Μετάβαση στο περιεχόμενο

''Νομιμοποίηση'' - Τακτοποίηση Η/Χ και υπογείων...


HORiON

Recommended Posts

επειδή εγω δούλευα χρόνια δίπλα σε σπεκουλαδόρους, σας λέω ότι σπίτι 1,90 δεν θα δούμε ποτέ. Απλά δεν πουλιέται.

 

Στη γιουγκοσλαβία που είναι 50 χρόνια πίσω και έχω άποψη, φτιάχνουν διαμερισματα 2,50 ύψος - απλά για τριμελή οικογένεια εκεί που στο ελλαντα έχουμε 90 έως 120 μετρα, εκεί πουλάνε 60αρια.

 

@ myri

 

μα ο κλειστός η/χ σαν "προδιαγραφή" ήταν μια χαρά δωμάτιο. Αυτό ήταν και το πρόβλημα. Αύτό που κέρδιζε κάποιος (1 επιπλέον δωμάτιο) ήταν πολύ σημαντικό σε σχέση με το μηδενικό ρίσκο (έλεγχος? ποιός έλεγχος?).

 

Είπαμε για τον όγκο, θα δούμε πάλι εκτρώματα όπως σας είπα ότι έχω δει και στο Τόκυο που κάνουν μόνο όγκο. Αλλά μιλάμε για τον έλεγχο, γιατί τα ρομαντικά που έχουν ακουστεί εδώ περι απόλυτου ελέγχου δεν παίρνουν υποψη την νοοτροπία του αγοραστή. Με το που θα στριβει τη γωνία ο ελεγκτής, σε ΟΠΟΙΑ φάση του ακινήτου, θα μπαίνουν μέσα τα μαστόρια για την συνέχεια. Απλά με τον όγκο αυτό "μειώνεται" σαν πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 254
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε σε παρακαλώ μην απαξιώνεις τη γνώμη μου χαρακτηρίζοντάς την ως άρνηση.

 

Το θέμα όμως που θέτω προς συζήτηση είναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...κάτι που δεν φαίνεται να την έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν του το Υπουργείο.Κ όποιος πιστεύει ότι την έχει λάβει,είναι γελασμένος,αφού εκ των πραγμάτων όπως εξήγησα Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ,άσχετα με τις προειδοποιήσεις.Κ με τον όρο ''ΣΥΝΕΧΕΙΑ'',εννοώ πραγματικό σχεδιασμό πόλεων κ χώρων,κ όχι εκ των υστέρω,αφού έχουν ανοικοδομηθεί οι περιοχές.....

 

Επίσης,για τον όγκο κ το χωροταξικό δεν τοποθετήθηκες....γιατί θες να αγνοηθεί τόσο εύκολα?Ποιά είναι η γνώμη σου?

 

Σε ρωτάω προσωπικά,αφού είσαι από τους ελάχιστους υπερασπιστές της ρύθμισης,κ να σου πώ την αλήθεια εμένα με έχεις πείσει.Τα ερωτήματά μου όμως παραμένουν.

 

Την καλημέρα μου.

 

 

Σ' ευχαριστώ για την καλημέρα και την ανταποδίδω.

 

Και τώρα στην ουσία. Αν προσέξεις τα γραφόμενά μου, θα διαπιστώσεις ότι είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις και ποτέ δεν μείωσα κανένα και πολύ περισσότερο τη γνώμη που υποστηρίζει και τη σέβομαι. Αυτό που έγραψα είναι ότι και η πρόταση για τον έλεγχο του όγκου είναι μία άλλη πρόταση, ίσως καλή για τον έλεγχο των οικοδομών, αλλά όχι πρόταση για τη βελτίωση της συγκεκριμένης τροπολογίας και εξακολουθώ να είμαι βέβαιος πως έχεις ιδέες αλλά δεν θέλεις να τις καταθέσεις για να μην θεωρηθεί ότι συμφωνείς με τη φιλοσοφία της τροπολογίας. Αυτό, το καταλαβαίνω.

 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την ανάγκη σωστού σχεδιασμού (χωροταξικού και πολεοδομικού) και τη θέσπιση απλών και λίγων κανόνων δόμησης αλλά δυστυχώς στις κρίσιμες δεκαετίες που πέρασαν, με την ανοικοδόμηση όλης της Ελλάδας, πολύ λίγα έγιναν.

