Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση με αίθριο κτιριακών τμημάτων-προς αγορά-μονοκατοικίας


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Έχουμε δει μια Μονοκατοικια προς αγορά το θέμα είναι ότι στο οικόπεδο βρίσκονται δυο ξεχωριστά οικήματα που μεταξύ τους τα χωρίζει μια μικρή εσωτερική αυλή γύρω στα δέκα τετραγωνικά. Το οικόπεδο έχει ακόμα υπόλοιπο δόμησης. Σκεφτόμασταν να τα ενώσουμε κάνοντας την αυλή αίθριο με γυάλινη οροφή και δημιουργώντας νέα πόρτα εισόδου ώστε να μπαίνεις από το αίθριο που είναι στη μέσο του οικοπέδου. Ήθελα να σας ρωτήσω εαν χρειάζεται άδεια για να κλείσεις γυάλινη οροφή η αυλή και βασικά αν νομικά αυτό επιτρέπεται. 
 

Η εταιρία ανακαινίσεων μας είπε ότι είναι εφικτό απλά εμένα με φοβίζει λίγο το αίθριο μέσα στο σπίτι από άποψη ασφαλείας, μόνωσης φθοράς κτλ. Ποια η άποψη σας; 

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος
Link to comment
Share on other sites

Όταν πρόκειται να ξοδέψετε μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιαδες ευρω για την αγορά ακινήτου τότε υποχρεωτικά θα ξοδέψετε ενα πολυ μικρό κλασμα αυτών σε εναν μηχανικό ο οποίος θα ελέγξει όλα τα τεχνικά θέματα του υποψηφιου ακινήτου.

Εαν δεν το κάνετε και εμπιστευτείτε τους μηχανικους του πωλητη ή τον τάδε μάστορα που μετα την απομάκρυνση εκ του ταμείου ούτε σας ξέρει ουτε σας είδε τότε είστε άξιοι της μοιρας σας.

Σεβαστείτε τα χρήματα που προκειται να ξοδέψετε και απευθυνθείτε σε ενα μηχανικό εμπιστοσύνης σας, άσχετο με τον πωλητη, τον ανακαινισά η οποιονδήποτε άλλο έχει άμεσο ή έμμεσο όφελος απο το εν λόγω ακίνητο. 

Δεν θα ακούσετε τον κάθε cvlengnr σε ένα ανωνυμο φόρουμ ο οποίος μπορει και να είναι ο πωλητής και να θέλει να σας "ρίξει"

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι  επιλογές σας είναι εφικτές αλλά και ταυτοχρονως και ανέφικτες. Εφόσον από οτι φαίνεται δεν εμπιστεύεστε αυτούς που θα σας κάνουν την ανακαίνιση, θα βρείτε έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης σας που θα ελέγξει πρώτα την νομιμότητα ως προς τη μεταβίβαση και έπειτα θα σας δώσει λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, gantip1983 said:

.... Έχουμε δει μια Μονοκατοικια προς αγορά ....

....

Η εταιρία ανακαινίσεων μας είπε....

Ειλικρινά έχω την εντύπωση ότι άθελα σας κάνετε βηματισμούς με το κεφάλι κάτω και πόδια άνω......

Είσαι σε φάση αγοράς και ρωτάς εταιρία "ανακαινίσεων" ....

και φυσικά ισχύουν οι επισημάνσεις των συναδέρφων που σας έγραψαν ήδη .... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.