Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύμμεικτες Κατασκευές και συνδέσεις


 

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

 

Εν συντομία...Εχω μία σύμμικτη κατοικία στην οποία αποφάσισα τα εξωτερικά υποστυλώματα διατομές SHS τα οποία εδράζονται σε δοκούς από σκυρόδεμα να τα κάνω σύμμικτα. ¨

Οι λόγοι οι εξής:

1. Ο ιδιοκτήτης θέλει πάσει θυσία την εξωτερική και εσωτερική τοιχοποιία από διάτρητα τούβλα (ο ίδιος κατασκευαστής)

2. Δεν είχω περιθώριο χρησιμοποίησης άλλων μεταλλικών διατομών για υποστυλώματα λόγω γεωμετρικών περιορισμών.

 

Οι δοκοί που θα χρησιμοποιήσω είναι IPE. Aυτό που με προβληματίζει είναι οι συνδέσεις των IPE με τα SHS. Σίγουρα θα έχω πρόβλημα ανάληψης των ροπών στην βάση (πάκτωση) και στην κορυφή των SHS. Με την χρήση πιστεύω σύμμικτου υποστυλώματος αυτό θα επιλυθεί.

Ερωτήματα: 1. Πως θα προσομοιωθεί ο κόμβος της κορυφής και της βάσης να θεωρήσω ότι όλα τα εντατικά μεγέθη θα τα παραλάβει το μπετόν για ασφάλεια;

2. Στο στατικό μοντέλο πως μπορώ να χρησιμοποιήσω σύμμικτη διατομή (χρήστης Fespa, Staad)

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, τι διατομές στύλων και δοκών έχεις?

 

Μπορείς να δεις σε αυτό το βιβλίο:

http://www.ecampus.com/book/9783433014585

Link to comment
Share on other sites

τρίβομαι να σου δώσω τα links αλλά προτιμώ να πάω για ύπνο.

επειδη σε συμπάθησα πάντως θα σου πω: φτιάξε ότι σου κατεβει στο κεφάλι, όλα στέκονται

 

 

 

Ανακοίνωση συντονιστή

 

Κανόνας Νο 9:

9. Είμαστε ευγενικοί, κόσμιοι, σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε, δεν τους ειρωνευόμαστε ούτε αυτούς ούτε τα συλλογικά όργανά τους (T.E.E., E.E.ΤE.M., Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., Παρατάξεις κ.λπ.).

 

 

Αγάπητέ συνάδελφε Rigid_Joint ή koukourukou. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος ότι είστε το ίδιο άτομο.

 

Έχετε αποδείξει περίτρανα ότι δεν σέβεστε τίποτα, ούτε κανόνες και ούτε συναδέλφους. Έχετε παραβεί τον κανόνα Νο9 πάρα πολλές φορές και έχετε αποβληθεί με όλους τους λογαριασμούς που έχετε ανοίξει, παρόλο που ακόμα και αυτό δεν επιτρέπεται. Επιφυλάσσομαι να δημοσιοποιήσω τις δημοσιέυσεις που έχετε κάνει και κατόπιν έχετε διαγράψει. Έχω πολλές από αυτές στο email μου. Θα περιμένετε να τερματιστεί η ποινή σας και ελπίζω, για μια ακόμα φορά, μετά από αρκετά π.μ που ανταλλάξαμε να μας φανερώσετε τον πραγματικό σας χαρακτήρα (ελπίζω να μην είναι αυτός ο πραγματικός)

 

Σας υπενθυμίζω ότι ο σκοπός του φόρουμ είναι η διάδοση γνώσεων και εμπειριών από μηχανικούς σε μηχανικούς. Είναι τουλάχιστον συγκινητικό να προσφέρουν τόσοι μηχανικοί τις γνώσεις τους σε άλλους με τόση ανιδιοτέλεια. Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν χωρούν ειρωνείες και προσβολές. Όλοι μας κατανοούμε ότι πάντα έχουμε απορίες σε θέματα που για άλλους φαντάζονται απλά και γνωστά. Ποτέ δεν ειρωνευόμαστε. Αν έχετε αποφοιτήσει από οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα θα θυμάστε αυτό που έλεγαν όλοι οι καθηγητές "ρωτήστε ελεύθερα...καμία ερώτηση δεν είναι αστεία ".

 

 

Ευχαριστώ ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ

Link to comment
Share on other sites

φτιάξε ότι σου κατεβει στο κεφάλι, όλα στέκονται

Ειδικά αν ειναι οξειδομένα κιόλας κανουν και συσσωμάτωμα και έχεις καλύτερη μονολιθικότητα!!

 

 

-Συμμεικτές διατομές δεν μπορείς να προσομοιώσεις σε κανένα ελληνικό πρόγραμμα, αυτό ξέχασέ το.

