Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση σε οικόπεδο εν μέρει εντός οικισμού.


Recommended Posts

giorgosv

ζητησε του την μεριδα απο το υποθηκοφυλακειο για να σιγουρευτεις αν εχει συμβολαιο.

επισης για το δευτερο θα σε συμβουλευα να μην το κανεις.

υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο μελλοντικα να το βρεις μπροστα σου(μπορει σε 4 ή 5 ή 10 χρονια).

που ξερεις οτι αυτος δεν θα το πουλησει και δεν θα το παρει ενας αλλος και να σε κυνηγαει μετα?

αυτες οι περιπτωσεις που λες ειναι σαν φυτευεις μια ναρκη και να περιμενεις ποτε θα σκασει.

εξαλλου " εκ της απομακρυνσεως του ταμειου ουδεν λαθος αναγνωριζεται" και αυριο

μεθαυριο, ακομα και αυτος ο ιδιος ο ιδιοκτητης θα ριχνει την ευθυνη σε σενα.

εγω θα λεει δεν ηξερα, μηχανικος ειμαι? ο μηχανικος φταιει.

ακουσε με και δεν θα χασεις

 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Το δεύτερο εννοείς το να τραβήξω το όριο του οικισμου?Αυτό δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα αν η μετακίνηση είναι στα πλαίσια της εκτίμησης του μηχανικού διότι το όριο προσδιορίζεται γραφικά από το απόσπασμα του χάρτη οικισμου.Αν μας δίνανε συν/νες των ορίων να πω εντάξει αλλά έτσι όπως γίνεται κάθε ένας που θα πάει να το εφαρμόσει θα το εφαρμόσει διαφορετικά.Θα μου πείς το απόσπασμα λέει π.χ. κορυφή 1: 100 μέτρα από διασταύρωση κλπ. αλλά και πάλι είναι σχετικό πως μετράει ο καθένας.

Όλα αυτά φυσικά αμα μιλάμε για πόντους,όχι για πολλά μέτρα.

Αυτή βέβαια είναι μια λύση την οποία δεν θα προτείνω.Η λύση με την χρησικτησία νομίζω είναι η πιό ασφαλής.Σωστό και το σχόλιο να φανούν 2 διαφορετικοί αρχικοί ιδιοκτήτες,συμφωνώ απόλυτα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Γιώργη,

Νέος είσαι (όπως είπες) στο επάγγελμα.

Μην αρχίζεις με "παιγνίδια" στην εκτίμηση της θέσης του ορίου οικισμού. Ως ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ να το προσδιορίσεις επί του εδάφους με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια που μπορείς!!!!

Μην υποκύπτεις στις ορέξεις του κάθε Αμόρφωτου ή Μορφωμένου πελάτη σου, ο οποίος πολλές φορές μπορεί να αυτό που σου προτείνει να το ΞΕΡΕΙ ΉΔΗ ότι είναι παράνομο και ψάχνει τον ΑΔΑΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ (συνήθως νέο και ωραίο) που θα διαθέσει, εν αγνοία του, τη σφραγιδούλα του στα συμφέροντά του.....

Καλύτερα να χάσεις 500 ευρώ σήμερα, παρά να σε τρέχουν αύριο μεθαύριο....

Link to comment
Share on other sites

επισης να πω γιωργη

οτι τα ορια του οικισμου δεν προσδιοριζονται γραφικα οπως ειπες.

το καθε ενα απο αυτα ειναι ενα σημειο.

π.χ. η νοτιοδυτικη γωνια οικιας ταδε ειναι συγκεκριμενο σημειο

επισης συγκεκριμενο σημειο ειναι η αποσταση π.χ. 100μ απο την διασταυρωση δυο δρομων, μιας και την αποσταση ξεκινας να την μετρας απο την τομη των δυο αξονοδιασταυρωσεων και συνεχιζεις να την μετρας πανω στον αξονα του δρομου που ακολουθεις.

στις πλειστες των περιπτωσεων λοιπον ειναι συγκεκριμενα σημεια που σε οριακες περιπτωσεις σαν και την δικη σου, θα παρεις το ταχυμετρο σου και θα πας να τα χτυπησεις

και οχι να τα βαλεις γραφικα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σας και γενικά δεν υπογράφω μπαλαμούτια (έχω δει συναδέλφους να κάνουν σημεία και τέρατα-ιδίως αρχιτέκτονες!!) αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση και με τον τρόπο που ορίζει ο χάρτης του οικισμού τα σημεία εκτιμώ ότι γίνεται..αλλά δεν θα το κάνω.Παρεπιπτόντος κλείνω 5ετία και ασχολούμαι 2 χρόνια (με μια διακοπή 6 μηνών πρόσφατα) με τοπογραφικά.

