Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι ισχύει για όσα αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί από το 2011 και μετά


Engineer

Recommended Posts

1 ώρα πριν, Arche said:

... οικοδομή έχει εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης που της αναλογεί και ας πούμε πως ο ιδιοκτήτης το 2014 έφτιαξε σε ένα κατάστημα ένα αυθαίρετο πατάρι, πως να το νομιμοποιήσει?..

 

6 λεπτά πριν, Arche said:

Δεν ξέρω αν τις έχει τις προϋποθέσεις....

κάπου δεν σε καταλαβαίνω....

αφού γράφεις "έχει εξαντλήσει Συντελεστή Δόμησης" πως δεν ξέρεις?

Εξ ορισμού έτσι όπως το γράφεις ΔΕΝ έχει....

 

Link to comment
Share on other sites

θα σου εξηγήσω φίλε Διδώνη τι σκέφτομαι.. Μήπως λόγο ΝΟΚ, καθώς πιά ισχύουν, διαφορετικοί όροι δόμησης στο ακίνητο. Μήπως, δηλαδή, αν έβγαινε η άδεια σήμερα, θα μπορούσαν να χτιστούν περισσότερα μέτρα στην οικοδομή. Μήπως θα μπορούσα να στηριχτώ σε κάτι τέτοιο, δεν τα ξέρω όλα όσον αφορά την νομοθεσία, δεν ξέρω αν γίνεται, κάπως έτσι όπως το σκέφτομαι,  με κάποιο τρόπο?...  απλά κάποια ώρα που το σκέφτηκα.... έλεγα μήπως υπάρχει κάποια ευνοική μεταχείριση, μήπως τώρα με τον ΝΟΚ επιτρέπεται πατάρι, (σοφίτα) στον όροφο αυτόν που βρίσκεται το μαγαζί?
Φιλικά
και ευχαριστώ προκαταβολικά 

 

ξέρω πως δυσκολεύεστε με την δουλειά και δεν έχετε τον χρόνο να απαντήσετε απλά όταν θα έχετε λίγη ώρα, μπορείτε να μου πείτε αν σε οικοδομή που βγήκε η άδεια της το 97 κοντά στον Δήμο Αθηναίων, μπορεί τώρα με τον ΝΟΚ να επαναυπολογιστεί η δόμηση που έχει χτιστεί στο ακίνητο με ΝΟΚ ώστε να προκύψουν κάποια μέτρα να κάνω ένα μικρό, 15τμ σε ένα ισόγειο μαγαζί??

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Αυθαίρετη αλλαγή διαστάσεων παραθύρων και αντικατάσταση λωρίδας τοίχου με υαλοτουβλο (κανονικό, όχι ανοιγμένο) σε κοινό όριο, τι πρόστιμο ανέγερσης έχει; Με άδεια νομιμοποίησης δεν επιβάλλεται πρόστιμο διατήρησης, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, littlejulie said:

...λωρίδας τοίχου με υαλοτουβλο (κανονικό, όχι ανοιγμένο) σε κοινό όριο,...

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά τι αυθαιρεσία έχει, το πιο πιθανό όμως είναι να σας υπολογίσει την αξία της αυθαιρεσίας με αναλυτικό προϋπολογισμό αφού δεν έχεις υπερβάσεις ΣΔ, ΣΚ κλπ

και αν είναι μικρό το πόσο αν κατάλαβα καλά να σας πάει με το ελάχιστο (νομίζω 500€) + φυσικά 1/2 ανά έτος διατήρησης με βάση την ημερομηνία που θα προσδιοριστεί ότι έγινε η αυθαιρεσία μέχρι να αφαιρεθεί με νόμιμες διαδικασίες. 

Ενδεχόμενα ο ιδιοκτήτης να έχει και Ποινικό Δικαστήριο και να ΄φαει από τον την Πρόεδρο 20 μέρες με εξαγορά.

+ φυσικά τα κοστολόγια για εσένα ως Μηχανικός και ενδεχόμενα δικηγόρο 

* * * * 

On 25/10/2022 at 5:06 ΜΜ, Arche said:

.... βγήκε η άδεια της το 97 κοντά στον Δήμο Αθηναίων, μπορεί τώρα με τον ΝΟΚ να επαναυπολογιστεί η δόμηση που έχει χτιστεί στο ακίνητο με ΝΟΚ ώστε να προκύψουν κάποια μέτρα να κάνω ένα μικρό, 15τμ σε ένα ισόγειο μαγαζί??

Μπορείς να το ξανά υπολογίσεις με βάση τον ΝΟΚ και αν ναι ή όχι έχουν κάνει και υπερβάσεις αυθαίρετες αλλά θα πρέπει να βγει ότι έχεις υπόλοιπο Συντελεστή Δόμησης.

Όμως αν δεν είναι όλο το κτίριο ένας ιδιοκτήτης και το κατάστημα που θες να κάνει προσθήκη πατάρι είναι διηρημένη ιδιοκτησία πως θα αποκτήσει όλο τον υπόλοιπο Συντελεστή αυτό και όχι όλοι?

Επικουρικά αν υπάρχει και υπόγειο κάτω από το κατάστημα το πατάρι θα απαιτήσει νέα στατική μελέτη για όλο το κτίριο

 

και ναι.... τώρα το είδα και σου γράφω και μάλλον θα πέταξε το πουλάκι ......(που και να ήθελε να πετάξει δεν μπορούσε)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

με ευχαρίστησες, και κάλυψες με την απάντηση σου,  μπορώ να πω, και το ήξερα ότι το έργο είναι και παραμένει δύσκολο. Και στην περίπτωση που θα εξασφάλιζα λίγα μέτρα αν μπορούσα να αφαιρέσω τα κλιμακοστάσια από την δόμηση όπως είχε υπολογιστεί με τον ΓΟΚ 85, ΝΑΙ πάρα πολύ σωστά το είπες!, τα μέτρα που θα κερδίζαμε θα άνηκαν στον καθένα ανάλογα με το ποσοστό του, βέβαια είναι μια μεγάλη πολυκατοικία με αρκετές ιδιοκτησίες οπότε τα τμ που θα αντιστοιχούσαν στον πελάτη με το δικό μου μαγαζί μπορεί να μην έφταναν να κάνω το πατάρι που θέλω. Και την προσθήκη δόμησης στο δώμα καθώς ο άνθρωπος αυτός διατηρεί το δικαίωμα υψουν, την αποκλειστική χρήση ταράτσας με χιλιοστά, εννοείται φυσικά ότι πιο πουλί πέταξε δεν το έχω κατάλάβει.. 🤔

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.