Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλευρική Προσθήκη Πάρκινγκ


 

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

Είμαι νέος μηχανικός και νέος χρήστης σε φόρουμ. Έκανα μια έρευνα για τυχόν εφάμιλα θέματα με το δικό μου αλλά δεν βρήκα κάτι και γιαυτό θα ήθελα την βοήθεια σας.

Καταρχάς δεν δουλεύω ακόμα σε κάποιο γραφείο γιατι ετοιμάζομαι για μεταπτυχιακό,αλλά μελέτησα με το πρόγραμμα Fespa και κατασκευάσα την διώροφη κατοικία των γονιών μου.Ωστόσο, αποφασίστηκε μετέπειτα η πλευρική προσθήκη ενός πάρκινγκ στην υφιστάμενη κατασκευή και χρειάζομαι την βοήθεια σας ως εμπειρότεροι μελετητές και κατασκευαστές.

 

Βάση του σχεδίου, το πάρκιγκ προστείθεται στην δυτική όψη του σπιτιού σε επαφή με τα τοιχεία υπογείου.Η πλάκα του δαπέδου θα βρίσκεται στην ίδια στάθμη με το υπόγειο αλλά η οροφή θα βρίσκεται χαμηλότερα απο το δάπεδο του ισογείου ώστε να σκεπαστεί με χώμα.

Η επίλυση που επιλέγω είναι η εξής:Η οροφή του πάρκιγκ χωρίζεται σε δύο τμήματα.Το ένα τμήμα στηρίζεται σε 2 υποστυλώματα(40εκ*40εκ) και σε ένα τοιχείο που βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος και διαμορφώνεται με υποστυλώματα 40εκ*40εκ στις άκρες.Με την σειρά τους τα υποστυλώματα στηρίζουν 2 παράλληλα ανεστραμμένα δοκάρια(αριστερά και δεξιά),και ένα δοκάρι που βρίσκεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον(νότια).

Όσον αφορά το δεύτερο τμήμα της πλάκας που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τα τοιχώματα υπογείου της κατοικίας,επιλέγω να στηρίξω την πλάκα πάνω στο ένα εκ των δυο ανεστραμμένων δοκών(δεξί) και σε τοιχώματα 15εκ που θα κολλήσω με βλήτρα(δεν γνωρίζω διατομές και ανα πόσο) στα τοιχεία της υφιστάμενης κατασκευής και θα πατάνε και πάνω στις πεδιλοδοκούς της.

 

Οι απορίες μου είναι διάφορες.Όπως:

-Είναι σωστή η λύση?

-Ανά πόσο τοποθετώ τα βλήτρα?

-Χρειάζεται κάποιος αρμός?

-Τι κάνω με την επαφή της πλάκας στα τοιχεία του υπογείου της κατοικίας?

 

Συγχωρέστε με για την μακρυγορία μου,αλλά ήθελα να γίνω όσο πιο κατανοητός γίνεται.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιάδήποτε σκέψη σας και ευελπιστώ κάποια στιγμή να γίνω εξίσου χρήσιμος σε αυτήν την κοινωνία των μηχανικών.

 

ΥΣ:Παραθέτω δύο εικόνες για την καλύτερη ερμηνεία των όσο είπα.

post-16221-131887222573_thumb.jpg

post-16221-131887222607_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο δεξιότερο τοιχείο υπογείου της κατοικίας έχει ήδη αφεθεί πόρτα για την σύνδεση με το πάρκινγκ.Για να είναι στατικά ανεξάρτητο φαντάζομαι πως θα πρέπει να τοποθετηθούν υποστυλώματα στην εσοχή που γίνεται και με κάποιο μικρό διάδρομο πάλι να ενωθούν οι δυο κατασκευές. Θα μπορούσαν επίσης να πατήσουν τα υποστυλώματα πάνω στις υπάρχουσες πεδιλοδοκούς το οποίο δεν ξέρω αν γίνεται αλλά και πάλι χαλάει ο χώρος του πάρκινγκ και θα ήθελα να το αποφύγω.

Κάθε πρόταση ευχαρίστως δεκτή.

ΥΣ:Διατομή πεδιλοδοκού:πέλμα-120εκ*40εκ και λαιμός στο κέντρο-40εκ(πλάτος)*30εκ(ύψος)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ με μια ανεξάρτητη κατασκευή ώστε το μόνο πρόβλημα σου να είναι η στεγάνωση τουαρμού, ο οποίος αν και δεν απαιτείται καθότι υπόγειος όροφος, προκείπτει αναγκαστικά λόγω κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.

Γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό να γίνει ανεξάρτητη κατασκευή?

Μήπως θα μπορούσατε να μου δείξετε μια λύση για ανεξάρτητη κατασκευή στην προκειμένη περίπτωση?Είμαι άπειρος ακόμα είναι η αλήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Κατανοώ την σημασία να γίνει ανεξάρτητη κατασκευή για μια πιο σίγουρη επιλογή.

Θεωρείται οτι θα υπάρχει πρόβλημα με την αρχική λύση που έχω δώσει,και αν ναι που?

 

Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει και αν τελικά γίνεται μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με το θέμα των βλήτρων και των αρμών?

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Η λύση με τα βλήτρα θεωρώ πως δεν έχει κανένα πλεονέκτημα για να την επιλέξεις... Άλλωστε, αν βάλεις κολώνα στη ένωση των 2 κτιρίων ΔΕΝ υπάρχει καμία ανάγκη για βλήτρα. Έπειτα, έχεις και την ανισοσταθμία η οποία ίσως προκαλέσει δράσεις κριού και άρα τον αρμό τον χρειάζεσαι. Τέλος, θα πρέπει να κάνεις και μελέτη σατατικές επάρκειας το όλου νέου κτίσματος, αν ενώσεις τα 2 τμήματα.

Βλέπω πως όχι μόνι δεν σου λύνει κάτι αυτό που σκέφτηκες, αλλά ίσα-ίσα που αν δε πέσεις σε καλό μάστορα θα τραυματίσεις το υφιστάμενο μπετό....

Link to comment
Share on other sites

Προς acnt:

Πολύ σωστό αυτό με τον έλεγχο επάρκειας δεν το είχα σκεφτεί,και δεν ξέρω και πως να υπολογίσω την επίδραση των βλήτρων,όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την κολώνα στην ένωση των δυο κτιρίων?και που θα στειρίζεται η δεξιά πλάκα που είναι σε επαφή με την κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.