Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακριβής πίνακας πίνακας οριζοντίων ιδιοκτησιών από μηχανικό


Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Καλημέρα σε όλους 

Τι πρέπει κάνει ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος όταν διαπιστώνει ότι το πραγματικό εμβαδόν του διαμερίσματος  που κατέχει έχει απόκλιση από την αναγραφόμενη τιμή στη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών  κατά 3-4-5% . Το σπίτι κατασκευάστηκε  το 2007  . Οι κατόψεις είναι αποτυπωμένες ακριβώς , δίχως αλλαγές στη κατασκευή  και δίχως  ημιυπαίθριους χώρους η άλλες πονηριές . Απλά φαίνεται  ότι ο μηχανικός   έκανε λάθος υπολογισμούς .  Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας !

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

ποσα ηταν τα τμ. του τιτλου?

Πόσα τμ. βγαζει η "επιμέτρηση"?

 Η "αποκλιση" -αν υπαρχει -  ειναι "μια" και οχι  "3, 4 ή 5%]

Ερώτημα

Ποιος μέτρησε σημερα?

Μηχανικός τα ειδε?

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

65,90 σε 69,20  εγώ  το μέτρησα με το σωστό τρόπο νομίζω . Οι μεσοτοιχίες στο μισό και οι εξωτερικοί τοίχοι προσμετρούν όλοι στο διαμέρισμα !

Σε ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

@nikvapos,

Πότε έγινε η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών; Έχεις ελέγξει τις τιμές που αναγράφονται στα σχέδια της άδειας;

Link to comment
Share on other sites

2007 η σύσταση   και συμπίπτουν οι τιμές κάτοψης , και σύστασης ιδιοκτησιών . Δεν έγιναν αλλαγές στη κατασκευή . όχι ημιυπαίθριοι . Γι αυτό νομίζω  άτυχο λάθος ! 

Edited by nikvapos
Link to comment
Share on other sites

@nikvapos,

Τότε συνηθιζόταν να γίνονται άλλες κατόψεις (από αυτές της άδειας) για τη σύσταση. Πρέπει να δεις την κάτοψη του φακέλου της άδειας γιατί μπορεί να μην ταυτίζεται με την κάτοψη της σύστασης.

Το διαμέρισμα κατασκευάζεται βάσει των σχεδίων, δεν γίνονται μετά τα σχέδια. Άλλο η αποτύπωση μετά (αν έχει γίνει) και άλλο η μελέτη που προηγήθηκε. Δεν υπάρχει κάποιο λάθος. Εάν είναι σωστές οι μετρήσεις σου, το διαμέρισμα κατασκευάστηκε κατά 5% μεγαλύτερο από την επιφάνεια της κάτοψης της μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

χμ,

αν το διαμερισμα ειναι σημερα 69,20

ενω στην αδεια και στον τιτλο ειναι 65,90

αυτο σημαινει οτι ενας "διπλανος" εχει αντιστοιχα, άλλα μετρα στο συμβόλαιο του και άλλα στην πραγματικοτητα.

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω ότι ένας μηχανικός κάποτε μέτρησε με ένα τρόπο που του έδινε μια μεγάλη ακρίβεια πχ ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα ή έστω ας παραδεχτούμε ότι έκανε και ένα λάθος, ο άνθρωπος που δουλεύει κάνει τα λάθη, αυτός που δεν δουλεύει μόνο δεν κάνει λάθη, το οποίο μάλιστα μπορεί και να μην ήταν λάθος. Ειπώθηκε  ήδη ότι ο φίλος μας ιδιώτης άλλες μεσοτοιχίες έβαζε την μισή στο διαμέρισμα και την άλλη μισή στην άλλη πλευρά, διαμέρισμα ή κοινόχρηστα. Και αν ο μηχανικός κατά λάθος ή γιατί έτσι το έφτιαξε τότε, έβαζε την μεσοτοιχία με μια άλλη ιδιοκτησία στο διαμέρισμα του ερωτών, θεωρώ ότι δεν είναι σημαντικό λάθος να τον επιπλήξουμε πολύ και ακόμα η φασαρία είναι τόσο μεγάλη και τόσο πολυέξοδη, που όταν κάποιος υποθέτω σήμερα μετράει ένα σπίτι 65,90τμ και το βλέπει 69,20 στα σχέδια μάλλον καλύτερα να μην ασχοληθεί. Ο μπελάς και τα έξοδα να διορθώσει κάτι τέτοιο και το κέρδος που θα έχει από τα κοινόχρηστα που θα πληρώνει μετά τόσο μικρό που η γνώμη μου ειναι ότι δεν πρεπει να ασχοληθει. Κυριως σε κατασκευές με πολλα διαμερισματα..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 4/3/2021 at 9:50 ΜΜ, dimitris GM said:

τι σημαινει

65,90 σε 69,20 

τετραγωνικά μέτρα 

 

καλησπέρα , μίλησα με το μηχανικό και τον συμβολαιογράφο συνεννοηθήκαμε και συμφωνήσαμε    για τη διόρθωση . Υπάρχει και υπήρχε καλή διάθεση   ( ίσως δεν το μετέφερα σωστά ) . Δεν είχα σκοπό να επιτεθώ σε  κανέναν και κατανοητά  τα λάθη που όλοι  κάνουμε .   Συμπερασματικά  και σε συμφωνία με τους παραπάνω  ,  δεν υπάρχει η παραμικρή αυθαιρεσία στην αποτύπωση των νόμιμων εγκεκριμένων σχεδίων στο κτίσμα  . Δεν υπάρχουν -υπήρχαν  διπλά σχέδια . Το διαμέρισμα δεν κέρδισε χώρο  από  γειτονικό  διαμέρισμα και δεν χρειάζεται νομιμοποίηση αυθαιρεσιών .   Παρόλα αυτά υπάρχει πράγματι αυτή η  απόκλιση στο πίνακα που θέλει διόρθωση .  Ευχαριστώ   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.