Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση αποθήκης κήπου σε μπαλκόνι


Aggelos_m

Recommended Posts

Οπότε η απάντηση ειναι οτι το σπιτάκι κήπου σε μπαλκόνι, είναι παράνομο. Δεν μου είχε γίνει ξεκάθαρο, γιαυτό επέμενα. 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο που διαθέσατε.

 

Ευχαριστώ,

Άγγελος

Link to comment
Share on other sites

Αγγελέ να είσαι καλά και καλημέρα, ψάχνοντας λίγο για το τι είναι νόμιμο και βάζοντας μας καθαρά στο ερώτημα να σου απαντήσουμε αν είναι νόμιμο δεν είναι θα έλεγα με μια λέξη αλλά αν ζητάς τον μηχανικό να σου πει αν η κατασκευή αυτή είναι νόμιμη η προσωρινή της αποθήκευση σε μπαλκόνι θα ήθελα να κάνω την επισήμανση ότι αν ρωτήσεις έναν ειδικό αν μια κατασκευή σαν αυτή είναι νόμιμο να μπει σε μπαλκόνι δεν πιστεύω ότι είναι. Παρότι σχετικά πρόσφατα κάπου είχα δει έναν νόμο, ίσως να ήταν η σχετική νομοθεσία με το ποιές κατασκευές μπορούν να γίνουν χωρίς οικοδομική άδεια και κάπου είδα τα μικρά αυτά "σπιτάκια" αποθήκες εργαλείων ίσως θα μπορούσα να τα πω πιο καλά να επιτρέπονται σε κήπους συνήθως χωρίς άδεια. Το θέμα είναι σχετικό και ποιός είναι ο κανονισμός τι θεωρείται ντουλάπα και τι "σπιτάκι κήπου" και αν ένα τέτοιο σπιτάκι επιτρέπεται να μπει σε μπαλκόνι, θεωρώ ότι αν το ψάξεις με τον νόμο θα δεις ότι δεν μπορείς να το βάλεις. Βέβαια στο δικό σου σπίτι βαθιά είναι, υπάρχει και εκεί μια τέντα να το κρύβει, δεν λέω ότι δεν έκανες καλά που ρώτησες μηχανικούς αν επιτρέπεται, λέω ξαναδιάβασε τη σχετική νομοθεσία όποιο λέει για αυτές τις κατασκευές αν επιτρέπονται σε κήπο και το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις ότι για μπαλκόνια δεν θα λέει κάτι.

Β)Στον φίλο που ρώτησε αν μπορεί να την βάλει σε δώμα, πάντα είναι σχετικό θέμα ανάλογα τις διαστάσεις, το που στο δώμα κλπ

Link to comment
Share on other sites

Οπότε Arche, μάλλον λέμε ότι είναι θολό το τοπίο για το αν είναι νόμιμο ή όχι. Θα μπορούσα να πάω στην πολεοδομία πχ με φωτογραφίες κλπ και να ρωτήσω? Υπάρχει περίπτωση να πάρω από εκεί απάντηση? Μήπως πρέπει να μιλήσω με μηχανικό να το αναλάβει? Αν το βάλω στο μπαλκόνι και κάποιος μου κάνει καταγγελία, απλά το αποσυναρμολογώ και είμαι οκ ή θα πρέπει να πληρώσω πρόστιμο.  (Συγνώμη για όλες αυτές τις ερωτήσεις, αλλά είμαι πραγματικά άσχετος με αυτά τα θέματα)

Σε 2 μαγαζία που ρώτησα, μου είπαν οτι για κήπο δεν θέλει άδεια, αλλά για μπαλκόνι δεν ήξεραν...

Μίλησα και με το μαγαζί που μου πρότεινες - και σε ευχαριστώ πάρα πολύ -. Έχουν πολύ ωραίες και ποιοτικές λύσεις, αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό από ένα σπιτάκι που το παίρνεις με 300-400€ και είναι και πολύ μεγαλύτερο.

