Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΚΚΟ και ημιυπαίθριοι χώροι


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Γνωρίζετε αν και που μπαίνουν οι ημιυπαίθριοι στο έντυπο του ελάχιστου κόστους? Στους βοηθητικούς χώρους δεν αναφέρει για ημιυπαίθριους πουθενά και ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιώ όταν κάνω ενημέρωση από το αρχείο με τα στοιχεία της οικοδομής δεν βάζει τους ημιυπαίθριους πουθενά. Τι ισχύει ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ: Πήραμε την άδεια και μετά αλλάζουμε τους εξώστες σε Η/Υ χώρους. Βγάζουμε τα συμπληρωματικά έντυπα, ελάχιστο κόστος δεν θα βγάλουμε δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως εγώ έβγαλα άδεια όπου ο Η/Χ μετρούσε κανονικά.Η υπάλληλος της Πολεοδομίας με έβαλε με το ζόρι να το συμπεριλάβω!!!!!!!!!!Καλύτερα ρώτα στην Πολεοδομία γιατί αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο καθένας ότι θέλει ζητάει.(δυστυχώς)

Link to comment
Share on other sites

Όπως το είπε ο Χάρης. Δεν μπαίνουν οι ημιυπαίθριοι στο ΕΚΚΟ.

 

@elle79

Την άλλη φόρα πες στον υπάλληλο να σου δείξει και σε ποιο σημείο της νομοθεσίας αναφέρεται αυτό που σου ζήτησε, να δούμε τι θα σου πει.

Για να ζητά κάτι, θα πρέπει αυτό να αναφέρεται και στη νομοθεσία. Δεν μπορεί να νομοθετεί ο ίδιος.

Το "ρώτα στην πολεοδομία" δεν είναι πάντα η λύση. Οι πολεοδομίες συνήθως δίνουν την απάντηση που τους βολεύει και τους προφυλάσσει από κακοτοπιές. Υπάρχει γενικώς μεγάλη ευθυνοφοβία. Ερμηνεύουν τον νόμο κατά βούληση και πάντα εις βάρος και του μηχανικού και του πελάτη του.

 

@CVENG

Στο ΕΚΚΟ νομίζω ότι εννοεί. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στις πολεοδομίες της Μαγνησίας πάντως θέλουν τους Η.Χ. να τους βάζουμε στις επιφάνειες βοηθητικών χώρων που δεν μετράνε στον Σ.Δ.(οπως υπόγεια , Πυλωτή κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Στον πίνακα με τους συντελεστές αναγωγής επιφανειών βοηθητικών χώρων αναλόγως του είδους του χώρου και της κατηγορίας του κτηρίου (βλ. ΚΥΑ 1137140/2439/Α0012/ΠΟΛ.1277/05.12.1994 ΦΕΚ 936/Α'/19.12.1994 που αφορά τον υπολογισμό του ΕΚΚΟ), δεν υπάρχει γραμμή με τίτλο χώρου "Ημιυπαίθριοι". Υπάρχουν γραμμές για "Pilotis", "Είσοδος-Κλιμακοστάσια", "Μηχανοστάσια-Λεβητοστάσια", "Υπόγειες Αποθήκες", "Χώροι στάθμευσης (μεμονωμ.).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.