Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση σε νομιμοποιημένο ακίνητο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο παρακάτω θέμα. Κλήθηκα να δώσω βεβαίωση σε ακίνητο που είχε νομιμοποιηθεί μέσω του eadeies (όχι απλή τακτοποίηση). Αφού κατά την αυτοψια εντόπισα κάποιες αποκλίσεις σε σχέση με αυτά που είχαν νομιμοποιηθεί, ξεκινάνε τα περίεργα: 

Α) από τις Υ.Δ. ανάθεσης-αναληψης και τους πίνακες του eadeies, προέκυπτε ότι τις εργασίες τις έκαναν δύο μηχανικοί. Ο Α (αρχιτεκτονικά, στατικά) και ο Β (όλα τα υπόλοιπα). Ενώ όμως τα αρχιτεκτονικα-στατικα σχέδια τα υπέγραφε ο Α ως όφειλε, την γενική τεχνική έκθεση και την στατική τεχνική έκθεση (δηλωση αντοχής, έκθεση συλλογής στοιχείων κτλ) την υπέγραφε ο Β!!!

Β) αρχικά επικοινώνησα με τον Α, που μου επιβεβαίωσε πως αυτός έχει υπογράψει τα σχέδια, αλλά επειδή δεν είχε κάνει εκείνος τις αυτοψίες ήταν διστακτικός να υπογράψει τις τεχνικές εκθέσεις συλλογής στοιχείων κτλ. Ο Β επίσης μου επιβεβαίωσε πως υπέγραψε τις εκθέσεις καθώς αυτός έκανε τις αυτοψίες αλλά θεωρεί πως δεν έχει ευθύνη για τα στατικά όσον αφορά την επάρκεια (παρόλο που την υπέγραψε). 

Γ) Έχω ως ύστατη λύση να εμπλεξω το ΤΕΕ, αλλά θα ήθελα να λύσω το πρόβλημα συναδελφικά. Παρ' όλα αυτά ο ένας πεταει το μπαλάκι στον άλλο, η ΥΔΟΜ προφανώς δεν έλεγξε σωστά τα αρχεία και η υπάρχουσα κατάσταση εμφανίζει αποκλίσεις. Θα ήθελα την γνώμη σας επί του θέματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ έχεις μια νομιμοποίηση που ισχύει. Γιατί σε απασχολεί το ποιός υπέγραψε τι ?
Νομίζω ότι δεν είναι αρμοδιότητά μας αυτό.

Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, avgoust said:

Εσύ έχεις μια νομιμοποίηση που ισχύει. Γιατί σε απασχολεί το ποιός υπέγραψε τι ?
Νομίζω ότι δεν είναι αρμοδιότητά μας αυτό.

Εμ έλα που δεν ισχύει, γιατί έχω βρει αποκλίσεις και στα αρχιτεκτονικά και στα στατικά άρα δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση. Άρα με απασχολεί για να ξέρω με ποιον θα συζητήσω για τυχόν διορθώσεις (αν γίνονται τώρα) για να κάνει την δουλειά του ο ιδιοκτήτης και για να μην οδηγηθεί το θέμα σε πειθαρχικα κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Άρα το θέμα δεν είναι ποιος υπογράφει αλλά οι αποκλίσεις.
Προφανώς  ο Α και ο Β δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους.
Εγώ με τον  Α (αρχιτεκτονικα - στατικα ) θα μίλαγα.
 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, Civilcellar said:

Εμ έλα που δεν ισχύει, γιατί έχω βρει αποκλίσεις και στα αρχιτεκτονικά και στα στατικά άρα δεν μπορώ να δώσω βεβαίωση....

Εσύ είσαι υποχρεωμένο να ελέγξει τις πολεοδομικές παραβάσεις - υπερβάσεις. Δηλαδή με βάση το Διάγραμμα Κάλυψης ή Διάγραμμα Δόμησης που έχει η Άδεια, την/τις κατόψεις της ιδιοκτησίας σου, τις Τομές και τις Όψεις.

ΜΕ βάση αυτά μετράς και αν με βάση αυτά δεν έχεις υπερβάσεις άνω των επιτρεπτών αποκλίσεων δίνεις βεβαίωση, αν έχει υπερβάσεις με βάση αυτή άνω των αποκλίσεων δεν δίνεις.

Δεν ελέγχεις πολεοδομικές υπερβάσεις με βάση τα στατικά ή τα μηχανολογικά ακόμα και αν είχαν βάλει εφημερίδες αντί για μελέτες. Δεν σε αφορά καν να τα ζητήσεις να τα δεις, να τα συγκρίνεις ή να τα κρίνεις.

Αν θες να κάνεις κι αυτό (για άλλους λόγους) αφορά εσένα ή τον εργοδότη σου αν σου έχει ζητήσει να κάνεις και άλλο έλεγχο πέραν την βεβαίωσης περι μη αυθαιρεσίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.