Συγνώμη που επιμένω τόσο, αλλά έχουμε νέο μέλος στην οικογένεια και χρειάζομαι το εξτρα δωμάτιο που έχει μέσα ντραμς, πολυθρόνα κρεβάτι, 1-2 ντουλάπια κλπ. 

 

Ευχαριστώ,

Άγγελος

 

Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Aggelos_m said:

... χρειάζομαι το εξτρα δωμάτιο που έχει μέσα ντραμς, πολυθρόνα κρεβάτι, 1-2 ντουλάπια κλπ. 

...

κατάλαβες λοιπόν γιατί σου έγραψα από την αρχή το πας φιρί φιρί.....

(και φυσικά να το χαίρεστε το παιδάκι σας διότι αυτά είναι το πιο σημαντικό απ όλα)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οπως μελέτησα λίγο το μπαλκόνι σου και το βλέπω εκεί, θα έλεγα να βάλεις κατασκευή με τέντες, υπάρχουν και διαφανείς και με αδιαφανές τεντόπανο και μισό μισό μπορείς να τις κάνεις, κάποιο σχέδιο, αν θες αδιαφανές ένα τμήμα και ένα να έχει διαφανή μεμβράνη ώστε να βλέπεις κάτι από μέσα προς τα έξω και αντίθετα.
Θα συνεννοηθείς με τεντά πως θα στις φτιάξει, μιλάω για 2 κάθετες στηρίξεις στην οροφή και το δάπεδο του μπαλκονιού. Μέσα για προστασία από το νερό όταν υπάρχει στο μπαλκόνι μπορείς να βάλεις κάποιο deck ή άλλο δάπεδο που να έχει και κάποια μόνωση. Ειδικά αν το παιδί σου σκέφτεται να παίξει και drums η τέντα δεν θα σε καλύψει σίγουρα, υπάρχουν όμως και τα ηλεκτρονικά που ακούει με ακουστικά ή/και μπορεί να ρυθμίσει την ένταση με κάποια μικρά ηχεία, ώστε να μην ακούγεται ενοχλητικά, γύρω και να μην έχεις προβλήματα. Φαίνεται σαν να είναι η μόνη λύση. Καθώς το "σπιτάκι" εγώ σου λεω θα το έψαχνα, γιατί υπάρχει νομοθεσία η οποία λέει ότι σε κήπο, υπό όρους ίσως, δεν το θυμάμαι τώρα αυτό, νομίζω επιτρέπεται. Οπότε γιατί να μην μπαίνει σε μπαλκόνι? Δεν προβάλλεται το μπαλκόνι πάνω από πρασιά? 
Θα πρέπει να υπάρχει νομοθεσία που να γράφει ότι απαγορεύεται για να απαγορεύεται, όμως με ποιο σκεπτικό επιτρέπεται σε κήπο και δεν επιτρέπεται σε τόσο μεγάλο εξώστη?
Οι νόμοι είναι τρελοί βέβαια πια καθώς τώρα και εξωτερική μονάδα a/c απαγορεύεται να βάλεις σε εξώστη αν δεν κρυφτεί σε εσοχή του κτιρίου.  Οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση ότι, αν το σπιτάκι σαν αυτό που δημοσίευσες δεν επιτρέπεται.
Ομως μήπως κάτι πιο μικρό σε διαστάσεις?
Να μην φαίνεται από τον δρόμο?
Τα drums βέβαια είναι ένα πρόβλημα, παρότι τα αγαπώ σαν κιθαρίστας παλιά εδώ αλλά αυτά μπορεί να ξεσηκώσουν φασαρία, να αρχίσουν οι γείτονες να διαμαρτύρονται, τότε αν δεν τα σταματήσει το παιδί να φέρουν αστυνομία ή/και πολεοδομία, να δούνε το "αποθηκάκι  κήπου στο μπαλκόνι να χρησιμοποιείται σαν δωμάτιο" με καθιστικό μέσα, τύμπανα και καρέκλες οπότε αρχίζουν τα προβλήματα... Γιατί η κατασκευή όπως την περιέγραψες ώς τώρα, μετράει στην δόμηση και η κατασκευή αυτή σε εξώστη και χωρίς οικοδομική άδεια να την περιγράφει απαγορεύεται. 

