Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μουσείο Ακρόπολης


evaki

Recommended Posts

internet

 

παρακάμτεις έτσι και την ουρά και πας στο γκισέ του e ticket.

 

έκλεισα για 12-07-09 προ 4 ημερών.8-)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αν δεν απατώμαι κάποτε το ΤΕΕ (ή ήταν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων?) είχαν πιέσει (και πετύχει) η είσοδος των μηχανικών (ή μόνο των Αρχιτεκτόνων?) να είναι ελεύθερη στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους Αθηνών. Όποιος δε βαριέται ας το ψάξει.

 

Εγώ δεν κόπτομαι να πάω σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Για τους αρχιτέκτονες ήταν από τον σύλλογο και είχαν εκδώσει κάρτες από το υπουργείο πολιτισμού. Δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμα, αλλά γιατί όχι?

Link to comment
Share on other sites

εγκυκλοπαιδικα αναφέρω το παρακάτω:

 

φιλοξενούσα ξένο συνάδελφο και την παρασκευή μου είπε ότι θα ήθελε να δει το μουσείο. από το ιντερνετ είδαμε πώς δεν υπήρχαν εισητήρια μέχρι την τετάρτη.

 

ο φίλος πήγε για βόλτα στο κέντρο μόνος του, μιας και ήθελε να πάρει εξωτερικές φωτογραφίες, και προς έκπληξη του όταν πλησίασε στο γκισέ, του είπαν ότι υπήρχαν εισητήρια και μπήκε κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

λιγάκι off-topic αλλά επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω όλους σας για την όμορφη ξενάγηση στον κόσμο ενός Αρχιτέκτονα...

Link to comment
Share on other sites

Πηγα σημερα και ειδα και το μουσείο απο μεσα λοιπόν..Πολυ καλο και σου δινει την αισθηση του μοντερνου, ας εχει μεσα τα αρχαια μας!!χεχε....Παντως μαρεσε πολυ σαν χωρος μετο συγκεκριμενο σκοπο που εχει.Εννοω πως μερικο το σχολιαζουνσαν ναναι ξενοδοχειο, ενω ειναι αλλο πραγμα!Νομιζω γιαυτο που φτιαχτηκε ειναι πολυ καλο και δεν μπορω να σκεφτω πως θα μπορουσαμε να κανουμε κατι αισθητα καλυτερο..Πανω κατω και ενα ακομα καλυτερο σχεδιο υποθετικα να υπηρχε, δε νομιζω να πετυχαινε αισθητα καλυτερο αποτελεσμα.

Τελος 2 παρατηρησεις. Τελικα το εστιατοριο ειναι πολυ διακριτικο, σαν να ειναι εκτος μουσειου σου δινει μια αισθηση. Καμια σχεση δηλαδη με greek σουβλακι και μυρωδιες γυρου!!Εντελως ασχετο με τους φοβους που εκφραστηκαν.Και το μενου που κοιταξα, εχει πολυ καλες τιμες (3 μπαλες παγωτο 3.5ευρω,μεγαλο σαντουιτς με γεμιση 2-3 ευρω κτλ) και δεν εχει πραγματα που προκαλουν. Δηλαδη ψητα να μυριζουν κτλ. Εχει καφεδες, 2-3 παγωτα και ορισμενα κρυα πιατα που εχουν κυριο συστατικο τη σαλατα. Νομιζω πολυ "σοβαρο" μενου.

Και η 2η παρατηρηση ειναι πως οσο και ωραιες προσοψεις και ναχουν τα 2 πολυσυζητημενα κτηρια, οταν εισαι μεσα στο μουσειο και τα βλεπεις μπροστα απο την πισω τους πλευρα, ειναι πολυ αντιαισθητικα και κρυβουν τον ιερο βραχο. Νομιζω πως πρεπει να φυγουν και συντομα.

 

Και ενα σχολιο για τα εκθεματα...Τρομερη θλιψη σου προκαλουν τα λευκα αντιγραφα των κλεμμενων μας μαρμαρων.Εφυγα με μια πικρα που αυτα τα σπουδαια εκθεματα δεν είναι μαζι με τα υπολοιπα, εδω ,στη χωρα τους.

