Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξοικονομώ-Αδυναμία εγκατάστασης αερίου


Defi

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας,

έχω ενταχθεί στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020 και έχω ξεκινήσει τις παρεμβάσεις (κουφώματα, ηλιακός, αέριο και air condition) εδώ και ενάμιση χρόνο.

Αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:

Ανέθεσα σε έναν μηχανικό να τρέξει το πρόγραμμα και να βρει τα συνεργεία λόγω έλλειψης χρόνου (παράλληλα τον έβαλα και σύμβουλο μηχανικό στο πρόγραμμα). Τα προβλήματα ξεκίνησαν με το αέριο και τον εγκαταστάτη που μου έφερε. Δεν θα σας κουράσω με όλες τις κακοτεχνίες του υδραυλικού-εγκαταστάτη (στον οποίο είχε ανατεθεί παράλληλα με τις εργασίες του εξοικονομώ και η ανακαίνιση του μπάνιου καθώς και τα υδραυλικά της κουζίνας) και θα πω μόνο για το αέριο. Καθυστέρησε να γίνει η αίτηση στην εταιρεία διανομής (πήρε σχεδόν ένα χρόνο) και έγινε αφού ρωτήσαμε τι γίνεται με το αέριο και ο  μηχανικός αναρωτήθηκε με τη σειρά του και εν συνεχεία αντιλήφθηκε ότι η αίτηση δεν έιχε γίνει.......... Παράλληλα ο εγκαταστάτης έκοψε τις σωληνώσεις από την κεντρική θέρμανση, πέρασε στο σπίτι εξωτερικές σωλήνες και αντικατέστησε όλα τα παλιά σώματα με καινούρια. Παράλληλα ήρθε και η σύμβαση με την εταιρεία διανομής αερίου, την υπογράψαμε και περιμέναμε την αυτοψία του εργολάβου της εταιρείας. Ο μηχανικός μας ενημέρωσε (γιατί μάλλον τότε το κατάλαβε Σεπτ 2022) ότι λόγω της εγκατάστασης του αερίου απαιτείτα και η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Για να βγάλει όμως την άδεια μικρής κλίμακας έπρεπε να γίνει μια "μικρή τακτοποίηση", όπου και πληρώσαμε το αντίστοιχο παράβολο 250ευρώ. Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην εταιρεία και υπό το άγχος της λήξης του προγράμματος (τέλος Οκτ 2022) καταφέραμε να έρθει ο εργολάβος όπου μας ενημέρωσε αμέσως (με το που είδε την πολυκατοικία) ότι αέριο δεν μπαίνει (δεν γίνεται τεχνικά). 

Το ερώτημα τώρα είναι τι κάνω; Καταρχήν έχει τρυπηθεί όλο το σπίτι και έχουν περαστεί σωλήνες που μάλλον θα χρησιμοποιηθούν για να κρεμάσω κάδρα.....

Μπορώ να μετατρέψω την εγκατάσταση σε κάτι άλλο; Τί άλλο μπορώ να κάνω ώστε το σπίτι να μην μείναι χωρίς θέρμανση;

Επίσης τρέμω για το κλείσιμο του προγράμματος. Ο μηχανικός με διαβεβαιώνει ότι με τον ηλιακό, τα αλουμίνια, τις τέντες και τα air-condition ανεβαίνω τις απαιτούμενες 3 κατηγορίες (βέβαια έχει πλέον χαθεί κάθε εμπιστοσύνη στο μηχανικό, αισθάνομαι ότι με έχει κρεμάσει τελείως......για τον εγκαταστάση δεν το συζητάω).

Δεν ξέρω από που να το πιάσω.......

Σας ευχαριστω πολύ!

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω οτι ο μηχανικός που επιλέξατε για τα συνεργεία, είναι πολιτικός μηχανικός, που δεν γνωρίζουν ποιες διαδικασίες απαιτούνται για εγκατάσταση φ. αερίου.

Δεν λέτε όμως γιατί ο ο εργολάβος είπε δεν γίνεται τεχνικά (θα ήθελα πολύ να μάθω το λόγο...μήπως το δίκτυο είναι μακρυά απο την κατοικία?)

 

Τέλος πάντων...αν γίνεται βάλτε φιάλες υγραερίου.

 

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, dib said:

Υποθέτω οτι ο μηχανικός που επιλέξατε για τα συνεργεία, είναι πολιτικός μηχανικός, που δεν γνωρίζουν ποιες διαδικασίες απαιτούνται για εγκατάσταση φ. αερίου.

