Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικές λεπτομέρειες μεταλλικών κατασκευών


 

Recommended Posts

Αναρτώνται με ντίζες οι οποίες τρυπουν το πελμα του ζευκτου ή του δικτυώματος. ενω στην ενδιάμεση απόσταση των πλαισίων εχω δει να κρεμάται κοιλοδοκός με αλυσίδες δεμενη απο απο λοιπά δομικά και πανω στην κοιλόδοκο υπάρχουν αυτάκια που παιρνιούνται οι ντίζες.

Αυτό σου είπε και δεν σου άρεσε?

Τα πανελ οροφης στηρίζονται μονο στην μια διευθυνση τους δεν χρειαζεται σχαρωμα και στις δύο και παντα γίνεται ανάρτηση όχι σταθερή συγκολλημένη κατασκευή

Link to comment
Share on other sites

Δε μου αρεσε λογω των συγκολλησεων..Αυτο που λες με τις ντιζες μου φαινεται ποιο σωστο..Αρκει οι ντιζες να αναρτωνται απο τις τεγιδες και οχι απο τα ζυγωματα...Μην τα κανουμε κ σουρωτηρι...

 

Οταν λες οτι αναρτωνται με ντιζες εννοεις τα πανελ ή οι κοιλοδοκοι?? Γτ μπερδευτηκα τωρα...

Link to comment
Share on other sites

Aπο τις τεγίδες δεν γίνεται, ίδιως αν ειναι ψυχρης έλασης.

Μπορεις να ζητησεις τα ζυγώματα να έχουν λαμακια για να μην τρυπίεται το πελμα.

Δυστυχως θα δεν το θυμαμαι πολυ καλα, πρεπει να ψαξω και φωτό, αλλα οι ντίζες συγκρατούν μια διατομή τύπου Ω και τα πανελ απλα πατάνε στα φτερακια του Ω, μετά απο κάτω μπαινει ενα αρμοκάλυπτρο και δεν φαινεται τίποτα.

Οι κοιλοδοκοι κρεμόνται με αλυσίδες από τεγίδες-χιαστα-κεφαλοδοκους , όταν δεν εχεις απο πανω ζύγωμα,και μετα οι ντίζες πιανουν στις κρεμαστες κοιλοδοκους.

Γενικα το σύστημα δεν γεμίζει καθόλου το μάτι μεχρί της ολοκλήρωση όλης της οροφης είναι αρκετά ασταθές και όταν περπατας πανω δεν το ευχαριστίεσαι καθόλου! Δυστυχως δεν ειχα ποτε χρόνο να το παρατηρήσω αναλυτικά, όποτε κραταώ μια μικρη επιφύλαξη για να σας δώσω αργότερα τις ακριβέις λεπτομέριες

Link to comment
Share on other sites

Γενικα αυτη την κατασκευη θα την ηθελα να μπορει να ταλαντωθει..Αρα οι ντιζες μου φαινονται καλυτερη λυση....

 

Ο κ. Κατασκευαστης μου ειπε οτι θα συγκολησει (επι τοπου) απο τις τεγιδες ψυχρης ελασης κοιλοδοκους...Το υψος των οποιων θα μειωνεται γτ εχω κεκλιμενη στεγη.. Το ιδιο θα κανει κα απο τα πελλματα των ζυγωματων..Στην αλλη ακρη αυτων των κοιλοδοκων θα συγκολλησει οριζοντιες κοιλοδοκους κατα μηκος του κτηριου και εκει θα βιδωσει τα πανελ..Δε μου αρεσαν οι συγκολησεις στις λεπτοτοιχες και και στα ζυγωματα...κ γενικα που ολη αυτη η κατασκευη θα ειναι ενα ακαμπτο σωμα..

 

Εγω το φανταζομουνε με ντιζες απο τις τεγιδες που θα κοχλιωθουν σε κοιλοδοκους οι οποιες θα εχουν "αυτακια¨, κ στις κοιλοδοκους αυτες θα βιδωθουν τα πανελ.... Μιλαμε για πανελ 4εκ αλλα κ παλι αυτες οι λεπτοτοιχες τεγιδες δε μου γεμιζουν το ματι..

Link to comment
Share on other sites

Τerry δεν θελω να σε αγχώσω αλλα ο κ.Κατασκευαστης μαλλον δεν πρεπει να εχει ξαναρίξει πανελ οροφής.

Αυτα τα πραγματα είναι τυπομποιημενα ενω οι προτάσεις του ειναι παντεντιάρικες.

Συγκόλληση πανω στο γαλβανι δεν γίνεται και γενικα σε λεπτότοιχες διατομές.

Τα πανελ οροφής ΔΕΝ βιδωνονται όπως τα πανελ σταγης πλαγίοκαλυψης, στητίζονται με απλη εδραση στις πατουρες του Ω που σου περιέγραψα!

Παρε αυρίο τηλ τις Corus, Accelormittal, Isobau και θα σου πουν τι να κανεις και απο που να προμηθευτης τα εξαρτήματα (αν δεν στα πουλήσουν κιολας).

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα τι λες..Αν κ δεν το εχω δει...Θα το ψαξω κ αλλο..Αρα καλα εκανα κ ρωτησα...και μενα η συγκοληση δε μου αρεσε..

 

Αλλη ερωτηση..Τα πανελ της ψευδοροφης δεν ειναι οπως τα πανελ της πλαγιοκαλυψης???

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ενα κατασκευστικο-στατικο ερωτημα....

 

Σε μεταλλικη κατασκευη, ανοιγματος πλαισιων 12.5μ , υπαρχει προβλημα με το μεγιστο επιτρεπομενο υψος...Σκεφτηκα να κανω τη δοκο του ζυγωματος ειτε ολοσωμη (με την αντιστοιχη διατομη) ειτε δικτυωμα...

 

Υπαρχει η δυνατοτητα να κατασκευαστει με μηδενικη κλιση???(οριζοντια δλδ)

 

Τοτε τι γινεται με τα νερα???

Link to comment
Share on other sites

Μηδενική κλίση είναι εφικτή μόνο με pre-camber της δοκού, νομίζω.

 

Για τα νερά φαντάζομαι ότι όταν είναι πολλά θα φεύγουν περιμετρικά της οροφής, διαφορετικά ίσως συγκεντρώνονται στη μεταξύ των ζυγωμάτων περιοχή, αλλά πιστεύω ότι μία ελάχιστη κλίση (που δε θα γίνεται οπτικά αντιληπτή) είναι προτιμότερη και πιο αποτελεσματική λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.