-Ροπές μπορείς να αναλάβεις με τις καταλληλες διαμορφώσεις συνδέσεων τις οποίες όμως δεν τις καλύπτει τουλαχιστον το fespa και τα περισσότερα προγραμματα.

 

Οπότε έχεις τις εξής επιλογές:

-Αν θες να κανεις το χατηρι του πελάτη το μελετας ώς απλό μεταλλικό χωρις να δείξεις υπολογισμους συνδέσεων, που θα τους κανεις ομως χρησιμοποιώντας καποια διατομή παρομοίων εξωτερικών διαστασεων για να βγάλεις χονδρικα αγκύρια λαπάτσες κτλ και μετά στην κατασκευή φτιάχτο και σύμμεικτο αν φοβάσαι (αλλα δεν θα έχεις εφαρμόσει την μελέτη σου, θα έχουν αλλαξει τα ίδια βαρη και πολλα άλλα που κανονικα θέλουν μελέτη)

- Μελετας και κατασκευαζεις αυτα που πραγματικά μπορεις ωστε να ταυτίζονται, και τα εξηγείς αυτα στον πελάτη σου, ο οποίος καταλαβαινει και αναγνωρίζει την αξία σου σαν φιλότιμος μηχανικός!

 

Αυτό που δνε καταλαβαινω είναι σε τι διαφέρει η χρήση τούβλου όταν εχεις shs η καποια άλλη διατομή.. Γιατι δεν δοκιμάζεις καποιο ΗΕΑ που ειναι σχεδον τετράγωνα?

Link to comment
Share on other sites

Για κάθε ενδιαφερόμενο, ανέβασα αυτή την δημοσίευση στα downloads, θα σου φανεί χρήσιμη για μια πρώτη διαμόρφωση και στο αν οι κόμβοι είναι άκαμπτοι ή όχι.

 

Εκτός από το βιβλίο που σου προτείνει ο mkalliou, ακριβώς στο θέμα σου είναι και αυτό.

 

Ο palex έχει γενικά δίκιο, εδώ και με τα ξένα δεν μπορείς να κάνεις ανάλυση σύμμικτου...(με γεια το νεο Look - σκουφάκι πάντως πρέπει οπωσδήποτε να έχει!!)

Link to comment
Share on other sites

2. Στο στατικό μοντέλο πως μπορώ να χρησιμοποιήσω σύμμικτη διατομή (χρήστης fespa, staad)

 

Εχει βγαλει μια σχετικα απλη μεθοδολογια το εργαστηριο μεταλλικων του Δ.Π.Θ. ,τεκμηριωμενη και πειραματικα, που αντικαθιστας την συμμικτη διατομη με αμιγως μεταλλικη και ετσι μπορεις να αναλυσεις και να κανεις ελεγχους με το λογισμικο που χρησιμοποιεις για τα μεταλλικα.

Αν σε ενδιαφερει θα κοιταξω να βρω την δημοσιευση.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις και τις πληροφορίες.

 

Η άποψη μου είναι ότι η χρησιμοποίηση σύμμικτων διατομών για υποστυλ. σου προσφέρει εκτός από αυξημένη αντοχή, προστασία από θερμοδιαστολές, καλύτερη θερμομόνωση, αύξηση μάζας άρα μείωση ταλαντώσεων από την χρήση, καθώς επίσης και καλύτερη συμπεριφορά σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Για το ερώτημα του συνάδελφου γιατί επέλεξα την χρησιμοποίηση SHS (180,6) o λόγος είναι ότι έχω και στις 2 διευθύνσεις ίδια συμπεριφορά (λιγότεροι υπολογισμοί όσον αφορά στις συνδέσεις)

 

Αν σε ενδιαφερει θα κοιταξω να βρω την δημοσιευση

 

Με ενδιαφέρει εαν μπορείς να την βρεις θα το εκτιμούσα

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει στα πρακτικα του 6ου συνεδριου μεταλλικων κατασκευων. Αν δεν το βρω σε ηλεκτρονικη μορφη θα σκαναρω τις σελιδες και θα το ανεβασω τις επομενες μερες.

Link to comment
Share on other sites

η δημοσίευση για την οποία μιλάς είναι ολόκληρο διδακτορικό προσομοίωσης σύμμικτων στοιχείων με αμιγώς μεταλλικών...το γνωρίζω γιατί κάνω διδακτορικό στο δπθ και στο συγκεκριμένο εκπόνησα όλα τα πειράματα της κυρίας διδάκτορα πλέον...η δουλειά της είναι απίστευτή... και η προσομοίωση ταυτοποιημένη και αξιόπιστη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.