Δεν λέτε όμως γιατί ο ο εργολάβος είπε δεν γίνεται τεχνικά (θα ήθελα πολύ να μάθω το λόγο...μήπως το δίκτυο είναι μακρυά απο την κατοικία?)

 

Τέλος πάντων...αν γίνεται βάλτε φιάλες υγραερίου.

 

Όπα Όπα να μην το συνεχίσω. 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, τι σημαίνει το "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ"?

Σίγουρα ο λόγος δεν είναι πως το δίκτυο είναι μακρυά αφού για αυτό δεν απαιτείται αυτοψία....

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και πάλι,

σχετικά με το τεχνικό ζήτημα: Το πρόβλημα δεν είναι ότι το δίκτυο είναι μακριά (το σπίτι είναι στο κέντρο της Αθήνας).

Δεξιά και αριστερά της εισόδου της πολυκατοικίας βρίσκεται μαγαζί (με μεγάλη τζαμαρία και στα δύο). Κατά μήκος της εισόδου και των 2 μαγαζιών υπάρχει κουραγκλέ και δεν μπορούν να βρουν σημείο να περάσει το αέριο. Ο εργολάβος επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και μετά από επιμονή δική μας ήρθαν αυτοψία από την εταιρεία διανομής. Μου επιβεβαίωσαν ότι είναι τεχνικά δύσκολο αλλά συναισθανόμενοι την απόγνωσή μας (κόψιμο από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας, περαμένες εξωτερικές σωληνώσεις σε όλο το σπότι, νέα σώματα, φρεσοβαμένο το σπίτι και παράλληλα στο εξοικονομώ) προσπάθησαν να βρουν μια λύση. Οι μόνες πιθανές θέσεις κατά αυτούς ήταν ή αριστερά της εισόδου στο τελείωμα του αριστερού μαγαζιού όπως όμως είχαν μια επιφύλαξη γιατί έπεφταν σε ένα δέντρο που ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο ή δεξιά της εισόδου στο τελείωμα του δεξιού μαγαζιού. Τελικά εισηγήθηκαν θετικά για την δεξιά θέση. Ο εργαλάβος όμως επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας και δήλωσε κώλυμα. Αυτή τη φορά επικαλέστηκε ότι θα βγει σε αυτό το σημείο αλλά για να φτάσει στην είσοδο θα πρέπει να περάσει πάνω από το μαγαζί (όπου όπως είπα έχει τζαμαρία) και θα πρέπει να περάσει ψηλά (κάτω από το μπλακόνι το 1ου ορόφου). Επικαλέιται λοιπόν ότι το ύψος είναι πάνω από 3m (όπου επιτρέπευαι η εργασία με σκάλα) και δεν μπορεί να το κάνει. Σε ερώτηση περί χρήσης σκαλωσιάς ή καλαθοφόρου (με δικά μας έξοδα) ήταν αρνητικός.

Οπότε το σημείο που υπέδειξε η εταιρεία δεν τον βολεύει.

Μια άλλη λύση θα ήταν να γίνει ένα τοιχίο στο υπόγειο (κατασκευή δική μας) αλλά θα πρέπει να διερευνήσω με έναν πολ μηχ αν γίνεται (τεχνικά αλλά και νομικά σε σχέση με τον ιδιοκτήτη του υπογείου και την υπόλοιπη πολυκατοικία). Επίσης σε αυτή την περίπτωση δεν είσαι πάλι σίγουρος ότι θα συναινέσει ο εργολάβος της εταιρείας διανομής.

Ψαχνω λοιπόν εναλλακτικές λύσεις....Σας έχει ξανατύχει κάτι παρόμοιο;

Οι μπουκάλες είναι επιλέξιμες από το εξοιικονομώ; Επίσης μπαίνουν στο μπαλκόνι; Μου ακούγεται λίγο επικίνδυνο.....

 

 

Ευχαρσιτώ πολύ

 

 

Link to comment
Share on other sites

μάλλον πρέπει να αλλάξετε "εργολάβο"...

το ότι το ύψος είναι πάνω από 3 μέτρα είναι δικό του ψυχολογικό θέμα... όχι σοβαρό τεχνικό θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Ο εργολάβος είναι της εταιρείας διανομής αερίου, δεν είναι δικός μας.Πως να τον αλλάξω;

Είναι ανένδοτος με το ύψος για λόγους ασφαλείας. Κάνουν ότι φτάνουν με σκάλα....μου είπε....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.