘ.

Πήρα από το σπίτι μου. και έμαθα να είναι σωστός και νόμιμος. ηθικός και δίκαιος.

 

Στο πολυτεχνείο με έμαθαν πως να ασκώ το επάγγελμα και πως να σκέφτομαι τεχνικά.

 

Επίσης ανακάλεσε αυτά τα λαικίστικα και παιδιάστικά του στυλ " μπορεί να φάω ban" κλπ

 

Βαn τρώει όποιος παραβαίνει κανόνες συμμετοχής και αυτό κατόπιν προειδοποιήσεως. οπότε μην αφήνεις λανθασμένες εντυπώσεις περί "φασισμού" και "λογοκρισίας".

 

Συναδελφικά

 

TheoTDM900

Link to comment
Share on other sites

Σάκη Τσαλίκη

 

Αυτό που λες περί ''μικροδιορθώσεων'' μετά τις οριστικές υπογραφές της Άδειας ονομάζεται στη γλώσσα των πολεοδομόσκυλων ''ενημέρωση φακέλου''.Κ μόνο γι'΄αυτό μίλησες,οπότε μην ανακαλείς σε παρακαλώ,η τιμή σου είναι 2 good 2 b true κ μην μoυ τα γυρνάς τώρα που το ξανασκέφτεσαι :lol:...ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕΣ φίλε με την άποψή σου....Θα τα βρούμε σου λέω,θα στο κάνω 70 ευρώ/ενημέρωση φακέλου,καλοφάγωτα!!!!

 

Συνεπώς,σε συνδυασμό με την τελευταία σου φράση στο τελευταίο σου ποστ συμπεράινω τα εξής:

 

1.Δεν είσαι μηχανικός ακόμα,ή τουλάχιστον και να είσαι δεν ασκείς επάγγελμα.

2.Έχεις ψυχολογικά που σου έχουν δημιουργηθεί από προσωπικές σου εμπειρίες με μηχανικούς.Στην πραγματικότητα σκόπευες να ασχοληθείς με κάτι άλλο,αλλά για προσωπικούς σου λόγους κατέληξες να σπουδάσεις μηχανικός.

3.Όλο ''δεν είπα'' κ ''δεν είπα''=βλέπουμε πολύ καλά τί είπες,καθώς τα γραπτά μένουν.

4.Έχεις άγνοια Νόμου,κάτι που δεν δικαιολογείται (από το Νόμο) ,οπότε με το ''καλημέρα σας'' έχεις χάσει το δίκιο σου,οπότε είναι καιρός να σταματήσεις να εκτίθεσαι,στο λέω φιλικά.

5.Έχεις άγνοια ευθυνών,δεν ξέρεις ποιός σου φταίει ή ποιός είναι ο υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση του οίκου ανοχής που ονομάζεται ''κράτος'',οπότε θα στα φάνε οι ψυχολόγοι ή θα προσαρμοστείς κ θα γίνεις αυτό που μισείς κ θα είσαι ευτυχισμένος.Εσυ π.χ. πιστέυεις ότι οι Μηχανικοί είναι οι κακοί που υποχρεώνουν τον πρόεδρο της ''Δημοκρατίας'' να υπογράφει διατάγματα περί υποχρέωσης αδειοδοτήσεων....Τί να πώ,πάω πάσο.Ξαναρίξε μια ματιά στα βιβλία της Σχολής σου που ισχυρίζεσαι ότι φοίτησες.....

 

Τσαλίκη,γύρισέ το εκεί που είσαι καλός όσο είναι καιρός,αν θες να επιβιώσεις.....Το ίδιο ισχύει κ για τους συναγωνιστές σου agrafiot και Highlander,ο τελευταίος μάλιστα πόσταρε υβριστικά κ το ξανασκέφτηκε.

Τσογλαναρία Highlander........:)

Link to comment
Share on other sites

Σάκη Τσαλίκη

 

Αυτό που λες περί ''μικροδιορθώσεων'' ονομάζεται στη γλώσσα των πολεοδομόσκυλων ''ενημέρωση φακέλου''.Κ μόνο γι'΄αυτό μίλησες,οπότε μην ανακαλείς σε παρακαλώ,η τιμή σου είναι 2 good 2 b true κ μην μoυ τα γυρνάς τώρα που το ξανασκέφτεσαι :lol:...ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕΣ φίλε με την άποψή σου....