Link to comment
Share on other sites

...τα βλεπεις μπροστα απο την πισω τους πλευρα, ειναι πολυ αντιαισθητικα και κρυβουν τον ιερο βραχο. Νομιζω πως πρεπει να φυγουν και συντομα...

 

Πήρες χαμπάρι τον ''οφ μπρόντγουει'' Aρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τις πίσω όψεις (διοργανώθηκε από το greekarchitects.gr)? Ασχέτως βραβείων θεωρείς ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα επέμβασης και σουλουπώματος?

 

Γιατί το να ''φύγουν'' και το ''σύντομα'' πρέπει κάπως να το τεκμηριώνουμε! Λόγω επαγγέλματος η γνώμη μας έχει ελαφρώς περισσότερη βαρύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Καλα εγω δεν ειμαι αρχιτεκτονας και δεν εχει βαρυτητα!!λολ!!!χο-χο

Στα σοβαρα τωρα.!Δεν εχω δει το διαγωνισμο που λες δυστυχως.θα το κοιταξω οταν βρω χρονο. Παντως το λεω εντελως σαν επισκεπτης. Σαν ενας ασχετος ας πουμε, που δεν ξερει ουτε τι ειναι τα κτηρια ουτε τιποτα. Κατι πηρε το αυτι μου για μετακινηση προσοψης σε αλλο οικοπεδο, αλλα επειδη τακουσα εντελως στα πεταχτα, μην λεω βλακειες.

Τωρα για σουλουπωμα, φανταζομαι οτι σιγουρα θα μπορει να τοποθετηθει στην πισω πλευρα τους καποιου ειδους "ζωγραφια" που να δειχνει το κομματι που λειπει απο το βραχο και να δενει τελεια με το διπλα τοπιο δημιουργωντας την αισθηση οτι δεν υοπαρχει κτισμα.ΑΛλα νταξει..ημιμετρα..Ειναι καπως οπως μπαινεις και στο μουσειο..Νομιζω πως θαταν πιο ωραια μια πιο ανοικτη εισοδο απο μπροστα..

Οπως ειπα, θελω να το δω απλα, οπως ο καθε επισκεπτης.Γιατι αν ψαχνουμε τι ειναι το καθε κτηριο, τι αξια εχει(που οντως ειναι πολυ ωραια η προσοψη το Νο 17)σιγουρα υπαρχει και αλλη αποψη.

Ας το δουμε σαν το γιαπωνεζο τουριστα που βγαζει φωτο το βραχο μεσα απτο μουσειο...λολ!!!

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι η πρόταση που βγήκε πρώτη (βέβαια υπάρχουν κακές γλώσσες πως τελικά όλο αυτό στημμένο ήταν...αλλά δε βαριέσαι) βασίστηκε στην ''αναπαραγωγή'' (αφαιρετική) του ιερού βράχου. Αλλά το θέμα δεν είναι οι όψεις - ''μπροστινές'' ή ''πισινές''.

 

Η κλίμακα είναι το ζητούμενο, που το Μουσείο έχει σακατέψει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον είναι να το αποκρύψεις όσο μπορείς από την Αεροπαγίτου. Δε ενδιαφέρουν, στην ουσία, τα αρτ-νουβό, τα νεομπαρόκ και τα διάφορα τέτοια. Αυτό το σύνολο χαμηλών όγκων να διατηρηθεί - και αν κάποια από αυτά έχει και μια κάποια αισθητική/ιστορική αξία, ακόμη καλύτερα.

 

Και στην ουσία το μόνο βασικό επιχείρημα για την κατεδάφιση είναι πως δε φαίνεται ολόκληρος ο ιερός βράχος από το Μουσείο. Μη σώσει! Αν θέλουν να τον δουν οι τουρίστες να βγουν βόλτα στον πεζόδρομο! Τί έχει μεγαλύτερο κέρδος: να είναι μπαστακωμένοι μέσα σε ένα κτήριο ή να τους έχεις να γυρνοβολάνε στους δρόμους?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.