Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηκοτομή


Recommended Posts

Συνάδελφε είναι απαραίτητες γιατί πέρα από τις προδιαγραφές της χώρας μας αλλά και τις διεθνείς υπάρχουν οι κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής οι οποίο πρέπει να ακολουθούνται.

 

Μπορώ να σου αναφέρω πάρα πολλούς λόγους για τους οποίους απαιτείται να δουλεύει κανείς παράλληλα την ορ/φια και τις μηκ/μες κατά τη μελέτη ενός δικτύου υπό πίεση. Ο πιο σημαντικός είναι ότι έχεις μπροστά σου αποτυπωμένη την εικόνα του έργου που μελετάς.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, συμφωνώ απόλυτα ότι με τις μηκοτομές η μελέτη του δικτύου είναι ολοκληρωμένη. Στα δίκτυα υπο πίεση πολλοί μηχανικοί αποφεύγουν να κάνουν μηκοτομές λόγω κόστους και χρόνου χωρίς αυτό το γεγονός να επηρεάζει την ορθότητα των υδραυλικών υπολογισμών των αγωγών. Στους υπολογισμούς άλλωστε ενός δικτύου ύδρευσης (μέθοδος Cross) δεν υπεισέρχεται πουθενά η κλίση των αγωγών. Θέλω να δικαιολογήσω περισσότερο την άποψη του “Lakis Bidis” και κάποιων ΤΥΔΚ που δεν ζητάνε μηκοτομές στα δίκτυα υπο πίεση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Υπάρχουν κάποια όρια στην ακτίνα καμπυλότητας του τόξου στρογγύλευσης;

Το Η σε εφαρμογές τις σχολής το παίρναμε περίπου 2500μ, αν το ρίξω στα 1000 ή 500 μ. σε επαρχιακό υπάρχει θέμα;

Link to comment
Share on other sites

φυσικα.δεν μπορεις να κανεις οτι θες.για ολη την μελετη (οριζοντιογραφικα-μηκοτομικα-διατομες κλπ) πρεπει να εισαι συμφωνος με ΟΜΟΕ(εχει πολα τευχη-δες να τα βρεις-θελει διαβασμα αλλα δεν γινεται διαφορετικα)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο σ αυτά που λες parist....ωστόσο αν θες kasvan μπορώ να σου στείλv με email μερικές μηκοτομές ύδρευσης,αποχέτευσης και οδοποιίας για να δείς τι είναι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ αλλά έχω κάνει αρκετές μελέτες για υδραυλικά έργα. Μάλλον σε κάποιον άλλον απευθύνεσαι...

Link to comment
Share on other sites

Από ότι είδα στο τεύχος 3 του ΟΜΟΕ - Χ, γίνεται λόγος για δρόμους κατηγορίας Α και Β με ελάχιστη τιμή του Ηw 1350μ. κοίλων κατακόρυφων καμπυλών. Τι γίνεται με τις οδούς μικρότερης κατηγορίας;

(Μία οδός που ξεκινάει μέσα από ένα οικισμό και οδηγεί εκτός οικισμού σε επαρχιακό δρόμο χαμηλού φόρτου κυκλοφορίας, σε ποιά κατηγορία θα την εντάσσατε, με βάση τις περιγραφές του πίνακα του ΟΜΟΕ; )

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη kasvan για το παραπάνω...γράφτηκε εκ παραδρομής το όνομα σου.

 

Απευθυνόμουν στον συνάδελφο που δημιούργησε το post. και πάλι συγνώμη.......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.