Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτήματα για ρέμα που μπαζώθηκε


Marinator

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

"Γεια σας
Θέλω να προστατέψω ότι έχει απομείνει από ένα ρέμα-χείμαρρο που ποτέ δεν οριοθετήθηκε, και πλέον δεν ρέει ,όπως γινόταν  παλιά ,αλλά, όμως  ακόμα συλλέγει νερό, τον χειμώνα όταν βρέχει ,το οποίο ,μετά απορροφείται .Το ρέμα λοιπόν, αρχικά από όσο βλέπω στις παλιές αεροφωτογραφίες ήταν περίπου 540 μέτρα μήκος το 1960 και φαίνεται μάλιστα , να ρέει το νερό. Μετά ,σιγά σιγά , με παράνομα μπαζώματα και χτισίματα ,κατατμήθηκε ,και ξέμεινε μόνο, ένα κομμάτι  παράπλευρά μου, σε μήκος  130 μέτρα και βάθος 2-3 μέτρα όπου πχ  ,εχθές ,μάλιστα, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, ανέβηκε  η στάθμη ,και έφτασε μόνο στα  15 cm από το σενάζι του οικοπέδου μας .Πρόσφατα ήρθε και ο τελευταίος γείτονας που δεν έχει μπαζώσει και εκδήλωσε ενδιαφέρον να το κάνει .Αν αυτό συμβεί θα μείνει μια "πισίνα" μόνο ,παράπλευρα  της δικής μου περιουσίας και επειδή η οικία μου είναι ισόγεια ,νέα μπαζώματα και νέες κάθετες μάντρες ,θα οδηγήσουν την κατάσταση σε οριακά σημεία εφόσον και στο κομμάτι που αυτός συνορεύει γίνεται μια σημαντική και κρίσιμη  απορρόφηση υδάτων. Μετά από αυτό,άρχισα να ανησυχώ. Είδα ,επίσης  στο κτηματολόγιο , ότι παράπλευρα μου ,μόνο, υπάρχουν τα όρια του ρέματος.

1 Πως θα προστατεύσω αυτό που έμεινε ,αν έρθει ο γείτονας να κάνει ενέργειες  μέσα στην κοίτη;

2 Πως γίνεται και στο κτηματολόγιο, υπάρχει  ασάφεια  ,παρά το ότι εμφανίζεται στις παλιές αεροφωτογραφίες του, και πως μπορεί να αρθεί αυτό;

Ευχαριστώ "

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

η γενικη διευθυνση Υδατων της αναλογης Περιφερειας θα πρεπει να γνωριζει τι κατηγορια ρεματος ηταν και ειναι (μικρο, μεσαιο, υδατορεμα, ποταμι) και πως εχει αλλαξει απο εκει ο Ν4258/2014 εξηγει τι ισχυει για διευθετηση. Αν η ΓΓΥ δεν ξερει τι εγινε, τοτε αμεση καταγγελια σε εισαγγελεα.

Link to comment
Share on other sites

Αρμοδια για τον ελεγχο ειναι η επιτροπη αστυνομευσης ρεματων της Περιφερειακης Ενοτητας που βρισκεται το ρεμα.

Αιτηση στην Διευθυνση Τεχνικων Εργων της Περιφερειακης Ενοτητας.

Link to comment
Share on other sites

Για την "ασάφεια στο Κτηματολογιο", θα απευθυνθεις σε μηχανικο. Για τα υπολοιπα θα πρεπει με οτι εγγραφα εχεις , αρχικα για την δικη σου ιδιοκτησία-όμορη σε ρέμα, καθώς και τα λοιπά που εχεις συλλέξει , θα απευθυνθεις στις υπηρεσίες όπως σου λενε πιο πανω ο Aeolus62 και ο ΚF. Σε περιπτωση αυθαιρετης επίχωσης, αυτης της πτύχωσης που εσυ θεωρεις "ρεμα" στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως σου λεει ο tetris. Ξεκινας με αίτηση στην ΔΤΕ. Τσεκαρισε με τον μηχανικό σου και αυτες τις κατασκευές σου, όπως "σενάζι του οικοπέδου" που αναφερεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.