Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα Οικοπέδου Διαιρετό


Recommended Posts

Καλησπέρα. Ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση στο forum σας και ελπίζω το Post αυτό να είναι στο κατάλληλο μερος έτσι ώστε να μη δημιουργώ κάποιο πρόβλημα.

ΚΛηρονόμησα ένα τμήμα οικοπέδου διαιρετό όπως αναφέρει η διαθήκη στο οποίο έχω την κυριότητα εις ολόλκηρον (327 τμ). Το τμήμα αυτό είναι κομμάτι ενός οικοπέδου 504 τ.μ. Στο υπόλοιπο τμήμα είναι κτισμένη οικία στην οποία έχω την συνκυριότητα με συγγενικό μου πρόσωπο. Μπορεί το τμήμα του οικοπέδου να θεωρηθεί αυτοτελές οικόπεδο και να οικοδομηθεί ξεχωριστά (δόμηση και κάλυψη επί του τμήματος των 327 τ.μ.);

Έχω βρει ότι σύμφωνα με την κάθετη ιδιοκτησία δεν επιτρέπεται όμως έχω βρει και γνωμοδότηση που δέχτηκε το ΠΕΧΩΔΕ το 91 η οποία το επιτρέπει. Επίσης πληροφορήθηκα ότι πρέπει να υπάρχει και μία πρόσφατη απόφαση η οποία να το επιτρέπει.

Το οικόπεδο βρίσκεται σε οικισμό υφιστάμενο πριν το 1923 (όχι παραδοσιακό).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχε σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας ή από τη διαθήκη ορίστηκε το τμήμα των 327?

Ποιός είναι ο κανόνας στους όρους δόμησης του οικισμού?Πόσα αυτοτελή οικόπεδα υπήρχαν?Από πότε υφίστανται?Τί διαστάσεις-πρόσωπο έχουν τα ''διαρετά τμήματα''?

 

Μήπως θα ήταν καλύτερα να απεθυνθείς σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σου face 2 face,να κοιτάξει κ τους τίτλους κ να σε κατατοπίσει υπεύθυνα?

Link to comment
Share on other sites

Με αλλα λογια, υπαρχουν παραμετροι που επηρεαζουν την ορθοτητα μιας απαντησης στο θεμα που δεν ειναι ευκολο να εξεταστουν μεσα απο εδω.. Καλυτερα ειναι να ακουσεις τη συμβουλη του συναδελφου και να βρεις ενα μηχανικο εμπιστοσυνης και κατα προτιμηση ντοπιο ωστε να κοιταξει το θεμα και να δωσει υπευθυνη απαντηση σε οποιο ερωτημα..

Link to comment
Share on other sites

To οικόπεδο των 327 τ.μ. έχει διαστάσεις 26 x 12,6, έχει πρόσωπο 26 μ σε επαρχιακή οδό. Συνολικά το οικόπεδο έχει διαστάσεις 40 x 12,6 με 40 μ πρόσωπο στην ίδια επαρχιακή οδό.

 

Ο συντελεστής δόμησης είναι:

1,6 στα πρώτα 100

0,8 στα δεύτερα 100

0,6 στα υπόλοιπα

Η κάλυψη είναι 0,7

Έχω απευθυνθεί σε μηχανικό της περιοχής αλλά και αυτός μπλέχτηκε γι αυτό ήθελα και μία δεύτερη γνώμη.

Αν θεωρηθεί το οικόπεδο ενιαίο η υπάρχουσα δόμηση υπερκαλύπτει τη δόμηση που επιτρέπει ο συντελεστής και έτσι δε μπορώ να χτίσω τπτ, ενώ αν θεωρηθούν και τα δύο αυτοτελή δεν έχω πρόβλημα.

 

Η διαθήκη αυτή βασίστηκε σε παλαιότερη διαθήκη που είχε έναν μόνο αποδέκτη ο οποίο τα κληροδότησε σε μας τους δύο. Τα οικόπεδα μαζί με την οικία υφίστανται από το 1905 περίπου. Λογικά πριν από τη διαθήκη ήταν εννιαίο και τώρα συστάθηκε η κάθετη.

Ευχαριστώ πολύ για τν απάντηση!

Link to comment
Share on other sites

Οροι δομησης του οικισμου???

 

edit: Αναφορικα με τις γνωμοδοτησεις του ΥΠΕΧΩΔΕ προσωπικα δεν γνωριζω κατι, αλλα αν δεν δουμε την περιπτωση και το σκεπτικο τους οπως καταλαβαινεις δε μπορουμε να εχουμε αποψη.. Εκτος αν γνωριζει κατι καποιος αλλος συναδελφος..

Link to comment
Share on other sites

Λογικά πριν από τη διαθήκη ήταν εννιαίο και τώρα συστάθηκε η κάθετη.

Ευχαριστώ πολύ για τν απάντηση!

 

Έγινε σύσταση καθέτου λοιπόν....

 

Το οικόπεδο είναι ΕΝΑ(άσχετα από τα διαρετά του τμήματα),άρα κ η δόμηση που του αντιστοιχεί,αν έχει υπερκαλυφθεί από την άλλη οικοδομή έχει αναλωθεί ήδη,οπότε στο δικό σου τμήμα δεν απομένει κάτι....

΄

Κοίτα μήπως θα μπορούσες να κατατμήσεις.Γι αυτό σε ρώτησα κ για τον κανόνα αρτιότητας.Π.χ. πόσα τ.μ. κατά κανόνα (όχι κατά παρέκκλιση) ορίζονται για τον οικισμό για άρτια οικόπεδα?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον ήδη η δόμηση είναι πέραν του δέοντος .... δεν μπορείς να το κατατμήσεις.

Προσευχήσου για σεισμό.... να πέσει το σπίτι (χωρίς να είναι κανείς μέσα) και τότε θα μπορέσεις να χτίσεις σε αυτό το τμήμα που έχεις.

 

Υ.Γ : Η διαθήκη πότε συντάχθηκε??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.