Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσωτερική θερμομόνωση


PETRAN145

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

φέτος λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών εμφανίστηκαν έντονα  σε διάφορα σημεία του σπιτιού μούχλα-μύκητες.

το ίδιο πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά όχι τόσο έντονα.

στις περισσότερες των περιπτώσεων η μούχλα είναι ψηλά στους τοίχους εκτός από ένα δοκάρι που εμφανίζεται μούχλα χαμηλά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

η εξωτερική θερμομόνωση απορρίπτεται καθότι ο εξωτερικός τοίχος συνορεύει με το οικόπεδο του γείτονα ο οποίος δεν δίνει συναίνεση για εξωτερική θερμομόνωση.

ο τοίχος είναι βορινός, αφορά κουζίνα μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο.

η όλη δυσκολία έγκειται οπωσ Το φαντάζομαι στο ότι θα πρέπει να ξηλώσω την κουζίνα για να γίνει μόνωση εσωτερικά.

Υπάρχει κάποιο υλικό που προτείνετε για εσωτερική θερμομόνωση;

ξερω ότι χρειάζεται μελέτη μηχανικού, απλά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις όσων έχουν τύχει να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο.

ευχαριστώ 

B3F6DBE5-74A3-4D86-9C55-87CFDF43BCFB.jpeg

805F0FD5-ECEF-4462-B337-3B4879616734.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Ξήλωμα των επιχρισμάτων και επανεπίχριση με υλικό (σοβά) υψηλής διαπνοής και ικανότητα αφύγρανσης. Θερμομόνωση με πετροβάμβακα και επικάλυψη με γυψοσανίδα. Βαφή της γυψοσανίδας με χρώμα υψηλής διαπνοής. Ελέγξτε και εξωτερικά για να δείτε αν πέραν της έλλειψης θερμομόνωσης η υγρασία-μούχλα οφείλεται και σε εξωτερικά αίτια. Ως tip να πω ότι η εξωτερική θερμομόνωση μπορεί με το κατάλληλο συμφωνητικό να αποτελέσει και αντισεισμικό αρμό όταν θα αποφασίσει να οικοδομήσει επί του ορίου ο γείτονας... Σε περίπτωση που καμφθεί από αυτό το επιχείρημα το αναφέρω. Η τοιχοποιία σας δεν έχει κάποια μόνωση? Δεν είχατε κατασκευάσει αντισεισμικό αρμό?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση.
Η τοιχοποιία έχει την οποία μόνωση αποφάσισε ο κατασκευαστής όταν χτίστηκε η οικοδομή περίπου το 2000..

δεν ξέρω τι μόνωση έπρεπε να υπάρχει κι αν ακολουθήθηκαν οι τότε νόμοι περι μονώσεων -αν υπήρχαν- ή αν έγιναν εκπτώσεις… η αλήθεια είναι ότι τώρα με τα κρύα το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο.

δεν τίθεται θέμα αντισεισμικού αρμού διότι ο τοίχος μου συνορεύει με το οικόπεδο του γείτονα, όχι με τον τοίχο του. Αν και εχει ήδη χτίσει σπίτι και εχει καλύψει τα όρια δόμησης, και περιμετρικά εχει κήπους, δεν αφήνει να κάνω μόνωση καθώς εχει κάθε δικαίωμα. 

Η λύση που προτείνετε θα εχει πρόβλημα αν «επάνω» της ακουμπά η κουζίνα του σπιτιού; Ντουλάπια φούρνος κλπ κλπ

ειμαι ικανός να ξηλώσω την κουζίνα για να δώσω λύση, όμως δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα αν καλυφθεί ο τοίχος μετά την επέμβαση από την κουζίνα 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει δυνατότητα να αναρτηθούν με ασφάλεια φορτία από την γυψοσανίδα και το μεταλλικό σκελετό αυτής. Το πόσα και με ποιον τρόπο θα το δείτε με μηχανικό και κατάλληλο συνεργείο. Για τα άλλα περί μονώσεων, εποχή περί το 2000 και αντισεισμικό αρμό ας μην το ανοίξουμε το θέμα καλύτερα γιατί απ'ότι φαίνεται θα σπαμάρουμε και ήδη έχει η οικοδομή σας ένα σοβαρό πρόβλημα. Η εσωτερική θερμομόνωση αν γίνει με τις προδιαγραφές που αδρομερώς έγραψα στο πρώτο μήνυμα, είναι μία καλή λύση με μειονέκτημα προφανές την μείωση του εσωτερικού χώρου κατά 8-10εκ (πάχος μονωτικού + πάχος κάθε φύλλου γυψοσανίδας 12mm).