 

Συνεπώς,σε συνδυασμό με την τελευταία σου φράση στο τελευταίο σου ποστ συμπεράινω τα εξής:

 

1.Δεν είσαι μηχανικός ακόμα,ή τουλάχιστον και να είσαι δεν ασκείς επάγγελμα.

2.Έχεις ψυχολογικά που σου έχουν δημιουργηθεί από προσωπικές σου εμπειρίες με μηχανικούς.Στην πραγματικότητα σκόπευες να ασχοληθείς με κάτι άλλο,αλλά για προσωπικούς σου λόγους κατέληξες να γίνεις μηχανικός.

3.Όλο ''δεν είπα'' κ ''δεν είπα''=βλέπουμε πολύ καλά τί είπες,καθώς τα γραπτά μένουν.

4.Έχεις άγνοια Νόμου,κάτι που δεν δικαιολογείται,οπότε με το ''καλημέρα σας'' έχεις χάσει το δίκιο σου,οπότε είναι καιρός να σταματήσεις να εκτίθεσαι,στο λέω φιλικά.

 

Τσαλίκη,γύρισέ το εκεί που είσαι καλός όσο είναι καιρός,αν θες να επιβιώσεις.....

 

Δεν ειμαι μηχανικος, εχω ψυχολογικα λογω των μηχανικων, δεν ειπα, εχω αγνοια νόμου και εκτιθεμαι. Αυτο το αυθαιρετο συμπερασμα ειναι κολπο για αποδυναμωση του λογου μου; Ειναι, το γνωριζω και μπορω να το εφαρμοσω. Ομως δε με ενδιαφερει τετοια συζητηση.

Αν ειστε ετοιμοι να επιτεθειτε δυστυχως δεν θα ασχοληθω.

Link to comment
Share on other sites

Σάκη Τσαλίκη

Το ίδιο ισχύει κ για τους συναγωνιστές σου agrafiot και highlander,ο τελευταίος μάλιστα πόσταρε υβριστικά κ το ξανασκέφτηκε.

Τσογλαναρία highlander........[/b]

 

Τον εδειρες; Μη μου πεις!

 

Δερνεις κοσμο γενικως; Τους βαζεις στη θεση τους; Αλλαξες επαγγελμα; Δεν ειχες δουλεια στο γραφειο;

Ξεμεινες... Τι να κανουμε... Συμβαινουν....

Link to comment
Share on other sites

ΕΙΠΑ κύριε Τσαλίκη:ο νοών νοείτω....

 

Μην πιστεύεις ότι διαγράφοντας τις δημοσιεύσεις σου θα κρυφτούν οι ασυναρτησίες οι δικές σου κ της συνομοταξίας σου.

 

Κ επαναλαμβάνω: όποιος έχει άγνοια,ας πεί τη γνώμη του ΧΩΡΙΣ να εκθέτει συναδέλφους.Η άγνοια δεν είναι κακή.Η βλακεία είναι.

Link to comment
Share on other sites

Καντε με Ban.

 

Σε πειραξε που εκανα edit;

Ε βεβαια, τωρα με ποιον θα τσακωθεις;

 

Απ τη στιγμη που δεν προσφεραν κατι τα λογια μου στη συζητηση και μαλλον θα γινοταν αιτια εγγεφαλικου, τα εκανα edit.

 

Μαλλον δεν ξερεις τους κανονες του internet. Ειμαι ανωνυμος και εισαι ανωνυμος. Γραφω και σβηνω, γραφεις και σβηνεις.

Τα γραπτα στο internet δε μενουν. Ενα γραπτο για να μεινει πρεπει να εχει συγγραφεα επωνυμο.

 

Και δε με λενε Τσαλικη αλλα sakistsalikis. Δεν ξερεις το intrrnet καθολου....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.