Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μαρμάρινες μετώπες μπαλκονιών


ThanaSsiS

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος σας, αν υπάρχει κάποια διάταξη η οποία να επιβάλει οι μαρμάρινες μετώπες των μπαλκονιών να είναι στηριγμένες με μηχανικά μέσα και όχι με λάσπη.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλουν να σου επιβάλλουν να τις στηρίξεις με μηχανικά μέσα θα σου πουν το κλασικό "σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης".

Θεωρώ όμως ότι σωστά θα σου πουν γιατί μετά από 30-40 χρόνια το πολύ κάποια απ' αυτές θα ξεκολλήσει και θα πέσει, ελπίζουμε όχι σε κεφάλι.

Link to comment
Share on other sites

Σε διαμέρισμα φίλου μου στη Θεσσαλονίκη, πάνω από 30 ετών, έπεσε η μαρμάρινη πλάκα από το μπαλκόνι και ακούστηκε σαν έκρηξη!! Ήταν τυχεροί που δεν έπεσε σε κανένα κεφάλι!! Γι' αυτό αφήστε τη λάσπη και βάλτε στηρίγματα, τα οποία θα μπορείτε να επιθεωρείτε/αντικαταστήσετε όταν χρειαστεί.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει τεχνική ορθομαρμάρωσης, με στηρίγματα (όχι σκέτα ατσαλάκια, προς Θεού). Ψάξε σε τεχνικά περιοδικά και περιοδικά κατασκευών.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η ερώτηση έγινε γιατί μου ζητήθηκε να κάνω μια τεχνική έκθεση για κάποιες μαρμάρινες μετώπες μπαλκονιών σε μία πολυκατοικία 30 ετών στην οποία μερικοί ένοικοι πιστεύουν οτι είναι επικίνδυνες και χρήζουν αντικατάστασης. Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να είναι έτοιμες να φύγουν, αλλά θέλω να βεβαιωθώ οτι δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο γι'αυτές τις κατασκευές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.