Link to comment
Share on other sites

κατά αυτόν τον τρόπο όμως pirsogiannis δεν παγιδεύεται η μούχλα πίσω από την γυψοσανίδα και την μόνωση, οπότε εκεί αφού υπάρχει πρόβλημα θα επεκταθεί και θα αυξηθεί πολύ με τον χρόνο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι πρέπει να καθαιρεθούν τα επιχρίσματα, να στεγνώσει ο τοίχος και να ξαναεπιχριστεί με επίχρισμα διαπνοής και με ικανότητα αφύγρανσης?

Εάν δε ακόμη και τα τούβλα δεν στεγνώνουν, μπορεί να γίνει χημικός φραγμός της τοιχοποιίας.

Link to comment
Share on other sites

Τρομερή δουλειά!!! Εγώ αρχικά αν έμενα εγώ ή γνωστός μου.. σε αυτό το δωμάτιο θα καθάριζα την μούχλα με ένα ειδικό σπρέυ, είναι ιδιαίτερα βλαβερό αν ζεις και εργάζεσαι δίπλα σε αυτή..

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις τί περιέχουν αυτά τα ειδικά σπρέι θα αναθεωρήσεις.. Γεμάτα πτητικές οργανικές ενώσεις που στο κάτω-κάτω το μόνο που κάνουν είναι να σκοτώσουν τον μύκητα. Δεν αναστέλουν το φαινόμενο, αφού δεν άρουν τις συνθήκες δημιουργίας του. Επομένως μετά από λίγους μήνες φτου κι απ την αρχή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η μούχλα οφείλεται στο φαινόμενο του δρόσου και η λύση είναι η θερμομόνωση, η οποία προφανώς και δεν έχει εφαρμοστεί, αν και υπήρχε σαφέστατη νομοθεσία το 2000, ήδη από το 1983~1985.

Αν θέλετε απλά να την καθαρίσετε, αρκεί η χλωρίνη και θα περιοριστεί αν αυξήσετε τη θέρμανση του σπιτιού και τον αερισμό, αλλά αυτά είναι ημίμετρα και θα ξαναεμφανιστεί.

Link to comment
Share on other sites

το αν θα ξαναεμφανιστεί είναι σχετικό, προσωπικά την βρήκα σε ένα υπνοδωμάτιο που κοιμόμουνα παλιά. Μια μέρα τράβηξα μια βιβλιοθήκη που είχα δίπλα στο κρεβάτι να ακουμπάει μερικώς σε βορινό τοίχο του σπιτιού και κυρίως σε ανατολικό. Στην ένωση γωνιακού υποστυλώματος και τοιχοποιίας που μέσα χώνευε συρόμενος υαλοπίνακας και πατζούρι εμφανίστηκε μούχλα και μια ρωγμή στην ένωση υποστυλώματος και τοιχοποιίας όπως φάνηκε αφού έσκαψα λίγο τον τοίχο. Η μουχλίτσα ήταν εμφανής και πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού, την είδα εκεί όταν τράβηξα το κρεβάτι και τώρα δεν θυμάμαι ποιος, νομίζω η γυναίκα μου, η οποία διαβάζει και ειδήσεις σε σχετικά site, είχε διαβάσει ότι ήταν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Επικίνδυνο να κοιμάται κάποιος κοντά σε αυτήν οπότε ασχολήθηκα.
Ρώτησα, έμαθα, εγώ βρήκα ειδικό σπρευ σε μαγαζί "χρώματα σιδερικά" και εντάξει με τις πτητικές ενώσεις και αν αργότερα θα με πείραζε το σπρευ δεν είδα κάτι σχετικό στις αναγραφόμενες οδηγίες.
Καθάρισα τον τοίχο, είχα βέβαια μπαλκονόπορτα ανοιχτή όσο καθάριζα και λίγο μετά, να εξατμιστούν οι πτητικές ενώσεις από το σπρευ, ίσως να λέμε το ίδιο.
Η μούχλα καθάρισε παντού! Και μάλιστα - αν θυμάμαι καλά τώρα και σύμφωνα με της οδηγίες - - αν θυμάμαι καλά το σπρευ μετά από πάνω πρέπει να το είχα καθαρίσει με νερό και ένα wettex. Εντάξει όσο μπορώ να θυμηθώ γιατί έχει περάσει και αρκετός καιρός πια, εγώ στο ίδιο σπίτι έκατσα νομίζω άλλα 3χρόνια, η μούχλα δεν ξαναεμφανίστηκε ποτέ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.