Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεωθερμία ή Ηλιοθερμια;


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

20 ώρες πριν, astrah said:

Η ηλιοθερμία για το 95% των περιοχών της Ελλάδας είναι λανθασμένη επιλογή. Μόνο ταλαιπωρία μπορούν να δημιουργήσουν σε μια μέση εγκατάσταση με χρήση κατοικίας, αφού απαιτούν κάλυψη τους θερινούς μήνες,  ετήσια σοβαρή συντήρηση από γνώστη του αντικειμένου κτλ. 

Νοήμα θα μπορούσε να έχει σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο που απαιτείται θέρμανση 10 μήνες τον χρόνο, και τα θερμικά κέρδη άνοιξη και φθινόπωρο είναι σημαντικά, ή σε άλλες ειδικές περιπτώσεις.

 

Για φωτοβολταϊκά νόημα έχει το net metering και όχι τα 6άκια του οικονομικού συμφηφισμού που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα...

ως προς το δεύτερο που λες έχεις απόλυτο δίκιο.

για σπίτι που κατοικείται ως κύρια κατοικία σίγουρα net metering και όχι το νέο πρόγραμμα με όρια τα 6 kw (νομίζω κάνει συμψηφισμό σε χρήματα και όχι σε καταναλώσεις δίνοντας μια πολύ χαμηλή τιμή κοντά στα 9 λεπτά) . Για εξοχικό καλύτερα το νέο πρόγραμμα όχι net metering. Βέβαια και το net metering θέλει το χειρισμό του για να πετύχεις οικονομία (βλέπε ταυτοχρονισμό δηλ να καταναλώνεις την ώρα που παράαγεις διότι αλλιώς πληρώνεις κανονικότατα ρυθμιζόμενες χρεώσεις ως ¨ενοίκιο¨ στο δίκτυο). Πάντως και γω θα έλεγα (ως κατόχος αυτής της λύσης) ότι ΑΘ με net metering φαντάζει η καλύτερη λύση (είναι θα λέγαμε μια περίπου "ηλιοθερμία"). Όσο για την κλασική ηλιοθερμία νομίζω ότι περίσσοτρερα προβλήματα θα δημιουργήσει από αυτά που θα λύσει. 

Edited by kotor9
Link to comment
Share on other sites

Αν και εκτός θέματος... τα 6αρια δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ απόσβεση λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τιμές εξοπλισμού, κόστος συντήρησης, ασφάλισης και μικρό ζημιών...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.