Link to comment
Share on other sites

giorgosv συμφωνώ απόλύτα με τους προλαλήσαντες grtopo και gior 35. ;Exω παρατηρήσει το φαινομενο να μπαίνουν στο γραφείο ορισμένοι που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα ότι δεν έχουν συμβόλαια και άλλα πολλά και σου ζητάνε και τάζουν διάφορα πράγματα μόνο και μόνο για να τους υπογράψεις κάτι που μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα όχι μόνο απένατι στις αρχές αλλά και στον κοινωνικό περίγυρω (που ίσως είναι το χειρότερο), προσωπικά έκανα πέρσι το καλοκαίρι ένα τοπογραφικο που είχε κάτι λυόμενες κατασκευές τις πλάκας μέσα, ο ιδιοκτήτης ζήτησε να μην τις δείξω, ενέδωσα καθότι ιδιαίτερα ευκολόπιστος θέλησα να τον εξυπηρετήσω. Το τοπογραφικό κατέληξε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου. Ο ένας και μοναδικός μηχανικός του δήμου είναι κολλητός μου και μου σφύριξε ότι στην ιδιοκτησία έχει γίνει αυτοψία από την πολεοδομία και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ανέγερσης διατήρησης. Πήρα τηλέφωνο επιτόπυ τον ιδιοκτήτη και άκουσε του κόσμου τα μπι......κια, ζήτησε συγγνώμη και φυσικά έγινε η ανάλογη προσαρμογή του τοπογραφικού. Το ερώτημα είναι τι θα γινόταν εαν δεν είχα κάποιον να μου πει την πατάτα που είχα κάνει. Οσόν αφορά τα όρια οικισμού απ'οσο ξέρω αυτά είναι σταθερά εύκολο να εντοπιστούν (οικία τάδε) και να οριστούν πάνω στο τοπογραφικό σου γεγονός που καθιστα το ανθρώπινο σφάλμα και το σφάλμα οργάνου να μην επιτρέπει αποκλίση τις τάξεως των μερικών εκατοστών. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Οχι και εκατοστά ρε πεδια μη τρελαθούμε ,εδώ στην πράξη εφαρμογής και έχει διαφορά οχι στα αποσπάσματα οικισμών που πολλές φορές γράφει στροφή-διαστάυρωση-εκεί που έδενε την κατσίκα του ο γιώργης .

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον στην περιοχή μου, όλα τα όρια οικισμών μπορείς να τα εντοπίσεις με απόλυτη ακρίβεια γιατί είναι γωνίες σπιτιών, δεν έχω κανένα λόγω να αμφισβητήσω συνάδελφο που αντιμετωπίζει διαφορετική περίπτωση από αυτή που ισχύει στον τόπο που εργάζομαι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Γιατί πρέπει να έχεις στο εντός οικισμού τμήμα την αρτιότητα.

 

Όταν ένα ακίνητο εν μέρει εντός οικισμού, έχει στο εντός τμήμα, λιγότερο απο την αρτιότητα τότε θεωρείται εν μέρει οικισμού και μέρος από το εκτός οικισμού, τόσο οσο απατείται για να συμπληρωθεί η αρτιότητα. Σωστά;

 

Η απάντηση σου, έχει να κάνει μόνο στην περίπτωση που γίνεται κατάτμηση;

Link to comment
Share on other sites

η διάταξη για τα τεμνόμενα αφορά τα οικόπεδα όπως υφίσταντο κατά την έκδοση της απόφασης καθορισμού του οικισμού, και η Πολεοδομία πρέπει να ζητάει συμβόλαια, άρα μαγειρέματα με μεταγενέστερες συνενώσεις ή κατατμήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλους μπελάδες

Link to comment
Share on other sites

σε οικισμό κάτω των 2000 με αρτιότητα 1000 τμ που έχουμε ακίνητο 6.000 τμ με 400 τμ εντός οικισμου και τα υπόλοιπα 5.400 τμ εκτός οικισμού, δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση σε ένα ακίνητο 400 τμ εντος + 600 εκτος και σε ένα ακίνητο 5.000 τμ εκτός οικισμού;

 

επομένως αυτό το ακίνητο αναγκαστικά θα μεταβιβασθεί στο μέλλον αυτούσιο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.