Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Recommended Posts

Καλημερα  σε ολους.

Θα ήθελα να κανω μια συζήτηση σχετικά  με την διαχείριση  της  κατασκευής  για το Εξοικονομώ . Δεν  έχω  ξανακάνει  το πρόγραμμα και  ίσως καποιοι  απο εσας  μπορούν να βοηθήσουν . Εχω  καποιες  απορίες , όπως .

1)  Προμηθευτές  μου  είπαν  ότι  τα τιμολόγια  θέλουν  να πληρώνονται  με ολόκληρο  το ποσό τραπεζικά .  Κανουν  ένα  Ιδιωτικο  συμφωνητικο  που θα λέει  ότι  το ποσό της  επιχορήγησης  θα επιστραφεί στον πελάτη με την  πληρωμή  τους απο το πρόγραμμα.   Σε όλους  σας ισχύει αυτό  ή υπάρχουν και  προμηθευτές  που παιρνουν  μονο  τα   Ιδια κεφάλαια  και  περιμένουν  τα υπόλοιπα  απο  το ΕΞ. ??

2)  Σύμβουλος του έργου  μπορεί  να είναι  και  προμηθευτής ( κατασκευαστής )  σε ένα κομμάτι του έργου ??    Εαν  γίνεται   , συμφέρει ?  Καθώς  για  ένα  μικρό κέρδος θα τιμολογήσει  όλο  το ποσό  της επέμβασης . Θα   αυξήσει  δηλαδή τον τζίρο του  με τις  δουλειές  των άλλων .

Link to comment
Share on other sites

1) Μέχρι τώρα, όλοι οι προμηθευτές που έχω συναντήσει στα έργα δέχονται να πάνε όπως ορίζει το πρόγραμμα, δηλ. παίρνουν την προκαταβολή κ' αναμένουν την εκταμίευση.

Ωστόσο, με τις επιδοτήσεις του τελευταίου κύκλου (πχ 85%), μάλλον θα υπάρξει μεγαλύτερη δυσκολία από την πλευρά των προμηθευτών, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί που δε θα ζητάνε 100% αποπληρωμή με την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θα ήθελα να προσθέσω ΚΑΔ ώστε να γίνω ανάδοχος στο εξοικονομώ-αυτονομώ. Γνωρίζετε ποιους ΚΑΔ πρέπει να επιλέξω, και αν υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο; Επίσης υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα σε έκδοση ΠΕΑ ή σύμβουλο έργου και ανάδοχο;

Απ' ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να συνεργάζομαι με ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, κατασκευαστή κουφωμάτων, προμηθευτή καυστήρων- κλιματιστικών-μονωτικών κλπ, οι οποίοι θα έχουν σύμβαση μαζί μου και θα μπορούν να υπογράφουν για τα υλικά και την εργασία (για το εξοικονομώ). Ή εφόσον έχω το ιδιωτικό συμφωνητικό μαζί τους, και τα πιστοποιούν αυτοί αναφερόμενοι σε εμένα, μετά κάνω εγώ την Υ.Δ. στο πρόγραμμα; 

Πολλά τα ερωτήματα, αν υπάρχει κάποιος οδηγός για όλα αυτά περί κατασκευών θα το εκτιμούσα.

Link to comment
Share on other sites

On 18/4/2021 at 5:35 ΜΜ, backaftias said:

..............Επίσης υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα σε έκδοση ΠΕΑ ή σύμβουλο έργου και ανάδοχο;..............

Ο σύμβουλος δεν έχει κανένα ασυμβίβαστο.

Επίσης, μετά την έκδοση  ΠΕΑ μπορείς να γίνεις ανάδοχος, όχι όμως το αντίστροφο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.