Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετη αλλαγή θέσης κτηρίου


Recommended Posts

Πελατης μου ζητησε να του βγαλω αδεια προσθηκης κατ' επεκτασιν σε οικοδομη με άδεια του 83 (με τελικη θεωρηση, ρευμα κτλ). Η θεση της οικοδομης όμως στο τοπογραφικο της αδειας ειναι τελειως διαφορετικη απο την πραγματικη,πραγμα που δεν μου επιτρεπει να κανω την προσθηκη που θελω χωρις να αλλαξω την θεση της οικοδομης στο τοπογραφικο, αρα πρεπει να κανω καποιου ειδους ενημερωση του φακελου. Εχω την εντυπωση ωστοσο οτι για μια απλη ενημερωση του φακελου πρεπει η αδεια να βρισκεται σε νομιμη ισχυ. Αυτο που πρεπει να κανω ειναι τροποποιηση? Ποια η αμοιβη? Ποια η διαδικασια και τα απαιτουμενα δικαιολογτικα? Ποια η αμοιβη? Γινεται αυτοψια για την ολοκληρωση της διαδικασιας? (υπαρχουν καποιες μικροπαρανομιες). Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Debaser, σε αντίστοιχη περίπτωση, μου ζήτησαν απο την πολεοδομία να κάνω νομιμοποίηση του κτιρίου ώς προς τη θέση του. δηλαδή ο φάκελος που κατέθεσα έλεγε" νομιμοποίηση κτλ και προσθήκη κατ' επέκταση κατοικίας "

Link to comment
Share on other sites

Δέν μου ζητήθηκε αμοιβή απο τον ελεγκτή γιατί το υπάρχων κατασκευάστηκε όπως έπρεπε βάση της αδείας που είχε σε άλλη όμως θέση. ούτως ή άλλως το αποτύπωσα λόγω της προσθήκης. δέν προέκυψε ούτε κάποιο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα σας! Ηθελα τη συμβουλή σας στο εξής θέμα: Πρόκειται για μια οικοδομή η οποία έχει κατασκευαστεί μετατοπισμένη κατα 0.50 μ.Είχε δειχθεί υποχώρηση κατα 0.50 μ. από την Ο.Γ. στην άδεια , αλλά κατασκευάστηκε ακριβώς στην Ο.Γ. Η άδεια είναι σε ισχύ για κάποιους μήνες ακόμη.Ρεύμα δεν έχει πάρει ακόμη.Επίσης υπάρχει και κάποια μικρή μείωση του προσώπου του οικοπέδου λογω γειτόνων από ότι δείχνει η άδεια αλλά πάντα είμαστε εντός νομιμου περιγράμματος και σε κάλυψη και σε δόμηση και σε όγκο (αλλάζει ελάχιστα κάλυψη κ δόμηση) .Εγινε καταγγελία από γειτονα και 20/10 έρχεται αυτοψία από την πολεοδομία. Πρόκειται μαζί με την νομιμοποίηση να γίνει και αλλαγή επιβέποντος κ να αναλάβω εγώ.Τι με συμφέρει να κάνω σε αυτην την περίπτωση να καταθέσω φάκελο αναθεώρησης για νομιμοποίηση με το αρθρο 22 ? Η να προλάβω να καταθέσω μέχρι τις 20/10 που θα γίνει η αυτοψία ως απλή αναθεώρηση αδείας (σε ήδη κατασκευασμένη οικοδομή)? Υπάρχει τρόπος να μην υπάρξουν πρόστιμα ή να μειωθούν?

Link to comment
Share on other sites

Ορισμένες φορές, γίνεται υποχώρηση ως προς την οικοδομική γραμμή γιατί μας "αναγκάζει" το ιδεατό στερεό.

Γράφεις -συνάδελφε ANTONIS130- ότι "είμαστε εντός νομίμου περιγράμματος και σε κάλυψη και σε δόμηση και σε όγκο

(αλλάζει ελάχιστα κάλυψη κ δόμηση)"· αν εννοείς ότι έλεγξες μόνο αριθμητικά τον όγκο, τότε έλεγξε και το ιδεατό στερεό.

Γενικά, θα προσπαθούσα να μην "μπλέξω" με νομιμοποίηση (αν αυτό είναι δυνατόν).

Link to comment
Share on other sites

ANTONIS130, εκτός αυτού εννοούσα και κάτι άλλο:

Αν ο εξώστης βρίσκεται σε ύψος κάτω των 3μέτρων και εξέχει από την Ο.Γ. έχεις πρόβλημα. Αν βρίσκεται σε ύψος 3μ-5μ τότε πρέπει να είναι 0,50μ μέσα από το κράσπεδο.

Σωστά και όσα λέει ο Unique_Solver για το ιδεατό στερεό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.