 

Να βάλω μερικά ακόμη σχετικά ερωτήματα. Με ποιά λογική πρέπει να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες δόμησης (ΓΟΚ) στο χωριό που βρίσκεται στον Όλυμπο και έχει σχέδιο πόλης και στην Αθήνα ή την Πάτρα? Με ποιά λογική πρέπει να ισχύει η απόφαση του ΣτΕ ότι ο πολεοδομικός σχεδιασμός (αλλά και ο έλεγχος) περιλαμβάνεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης προκειμένου το ΣτΕ να ελέγχει (μέσω της γνωμοδότησης σε κάθε πδ) το τι συμβαίνει σε όλη τη χώρα? Τα αποτελέσματα αυτής της λογικής τα βλέπουμε καθημερινά. Αλλά νομίζω ότι ξεστράτισα και ανοίγω άλλες πληγές.

 

Λάθος κατάλαβες ότι είμαι υπερασπιστής της τροπολογίας, απλά είμαι ρεαλιστής και βλέποντας μπροστά μου μία πρόταση που πρόκειται σύντομα να γίνει νόμος αγωνιώ να βελτιωθεί όσο γίνεται καλλίτερα ώστε έστω και με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των ΗΧ

Link to comment
Share on other sites

Από 8 Μαίου

Λοιπόν σημειώστε καλά αυτά που θα πω γιατί έχω το κληρονομικό χάρισμα

7. Η καθυστέρηση μπορεί και να οφείλεται στην ιστορία νομιμοποίησης των ημι-υπαίθριων γιατί ως γνωστόν ο ενεργειακός επιθεωρητης είναι τρομερή επινόηση και πρέπει να πιστοποιεί ΟΧΙ ότι λένε τα σχέδια της πολεοδομίας ΑΛΛΑ ότι έχει κατασκευαστεί.

(φυσικά οι παρανομίες θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, όλοι χτίζουν όπως τα σχέδια στην πολεοδομία αλλά μιλάμε για αυτές τις ελάχιστες εξαιρέσεις παρανομίας)

αυτά είδα στον καφέ και τα ταρώ

Από 2 Ιουλίου

Εντάξει, τους "τακτοποίησαν", σηκωθείτε από ντιβάνια, καναπέδες, ξαπλώστρες, αιώρες, σεζ λογκ, πάρτε στυλά, σβύστρες, ξύστρες και ετοιμαστείτε, βουρ για πιστοποίηση στον γερμανό (αφού μόνο αυτός δίνει)

Από 3 Ιουλίου

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=...&artid=4524528

Απόσπασμα από ΤΑ ΝΕΑ:

"Ξεκαθάρισε ότι από το φθινόπωρο θα γίνει... δύσκολη η ζωή για τους ιδιοκτήτες που δεν σπεύσουν να πληρώσουν για να «τακτοποιήσουν» την αυθαιρεσία τους, αφού θα αρχίσει εκτενές σαφάρι ελέγχων ακόμη και πόρτα πόρτα και από την Εφορία."

 

Το φθινόπωρο θα έχει σαφάρι ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ και ξέρετε από ποιους? ε? από την Εφορία?

 

***Πορτα πόρτα το σαφάρι θα γίνει από τους ενεργειακους επιθεωρητές δηλαδή από εμάς***

 

Απόσπασμα από τις προφητείες μου http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=75925&postcount=60

 

Σενάριο 1. ΜΗ νομιμοποίηση ημι-υπαίθριων και λοιπές παρανομίες. Με 1e/m2 τι πιστοποιείς?

α. Τα σχέδια της πολεοδομίας ----------> Συνένοχος σε παρανομίες άλλων με 100ευρώ το σπίτι

β. Την πραγματική κατάσταση--------> Αμα ξαναδεις πελάτη σφύρα μου κλέφτικα

 

Για τις παράνομες προσθήκες ας μη μιλήσω καλύτερα, μυαλό έχει ο καθένας και μπορεί να καταλάβει

 

Σενάριο2. (αρκετα πιθανο). Νομιμοποίηση ημι-υπαίθριων. Πιστοποιεις ΚΑΙ τον ημι-υπάιθριο και μετα:

α. όλα τάλλα νομιμα και δινεις πιστοποιητικο

β. υπάρχουν και άλλες παρανομίες οπότε πας στο Σενάριο 1

 

Τελικά έγινε το Σενάριο 1.5 (ένα και μισό) οπότε ενοποιήστε τα και τα 2 σενάρια για να κανονίσετε τα εισοδηματά σας για τον επόμενο χρόνο

7 Ιουλίου

Διάβασα στην Ναυτεμπορική ότι σήμερα ο υπουργός θα δώσει στην δημοσιότητα τον ΚΕΝΑΚ.

Για να δούμε...

Αν δεν ειμαι εγω προφήτης, τότε ποιος ειναι?

