Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ


G_PAP

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις μήπως μπορέσετε και με βοηθήσετε περισσότερο προκειμένου να βγάλω άκρη με το ερωτηματολόγιο. Ανοίγω ένα καφέ/take away στην Πάτρα όπου θέλω εκτός από λιανική πώληση καφέ στο χέρι να κάνω και άλεση καφέ χύμα κατά παραγγελία πελάτη. Από τον δήμο μου είπαν ότι αρμόδια γι αυτό το θέμα είναι η διεύθυνση ανάπτυξης της περιφέρειας. Πήγα το πρωί και μου έδωσαν να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να δουν αν δεν χρειάζομαι κάποια ειδική άδεια γι αυτό που θέλω να κάνω και παίρνω απλά απαλλαγή. Τώρα ένα από τα σημεία που έχω κολλήσει στο ερωτηματολόγιο, αφορά τον μηχανικό εξοπλισμό, όπου με ρωτά:

1) συνολική κινητήρια ισχύς των μηχανημάτων, που σχετίζονται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία (kW)
2) συνολική θερμική ισχύς των μηχανημάτων που σχετίζονται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία (kW)
3) συνολική κινητήρια και θερμική ισχύς των μηχανημάτων προστασίας περιβάλλοντος (kW)
4) συνολική κινητήρια και θερμική ισχύς των μηχανημάτων που δε σχετίζονται άμεσα με την παραγωγική διαδικασία (π.χ μηχανήματα πυρόσβεσης, εξυπηρέτησης κτιρίων, κλιματισμού κλπ)

Πως ακριβώς υπολογίζω την κινητήρια ισχύ, θερμική ισχύ καθώς και τα δύο μαζί ;


Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας !

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα 

Αν τον καφέ που θα αλέθεις τον πουλάς λιανική (αυτό καταλαβαίνω από το μήνυμά σου) τότε δεν εμπλέκεται η Δ/νση ανάπτυξης της περιφέρειας. 

Θα πρέπει να απευθυνθείς στην οικονομική υπηρεσία του δήμου σου και να τους πεις πως θα πουλάς λιανικώς, αν πράγματι αυτό σκοπεύεις. Η «άδεια» που χρειάζεσαι είναι αυτή του ΚΥΕ, με τήρηση και των υγειονομικών όρων της παράλληλης δραστηριότητας της άλεσης (π.χ. διαχωρισμός χωρών). 

Καλυτερα να απευθυνθείς σε μηχανικό απο τώρα καθώς ούτως ή άλλως αυτό θα είναι απαραίτητο στην πορεία.

Τι μηχανολογικό εξοπλισμό θα έχεις;

Link to comment
Share on other sites

Να εξετάσεις μήπως αυτό που σε καλύπτει είναι το καφεκοπτείο (ΚΥΕ). Όσο για την ισχύ καλύτερα θα ήταν να δει κάποιος μηχανολόγος τα μηχανήματα, μπορείς να ρωτήσεις και τον προμηθευτή των μηχανημάτων (ψηστήρι, μύλος κ.λπ.,)

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, G_PAP said:

Πήγα το πρωί και μου έδωσαν να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να δουν αν δεν χρειάζομαι κάποια ειδική άδεια γι αυτό που θέλω να κάνω και παίρνω απλά απαλλαγή.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή όταν συμπληρώσετε εσείς την ισχύ των μηχανημάτων την ευθύνη την έχετε εσείς και μόνο, ζητήστε τη βοήθεια κάποιου μηχανολόγου από την περιοχή σας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.