Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξ αδιαιρέτου κληροτεμάχιο γεμάτο αυθαίρετα!


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στις περιπτώσεις όπως αυτές (10 αυθαίρετα το καθένα με την αυλή του και το σπιτάκι του σε αγρό 2 στρέμματα) υπάρχουν κα άλλα θέματα όσον αφορά τις εργασίες του 4014/11. Πώς θα αφήσουν οι γειτονικοί ιδιοκτήτες τον τοπογράφο να αποτυπώσει το δικό τους κομμάτι, όταν δεν πρόκειται να δηλώσουν το αυθαίρετό τους; Και όταν είναι μεγάλος ο αγρός θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης του ενός (αυτός που θέλει να δηλώσει) αποτύπωση για 15 "οικοπεδάκια" με τα σπίτια τους, τα στέγαστρα, και τις αποθηκούλες τους;

Link to comment
Share on other sites

Συναδερφοι εγω εχω περιπτωση οπου κυρωθηκε η πραξη εφαρμογης και δεν τ αχωρισε τα οικοπεδα αυτα παρα αναμενεται η πραξη αναλογισμου η οποια θα βγαλει ΤΡΕΛΕΣ εισφορες σε χρημα..Ηρθαν λοιπον και θελουν να δηλωσουν το αυθαιρετο.Τους εξηγησα οτι ειναι ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ και μονο που δεν με εδειραν..πηγαν λοιπον στον Δημο και τους ειπαν οτι εκεινοι θα το φτιαξουν.Αυτο πριν μια εβδομαδα...ενας ενας ξαναμαζευεται οτι και καλα τους κοροιδευουν και να τοςυ πω εγω το σωστο...και ως καταλαβατε ειπα ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ τελος.αν τακτοποιηθει η πραξη ολα καλα.Με αυτα δεν παιζουμε διοτι μετα πρεπει ν ακαβατζωσω και λεφτα γαι διακστηρια και βαριεμαι!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχω και γω μια παρόμοια περίπτωση...αρκετά μπερδεμένη. Είναι σε 2 γηπεδα εκτός σχεδιου , 8 ιδιοκτήτες εξ'αδιαιρέτου με άτυπο διαμοιρασμό. Θέλουν όλοι να τα τακτοποιήσουν. Γίνεται; Εγώ τι θα δείξω στο τοπογραφικό; Θα βάλω συντεταγμένες και στις ενδιάμεσες περιφράξεις; Θα κάνω 1 δήλωση και θα βγει 1 πρόστιμο για όλους αθροιστικό το οποίο μετα θα πρέπει να το μοιραστούν ανάλογα με τις παρανομίες του καθενός;

Σημειωτέον: Εγώ έχω αναλάβει μόνο την αποτύπωση , αλλά έχω και απορίες για το μετά.

Link to comment
Share on other sites

Στο τοπογραφικό σου θα δείξεις ως ιδιοκτησίες τα περιγράμματα των 2 γηπέδων. Προφανώς θα δείξεις και ότι περιέχουν μέσα αλλά σε καμία περίπτωση οι συρματοπεριφράξεις δεν σημαίνουν επιμέρους κατάτμηση από την στιγμή που μας λες πως αυτά έχουν γίνει άτυπα (και εν γνώσει μάλιστα των συνιδιοκτητών).

Εξέτασε τα περί αυτοδίκαιης συνένωσής μήπως ισχύουν στην περίπτωση σου και έχεις αντί για δύο, ένα γήπεδο αν και με τόσους συν/τες δύσκολο το βλέπω.

Πάντως το γεγονός πως είναι ενήμεροι της κατάστασης εκτιμώ πως θα κάνει την δουλειά σου ευκολότερη χωρίς πολλές πολλές αντιδράσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση ωστόσο επανέρχομαι με μια 2η!

Επειδή σκοπεύουν να τακτοποιήσουν τα κτίσματα, εγώ θα δώσω 1 τοπογραφικό στον καθένα. Αμοιβή θα πάρω μια όμως, χ ΠΟΣΟ / 8 ιδιοκτήτες. Πρέπει ο καθένας να έχει το δικό του ΑΠΥ; Πρέπει να χρεώσω τον καθένα ξεχωριστά ( οχι οτι θα με χαλούσε....);

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, η γνώμη μου είναι πως θα ορίσεις μια αμοιβή που εκτιμάς ικανοποιητική για την εργασία σου ανάλογη με το μέγεθος της αποτύπωσης, την έρευνα του πολεοδομικού καθεστώτος, το αν είναι ενταγμένο το διάγραμμα ή όχι (προφανώς θα είναι) κλπ. και θα συννενοηθείς γι αυτήν φαντάζομαι με κάποιον από όλους τους συνιδιοκτήτες με τον οποίον θα μιλάς. Θα μπορούσες να ετοιμάσεις μια γραπτή προσφορά Χ 8 και να τους την κοινοποιήσεις ώστε να είναι ενήμεροι όλοι άμεσα από εσένα τον ίδιο. Προφανώς αυτοί θα επιμερίσουν την αμοιβή και θα πληρωθείς. Οσο για την έκδοση ΑΠΥ θα συνεννοηθείς μαζί τους, φαντάζομαι πως εάν το θελήσουν, θα χρειαστεί να κόψεις για όλους αναλόγως του ποσού που πληρώσαν.

Link to comment
Share on other sites

Εχω κι εγώ μια περίπτωση με παλιό κληροτεμάχιο εντός σχεδίου που είναι καμμιά 20ρια αυθαίρετα μέσα και αποτελεί ολόκληρο Ο.Τ. ! (εχω ανοίξει και στα αυθαίρετα θέμα).

Η απορία μου είναι αν μπορεί να κατατμηθεί η όλη ιδιοκτησία ώστε να διορθωθεί το ιδιοκτησιακό και μετά να δηλωθούν τα αυθαίρετα..;Υποθέτω πως όχι γιατί κολλάμε στο Ν.4014 που θέλει με κάθε μεταβίβαση υπεύθυνη δήλωση μηχανικού κλπ.

άρα κολλήσαμε...ωράια..μονος μου απάντησα..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλησπέρα ,έχω περίπτωση όπου ιδιοκτήτης έχει εξ αδιαιρέτου 225 τμ σε 12 στρ έκταση εκτός σχεδίου .έχει τοπογραφικό με εξάρτηση εγσα87 για το οικόπεδό του για το δασαρχείο .πρέπει να βγάλει νέο κ να δείχνει τη θέση του μέσα στο 12 άρι οικόπεδο ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.