Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίσφιξη κολονοσίδερων σε κολώνα 50 Χ 50 και στρώσεις συνδετήρων (ερώτημα ιδιώτη)


mikelam

Recommended Posts

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Από στατικές μελέτες και τσέρκια δεν γνωρίζω.

Απλά είδα κάτι που δεν μου καθόταν καλά και το ανέφερα. Αρχικά στους μηχανικούς μου και μετά εδώ.

Μόνο εκεί στη γωνία είναι το πρόβλημα. Τα άλλα είναι ΟΚ. Δεν έχει στρίψει ο οπλισμός.

Χρειάζεται να κάνω κάτι με αυτή την κολώνα κατά την άποψη σου (π.χ. καμία ενίσχυση) ή το αφήνω έτσι και είμαι σε γενικές γραμμές ΟΚ?

 

Edited by mikelam
Link to comment
Share on other sites

Τί εννοούσες με το "οι συνδετήρες δεν είναι τεντωμένοι"?

Τώρα είδα έκανες εδιτ. Ό,τι το εσωτερικό τσέρκι δεν είναι "τεντωμένο" ώστε να εφάπτεται στο εξωτερικό, όπως δηλαδή φαίνεται στην από κάτω φωτογραφία?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς  και  έχει  γίνει  ο  έλεγχος  διάτμησης  και  περίσφιξης  από  το  πρόγραμμα  οπότε  ο  συγκεκριμένος  τρόπος  τοποθέτησης  εγκάρσιου  οπλισμού  δεν   προξενεί  πρόβλημα  στην  κατασκευή  -  κτίριο . Η  τοποθέτηση  και  η  κοπή  όμως  δεν  έχει  γίνει  σωστά  , στα  σημεία   του  συνδετήρα  με  την  μικρή  αγκύρωση  οπου  είναι  εκτός    κανονισμού . Εαν  δεν  έχει  γίνει  ακόμα  σκυροδέτηση  βάλε  τον  σιδερά  να  κλείσει  τα  γατζακια  αυτά  ώστε  να  βελτιωθούν  οι  συνθήκες  αγκύρωσης  του  εγκάρσιου  οπλισμού  και  μετά  ................άλλαξε  σιδερά !!!  Επίσης  ο  σιδεράς   δεν  έχει  ισομοιράσει  τους  οπλισμούς  περιμετρικά  ή  στις  γωνίες  .

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σωστή η μόρφωση. Και γιατί το σίδερο δεν εφάπτεται στο τσέρκι (οκ φαντάζομαι το έχουν δέσει πυκνά και με διπλό σύρμα) αλλά κυρίως γιατί όπως προείπα ο γάντζος είναι μικρός. Ο μικρός γάντζος κινδυνεύει να ανοίξει. Όπως και να έχει απαντήσεις δόθηκαν, ακόμη και για πράγματα που δεν ρώτησες... Έχεις 24 σίδερα με περισφιγμένα τα εξής 8 με την συγκεκριμένη μόρφωση ρομβοειδούς συνδετήρα. Οι απαντήσεις δώθηκαν. Ρομβοειδής βγαίνει μέχρι 45*45 νομίζω.

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα μπετά έχουν ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω τώρα. Χρειάζεται καμία επέμβαση εκ των υστέρων π.χ. ενίσχυση της κολώνας ή να το αφήσω έτσι?

Edited by mikelam
Link to comment
Share on other sites

Αφαιρέστε τα τσέρκια και να τοποθετηθούν καινούρια σωστά, με σωστούς γάντζους. Όχι από την μία μεριά να υπάρχει γάντζος 15εκ και από την άλλη να υπάρχει 5εκ. Μέσα στον κόμβο να κάνει ειδικά τεμάχια σιγμοειδή μπας και περισφίξει κανά κολωνοσίδερο ακόμα που το βλέπω δύσκολο. Αν έχεις κι άλλες σκυροδετήσεις (από τον τρόπο που τα γράφεις δεν πολυκατάλαβα) και ταιριάζει ο οπλισμός έτσι όπως τον έχει βάλει θα έκανα μορφή τσερκιού όπως συζητάμε στην πίσω σελίδα. Και κανά τάμα στην Παναγία την σκυροδεματιώτισσα να σε φιλάει, που λέει και μια ψυχη.

Untitled.png

 

Θα ξαναρωτήσω γιατί τρώγομαι, επίβλεψη πατάει?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω φτιάξει υπόγειο-ισόγειο-1ο. (Στα μπετά είμαι). Υπάρχει απλά πρόβλεψη για άλλους 2 ορόφους μελλοντικά, λόγω ύπαρξης συντελεστή δόμησης..

Εγώ σταματάω στον 1ο. Η κολώνα συνεχίζοντας στον πρώτο είναι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.