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλει παρακαλώ ο Συνάδελφος που έβαλε την αρνητική ψήφο, ας πει το γιατί. Αν έκανα λάθος να το διορθώσω και να το παραδεχτώ. Αν όμως το έκανε γιατί για άλλους λόγους που αυτός ξέρει έβαλε μια αρνητική να κακοχαρακτηρίσει μια δημοσίευση ενός Συναδέλφου του, ο οποίος έδωσε μια απάντηση που αυτός δεν είχε σκεφτεί, ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από το πληκτρολόγιο του και ας μου γράψει εδώ το γιατί?
Εγώ το λέω, αν έκανα λάθος δέχομαι να το διορθώσω.
Φιλικά

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλαμβανομαι, πώς μπορει να γινεται  τόση συζητηση,  για "αποθήκη  κηπου σε μπαλκόνι"

 

Εκτος και αν προκειται για τους ...κρεμαστους κηπους της Βαβυλωνας.

 

[αρτσι,  δεν σου εβαλα εγω  αρνητικη...αλλα, καπου κι εγω  θεωρω οτι

"υπερεβαλες" στην ολη τοποθετηση σου.]

 

 

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη ενδέχεται να απορείς για την φωτογραφία μου, κράτα όμως υπόψη ότι η περιοχή παρακάτω που μπορούσα να γράψω μήνημα στο πλαίσιο μέσα μου έγραφε "drag & drop files or attach files " μόνο και παρακάτω είχε ένα "κουμπί" μόνο "υποβολή" . Οπότε μην έχοντας διαφορετικά δυνατότητα να γράψω κάτι εδώ, πάτησα τυχαία το "attach files" τυχαία άνοιξε ένα file του υπολογιστη μου, πηρα μια φωτογραφία από αυτό, τυχαία. Και ορίστε ... Ετσι μην παρεξηγητε απλα ετυχε μαλλον να παθει ενα βραχυκύκλωμα το ηλεκρονικό σύστημα, το οποίο όμως με αυτόν τον τρόπο ξεμπλόκαρε! Και να μαι πάλι γράφω. Καλημέρα Συνφορουμίστα και καλή δυναμη

 

Παρατήρηση.

'Οταν τυχαία γίνονται λάθη μπορείς να κάνεις edit με 3 τελίτσες άνω δεξιά και να τα διορθώσεις ή να κάνεις αναφορά στο θέμα σου να διαγραφεί εάν δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Σημαντικό όμως να μη ξανασχολιάζεις γιατί έλαβες ή μη + ή - διότι αν ξανασυμβεί πέραν της - που θα έχεις κι απο εμένα ως χρήστη θα λάβεις και ποινή ως συντονισμός.

Και ας τελειώσει το όφφ τόπικ για να μη αναγκαστούμε να το κλειδωσουμε.

 

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

Μάλλον έχει γίνει παρεξήγηση. Δεν θέλω να φτιάξω δωμάτιο στο μπαλκόνι, θέλω απλά να αποθηκεύσω μικροέπιπλα που υπάρχουν τώρα σε ένα δωμάτιο του διαμερίσματος, για να αδειάσει και να το χρησιμοποιήσω ως παιδικό.

Χρειάζομαι αποθηκευτικό χώρο στο μπαλκόνι. 

Θα εξετάσω την λύση με τις κάθετες τέντες και το ντεκ για πάτωμα Arche. Σε ευχαριστώ πολύ!

P.S έχω στείλει ερώτηση με mail στην πολεοδομία. Θα μου απαντήσουν άραγε? :) 

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.