 

επαναλαμβάνω στην νοηματική για όσους έχουν προβλήματα ακοής :

***Πορτα πόρτα το σαφάρι θα γίνει από τους ενεργειακους επιθεωρητές δηλαδή από εμάς***

Link to comment
Share on other sites

γιατί με τον όγκο δηλαδή θα ξαναδούμε κλειστή θέση στάθμευσης

 

Δεν απαντάς στο ερώτημά μου.Το αν θα ξαναδούμε ή όχι κλειστή θέση στάθμευσης,εξαρτάται από το πόσο πωλούνται κ τις ανάγκες στάθμευσης της περιοχής.Εγώ π.χ. με τα 30 χιλιάρικα που αγόρασα κλειστή θέση στάθμευσης,έχω πλέον μία καταστηματάρα που τη νοικιάζω μία χιλιαρούμπα το μήνα,μπορεί κ 2,ενώ σαν θέση στάθμευσης πιάνει περίπου 300 euros.....Με τις ευλογίες του ΥΠΕΧΩΔΕ πλέον,μπορώ να διαρρυθμίσω όπως μου αρέσει το ακίνητό μου,κ να ευχαριστήσω το ΥΠΕΧΩΔΕ που επιτέλους κάνει μάγκα κάποιον μικρό σαν εμένα.

 

Εν πάσει περιπτώσει,αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μου,είναι με τις ευλογίες του Υπουργείου Χωροταξίας,αφού αυτή είναι μία ''ρεαλιστική'' αντιμετώπιση που προτείνει βάσει της έλλειψης ΕΘΝΙΚΟΥ Χωροταξικού....:lol:

 

Aλήθεια,δεν είναι μία επίσης ''ρεαλιστική'' αντιμετώπιση το 1 Υπουργείο να σπάσει σε 3?(Χωροταξίας,Δημοσίων Έργων κ Περιβάλλοντος?Αν δεν είναι τώρα η ώρα,ΠΟΤΕ ΕΊΝΑΙ?

 

Κ παρακαλώ το Υπουργείο να μην βγαίνει κλαίγοντας να κάνει δηλώσεις υποκριτικές.Περισσότερο θα με ικανοποιούσε ως πολίτη μία δήλωση του τύπου:''αποφεύγαμε το Χωροταξικό τόσα χρόνια γιατί γέμιζαν μαύρα λεφτά οι τσέπες μας,-γι' αυτό φάγαμε κ τον Ι.Καποδίστρια-κ τώρα σας δίνουμε σε τιμή ευκαιρίας συγχωροχάρτια προσιτά στην τσέπη κάθε Yunani,γιατί πέσαμε -κ πάλι- έξω στον προυπολογισμό.''

 

Τότε,σαν Έλληνας Εθνικόφρων κ όχι σαν Yunani,θα μπορούσα να σκεφτώ ανθρωπιστικά κ εθνικά κ να συνεισφέρω ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.Αλλά όμως,η υποκρισία πάει σύννεφο.......

 

Εν πάσει περιπτώσει,εγώ θα κάνω μπίζνες με αυτή τη ρύθμιση,κ δεν με χαλάει να δώσω το μερίδιο στο Υπουργείο.Το DEAL είναι αρκετά καλό.

 

Σας ευχαριστώ κύριε Υπουργέ,από τα βάθη της καρδίας μου!!!!!Ξεμπερδεύω με το πρόβλημα της ζωής μου από τα 30!!!!!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

κοντά σε όλους να πώ και εγώ την άποψή μου για το θέμα:

- Οι Η/Χ είναι ένα πρόβλημα που δέν λύνεται γιατί δεν το θέλει το ίδιο το κράτος, τους χρειάζεται για αρκετούς λόγους

- Το να έχουμε ένα "Σαφάρι ελέγχων" για να μπορέσει να εφαρμοστεί ο οποιοσδήποτε νόμος είναι κάτι που θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, φανταστείτε μίζα και ρουσφέτι που έχει να πέσει. Θέλεις να ελέγξεις τους Η/Χ? εντάξει αφού τους κλείνουν όλοι (σχεδόν) μείωσε 20% τον ΣΔ και άστους να κάνουν ότι θέλουν :Ρ

- Όποιος έχει Η/Χ κλειστό και δεν ενοχλεί κανέναν και δεν το ξέρει κανένας "παράξενος" και πάει και το δηλώσει έχει κάνει τη μεγαλύτερη μαλ...

Link to comment
Share on other sites

- Το να έχουμε ένα "Σαφάρι ελέγχων" για να μπορέσει να εφαρμοστεί ο οποιοσδήποτε νόμος είναι κάτι που θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, φανταστείτε μίζα και ρουσφέτι που έχει να πέσει.

