Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προέγκριση Άδειας για τα κατα παρέκκλιση άρτια μετα απο Βεβαίωση Όρων Δόμησης


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

για οσους προλαβαν να καταθέσουν και τελικα παρουν βεβαιωση όρων δόμησης  για τα κατα παρέκκλιση άρτια ακολουθεί η διαδικασία Αίτησης προέγκρισης άδειας ως 30.09.2023. 

 

Στο σύστημα του ΤΕΕ αν επιλέξουμε την διαδικασία επιλογή νέας Πράξης ,Προέγκριση Οικοδομικής Άδειας, και μετα στις επιμέρους περιπτώσεις Γήπεδα εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτια, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020, τότε το σύστημα δεν μας αφήνει να καταθέσουμε την Αίτηση με Αιτιολογία 

 Μετά την 9η/12/2022 δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για Γήπεδα εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτια, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020

Απο την άλλη στις επιλογές  Υποστηριζόμενοι τύποι πράξεων σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής δεν υπάρχει η επιλογή για Προέγκριση Αδείας παρα μόνο για αναθεώρηση προέγκρισης άδειας.

 

Οπότε πως προχωράει κάποιος που εξασφάλισε την Βεβαίωση όρων Δόμησης (με Αίτηση πριν της 09.09.2022) σε Αίτηση Προέγκρισης για τα κατα παρέκκλιση, οεο? 

Ευχαριστώ.

 

Edited by apostolosg
Link to comment
Share on other sites

οκ το βρήκα, είναι στο Υποστηριζόμενοι τύποι πράξεων σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής 

και μετα εισάγουμε τον αριθμό πράξης και δεξιά κάτω Προεγκριση ..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Είχα βγάλει μια άδεια σε γήπεδο εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτιο, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020 το Νοέμβριο του 2022. Η άδεια είναι σε ισχύ και τώρα θέλω να κάνω αναθεώρηση επειδή ο ιδιοκτήτης έχει προσθέσει ένα ημιυπαίθριο. Μπήκα στο σύστημα και σε συνέχεια προγενέστερης πράξης ζήτησα βεβαίωση όρων δόμησης. Το σύστημα δεν με αφήνει να προχωρήσω και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: ]

"Μετά την 9η/12/2022 δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για Γήπεδα εκτός σχεδίου, κατά παρέκκλιση άρτια, άρθρου 40, παρ. 1 ν. 4759/2020

Ξέρει κανείς πως αντιμετωπίζονται τέτοιες περιπτώσεις για άδειες που είναι σε ισχύ? Το έχει αντιμετωπίσει κανεις? Η υπάλληλος της πολεοδομίας δεν γνώριζε αν υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα, πηγαίνοντας να υποβάλλω την αίτηση για προέγκριση δόμησης μου βγαίνει μήνυμα όπου μου ζητάει να επιλέξω χρόνο ισχύος αδείας, βλέπω ότι έχει το 1 έτος που ισχύει η προέγκριση αλλά δεν το αναφέρει στην παρένθεση, αυτό επιλέγω? παρόλο που δεν το γράφει στην παρένθεση?

εικόνα_Viber_2024-03-06_15-06-42-667.jpg

εικόνα_Viber_2024-03-06_15-08-15-777.jpg

Link to comment
Share on other sites

@patty

Τις επιλογές τις κάνουμε βάσει του Ν. 4495/17 και όχι βάσει του λεκτικού της πλατφόρμας του ΤΕΕ.

Στο συγκεκριμένο πεδίο συμπληρώνουμε τον χρόνο ισχύος της άδειας (όχι της προέγκρισης) βάσει του άρθρου 42 του Ν. 4495/17

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@ppanag συμφωνώ αλλά δεν γράφει για την περίπτωση της προέγκρισης, σε αυτή την περίπτωση θα βάλω 4έτη, επειδή τόσο θα ισχύσει η άδεια?

θεωρούμε αυτονόητο το ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε καταθέσει χαρτιά?

ευχαριστώ για την βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Ο χρόνος ισχύος της προέγκρισης ορίζεται από την ΥΔΟΜ (αν όχι αυτόματα από το σύστημα), όχι από τον διαχειριστή της αίτησης. Όταν με το καλό εκδοθεί η προέγκριση, θα αναγράφει και τον χρόνο ισχύος, εντός του οποίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Σύμφωνα με το άρθρο 42, παρ. 1 του Ν. 4495/17 ισχύει για 2 χρόνια πλέον μετά την τροποποίηση του ν. 5037/23.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.