Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφές εισφορών πρόνοιας και εφάπαξ παροχών μισθωτών μηχανικών


Klalakos

Recommended Posts

Το είδα. Δεν θα εχουμε προστιμο για αυτες τις τροποποιητικες δηλωσεις?? Συγνωμη που ρωταω αλλα μεχρι τώρα έκανα μονη μου τη δηλωση. μαλλον δυστηχως φετος θα αναγκαστω να πληρωσω λογιστη.....  

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 165
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 26/4/2024 at 1:53 ΜΜ, Anastasia said:

Το είδα. Δεν θα εχουμε προστιμο για αυτες τις τροποποιητικες δηλωσεις?? Συγνωμη που ρωταω αλλα μεχρι τώρα έκανα μονη μου τη δηλωση. μαλλον δυστηχως φετος θα αναγκαστω να πληρωσω λογιστη.....  

μπορείς χωρίς πρόστιμο να κάνεις τροποποιητική για τα έτη που αφορούν τα αναδρομικά μέχρι την προθεσμία που έχει να κάνεις τη φορολογική δήλωση για το έτος που είχαν εισπραχθεί. Άρα αν τα λάβατε περσι, δεν έχει λήξει αυτή η προθεσμία. Δεν ξέρω αν μπορεί να επιλέξει κάποιος να τα δηλώσει στο έτος που τα εισέπραξε αν δεν τον συμφέρει να τα δηλώσει στο έτος που αναλογούσαν, μπορείτε να ρωτήσετε σχετικά στην εφορία (η ιδέα με την ταλαιπωρία των τροποποιητικών είναι για να μη σου αυξήσουν το εισόδημα αν λάβεις παλιά αναδρομικά όλα μαζί, αλλά δεν μετράνε την ταλαιπωρία σου ααν αφορά διάφορα έτη)

Αν πάντως όντως εμφανίζονται (κατά αναφορές άλλων παραπάνω) αυτά τα εισοδήματα στο ενημερωτικό που δείχνει για το φορολογικό έτος που πέρασε η εφορία (με σήμανση ως αναδρομικά που πρέπει να δηλωθουν με τροποποιητικές), δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα επεξεργάζεται αυτόματα και καταλογίζει τον ανάλογο φόρο η εφορία (συν να στείλει ειδοποίηση σε κινητό κλπ.), όπως θα κάνει από φέτος για τις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις που δεν θα τροποποιηθούν από τον χρήστη (για μισθωτούς/συνταξιούχους π.χ. χωρίς λοιπά εισοδήματα).

Edited by Μπιρμπίλης Γεώργιος
Link to comment
Share on other sites

Έχω την αίσθηση πως ανοίγει ειδική επιλογή για την καταχώρηση των αναδρομικών στις δηλώσεις παρελθόντων ετών. Γίνεται κάτι αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια για τις συντάξεις κτλ. Με την δήλωση αυτή δεν επιβάλλεται πρόστιμο και έρχονται προσυμπληρωμένα τα  ποσά των αναδρομικών ενώ δεν είναι δυνατή η αλλαγή κάποιου άλλου στοιχείου της δήλωσης.
Συνήθως γίνεται ανακοίνωση όταν ανοίγει η πλατφόρμα για την καταχώρηση των αναδρομικών και έχει ξεχωριστή προθεσμία.

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι σίγουρος ότι τα παραπάνω θα ισχύσουν και στην δική μας περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.