αμ δεν θα΄χει, γιατι στον δειγματοληπτικό έλεγχο θα πας καρφωτος αν δεν έχεις ακρη, γιατι τον έλεγχο ο ενερ. επιθ. θα τον κανει για να σου βγαλει το πιστοποιητικό. αρα αν δεν έχεις ακρες εκ των εσω, βγηκες εκτος αντγωνισμού με τον δειγματοληπτικο

Link to comment
Share on other sites

Σκοπός δεν είναι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που είναι συνήθως αποτέλεσμα καρφώματος, αλλά οι διαρκείς έλεγχοι σε μόνιμη βάση. Να ξέρουν όλοι ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ και αυτό εκτός των αποτελεσμάτων του ίδιου του ελέγχου κάνει κάτι σημαντικότερο! Δημιουργεί τη νοοτροπία πως η οικοδόμηση δεν είναι "ξέφραγο αμπέλι", ότι δεν υπάρχει ατιμωρησία, ότι όποιος "τα πάρει" ρισκάρει να γίνει από μηχανικός κουλουράς. Και όποιος θέλει ας κλείσει άδεια και ας υπογράψει πως "όλες οι εργασίες έγιναν κατά τα προβλεπόμενα στην Ο.Α." και ποια υπηρεσία αποδέχθηκε αυτή τη δήλωση χωρίς να ελέγξει την πραγματική κατάσταση...

 

Για τους παραπάνω λόγους οι έλεγχοι δεν μπορεί να γίνονται από κλιμάκια των τοπικών πολεοδομιών, αλλά από ξεχωριστό Σώμα Ελεγκτών που θα εποπτεύεται από άλλο υπουργείο και δεν θα υπάρχει το στοιχείο της εντοπιότητας.

 

Ασκήστε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, αν θέλετε πραγματικά να βελτιωθεί η κατάσταση, οι συνθήκες στο χώρο που εργάζεστε, αν σέβεστε τη δημιουργικότητα στην εργασία σας, αν αγαπάτε αυτόν τον τόπο.

 

Αυτή τη στιγμή με την κουτοπονηριά που επιχειρείται (την τόσο επικίνδυνη προς κάθε κατεύθυνση), έχουμε το ΤΕΕ που πήρε τη σωστή θέση (έστω και χωρίς να "σπάσει αυγά"), το Νομικό κόσμο, ακόμα και τις περιβαλλοντολογικές οργανώσεις. Μην τους αφήσετε να την εφαρμόσουν, θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον

Link to comment
Share on other sites

Σκοπός δεν είναι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που είναι συνήθως αποτέλεσμα καρφώματος, αλλά οι διαρκείς έλεγχοι σε μόνιμη βάση.

βεβαίως και δεν ειναι, δεν ειπα αυτό, αυτο θα ειναι το εργαλείο να βγουν οι μικροί από τη μέση.

 

Θυμηθειτε ποιοι θα τακτοποιούν τους Η/Χ και ποιοι θα πιστοποιουν ενεργειακά και πόσοι θα ειναι αυτοί, η κομπίνα ειναι στημενη ωραία.

 

Αυτα που λέω 3 μηνες τωρα, Η/Χ+ΚΕΝΑΚ πάνε χερι χέρι και ειναι αδύνατον να ειναι διαφορετικά

Link to comment
Share on other sites

Τώρα το είδα.

Αλλάζει και το ποσοστό του συνόλου των εξωστών και Η/Χ.

Από 40% το κατεβάζει στο 35%. Αυτό πάλι με ποια λογική?

Επίσης σε ελεύθερη αγορά ορίζει μέγιστο ποσοστό αμοιβής μηχανικού????

Link to comment
Share on other sites

Επίσης σε ελεύθερη αγορά ορίζει μέγιστο ποσοστό αμοιβής μηχανικού????

 

Εντάξει,αυτό είναι κ το τελευταίο που μας απασχολεί....σιγά την αμοιβή που θα κλάψουμε κιόλας...αρπαχτή είναι έτσι κ αλλιώς.Οριοθετώντας την αμοιβή,πάνε να γλυτώσουν το περσινό φιάσκο του Κτηματολογίου φίλε erling!Είπαμε,μόνο όποιος γουστάρει να ιδρώσει για το ποτάκι του θα ασχοληθεί πραγματικά με αυτό το φιάσκο το φετινό.Εγώ πάντως θα τρέξω να πληρώσω....για αλλαγή χρήσης.Έτσι,γλυτώνω άδειες κ κρατήσεις επί κρατήσεων...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.