Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γυναίκες Μηχανολόγοι Μηχανικοί


Veronica

Recommended Posts

Γεια σας!

Παω δευτερα Λυκειου και θα ηθελα να περασω στο Μηχανολογων Μηχανικων. Ειναι γνωστο πως το συγκεκριμενο τμημα ειναι ανδροκρατουμενο (οπως και τα περισσοτερα τμηματα του Πολυτεχνειου). Ωστοσο δεν με πειραζε καθολου. Τον τελευταιο καιρο, ομως, εχουν πεσει ολοι πανω μου και μου λενε "που θα πας κοριτσι μου?Οι πολυτεχνιτες δεν θελουν τις γυναικες. Τραβα σε καμια οικονομικη σχολη ή γυμναστικη ακαδημια..."

Ολο αυτο μου φαινεται ακρως ρατσιστικο. Δεν μπορω να πιστεψω πως υπαρχει τετοια προκαταληψη στις μερες μας. Τις λιγοστες κοπελες που εχετε στη σχολη τι τις κανετε? Τις μαστιγωνετε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

φανταζομαι για να θες τη συγκεκριμενη σχολη εισαι ενημερη για το περιεχόμενο της. καλό θα ήταν να χαζεψεις και λιγο τα θεματα που αφορουν μηχανολογους μηχανικους στο φορουμ αυτο.

 

αν το θες εσυ, δεν υπαρχει λογος να ακουσεις κανεναν. υπάρχουν αρκετες γυναικες μηχανολογοι και απο ελλαδα και απο εξωτερικο. προχωρα.

Link to comment
Share on other sites

Εχω ακουσει και το αλλα κορυφαια...

1. Οι γυναικες που ασχολουνται με αυτες τις σχολες "ειναι πειραγμενες"!

2. "Θα δουλευεις στην παραγωγη και θα εισαι με βαμμενο ματι και 12ποντο?" (φαινεται πως εχουν την εντυπωση οτι δεν ειμαι σε θεση να ξεχωρισω τη δουλεια απο το κλαμπ)

3. "Ποιος παιρνει στα σοβαρα μια γυναικα Μηχανολογο? Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να επιβληθει."

 

4. "Επειδη οι γυναικες σε αυτα τα επαγγελματα ειναι λιγες, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα μπλεξεις με καποιον απο τον εργασιακο σου χωρο. Αν γινει αυτο θα εχεις ασχημα ξεμπερδεματα!"

Link to comment
Share on other sites

1. Ωραίο, με έκανες και γέλασα. Πού να δεις γυναίκα σιδερά σε γιαπί.

2. Μου έρχεται στο μυαλό το τραγούδι του Ζιωγαλά "

" (για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι).

3. Αυτός που έχει γνώση, είναι καλός στη δουλειά του και είναι δίκαιος κερδίζει τον σεβασμό. Επιπλέον τα "αρχ..." δεν είναι ανδρικό προνόμιο. Υπάρχουν πολλοί άνδρες που δεν έχουν και πολλές γυναίκες που έχουν.

4. Λίγες ήταν πριν 40 χρόνια. Πλέον είναι ίσως και περισσότερες απ' τους άνδρες. Κάνε έναν έλεγχο στα μητρώα του ΤΕΕ να δεις πόσες είναι.

 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την "επεξεργασία" (edit) για να διορθώσεις ένα μήνυμά σου.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι ως γυναίκα μηχανικός θα δυσκολευτείς σε κάποια πράγματα περισσότερο απ'ότι οι άνδρες συνάδελφοί σου. Αυτό που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν σου αρέσει το αντικείμενο της επιστήμης και οι τομείς επαγγελματικής δραστηριότητας.

 

Αν σου αρέσει θα γίνεις, με την εμπειρία, καλή επαγγελματίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

περα απο το γεγονος οτι κοριτσακια που εχουν υπομονη κανουν μεταπτυχιακα και σαρωνουν τα πτυχια με ξενες γλωσσες και σεμιναρια ενω εμεις παιζουμε μπαλα !!(και μεταφορικα!) είναι σχετικο το γυναικα μηχανικός και ιδιαιτερα μηχανολογος. Αμα σου αρεσει να προχωρησεις και μη το σκεφτεις καθολου ...αλλα αμα θες και εσυ να καβατζωθεις γιατι διαβασες τη στατιστικη που λεει οτι και καλα το εισοδημα ειναι μεγαλο μαλλον ****************************.

**********************************************************

 

Απαράδεκτη γλώσσα. :sad:

CostasV

...και ban από acnt.

Link to comment
Share on other sites

Το επάγγελμα του μηχανολόγου μηχανικού είναι μερικές φορές πολύ σκληρό.

Πρέπει να λάβεις πολλά υπ'όψιν, και από την μια έχεις την δουλειά (μελέτη, επίβλεψη) η οποία πρέπει να γίνει σωστά, τον πελάτη που πρέπει να ικανοποιήσεις, τις υπηρεσίες με τις οποίες πρέπει να βγάλεις άκρη αν σου τύχει κάτι περίεργο τέλος τον νόμο που πρέπει να τηρείς. Είναι δύσκολο να τα παντρέψεις όλα μαζί για να βγει αποδεκτό αποτέλεσμα, αλλά αυτό κάνουμε.

 

Πήγαινε στις πολεοδομίες μια βόλτα, ρώτα και θα σου πουν.

 

Διάκριση μεταξύ αντρών και γυναικών δεν γίνεται, παρά μόνο στο εργοτάξιο για ευνόητους λόγους. Αν όμως νομίζεις ότι μπορείς να επιβληθείς στο προσωπικό για να γίνει η δουλειά και στο εργοτάξιο μπορείς να εργαστείς.

Link to comment
Share on other sites

άμα σου αρέσει η σχολή θα πετύχεις. Μέσα στη σχολή θα καταλάβεις τι σε ενδιαφέρει και σου ταιριάζει περισσότερο , μελέτη, κατασκευή, έρευνα κλπ. Έναι γεγονός πως οι γυναίκες επειδή είναι πιο προσεκτικές και μεθοδικές τα καταφέρνουν καλύτερα στις μελέτες από τους άντρες. Είναι αλήθεια βέβαια πως αν μια γυναίκα είναι δυναμική τότε δεν της κουνιέται κανένας άντρας (μηχανικός, εργοδηγός, μάστορας) στο εργοτάξιο.

Κάτσε διάβασε καλά και κάνε αυτό που νομίζεις.

Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.